„Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”
» »

Formáld a felső tested

Amit már tudsz, hogy hiába eszel jól, és figyelsz oda mindenre, az izmok nem formálódnak maguktól. Ez igaz fordítva is, hiába edzel, ha nem eszel tisztán, nem figyeled, hogy mikor, mit mennyit ettél, ha nem vezetsz étkezési naplót.

De most beszéljünk a edzésről egy kicsit.

Sokan keresnek meg azzal, hogy fogyni szeretnének, még 5 kilót. Nem tudom mit tud ez a szám, de én nagyon nehezen békülök ki vele. A baj ott kezdődik, hogy eleve az adott test ordibál azért, hogy ments meg, adj enni kérlek értékes élelmiszereket és kihívást szeretnék, dolgozni, fejlődni akarok!

Adott egy lapos váll, vékony, formátlan kar, laposodó has és nőies kerek comb, popsival. Természetesen még a comb és popsi részről 5 kilót szeretne fogyni. Ilyen nincs!!!! Nem lehet!!!!

Ha fogyni fogsz, akkor mindenhonnan fogsz fogyni, az arcodról és a melleidről először, aztán jön a kar, a has és végül a popsi, derék részen lerakodott zsírpárnákat is elkezdi bontani a tested. Mire idejutsz, addigra totál elfogytál a felsőtestedről. Szóval mi a megoldás?
Arányosítás! – ez viszont minimum súly megtartás, ha nem súly növekedébicepsz 1ssel fog járni!Egyél jókat és tervezd úgy a heti 3-4 edzésedet, hogy abból a felsőtestre jusson nagyobb hangsúly.Nálam a legtöbb hölgy így edz:
Heti 2 edzésnél:
1. napon – hát, minimális mell, vállak, bicepsz, tricepsz, hasizom
2. napon – láb farizomra koncentrálva, váll újra, hasizom
Ezen kívül még két aerob edzése van.Heti 3 edzésnél:
1. napon – láb farizomra hangsúllyal, váll, hasizom
2. napon – hát, mell, bicepsz, hasizom
3. napon – tricpesz, vállak, vádli, farizomHeti 4 edzésnél:
1. napon – váll, farizom, hasizom
2. napon – hát, mell, bicepsz, hasizom
3. napon – farizom, comb, hasizom
4. napon – tricepsz, vállak, vádli, hasizom

 
Láthatod, hogy a vállak mindenhol központi szerepet játszanak, a farizom pedig többször ismétlődik. A láb edzésénél arra szoktam figyelni, hogy akinek gyorsan reagálnak a combjai a terhelésre, azaz elkezdenek fejlődni, növekedni, akkor ott a combizom edzéséből visszaveszek és inkább a farizmokra koncentrálva a combot alárendelten használjuk az edzések során. A vállakat pedig alaposan meg kell edzeni akár kétszer is egy héten a gyors és tökéletes fejlődés érdekében.
 

Ha a felsőtestedre helyezed a hangsúlyt, akkor a csípőd keskenyebbnek fog tűnni.
Természetesen nem leszel férfiasan izmos, mert nő vagy, és ösztrogént termelsz, ezért is nehéz a popsid alsó részét, a belső combodat lefogyasztani. Ezen a területen vannak a női kincsek elhelyezve, a tested automatikusan védi őket. Ne akard, hogy eltűnjön neked az a pici “fognivaló”, mert attól leszel férfias, nem pedig a szép vállaktól!

A Mozdulj Anyu zárt csoportokban pedig szívesen látunk, ahol beszélgethetsz anyukákkal, akik szintén életmódváltásra adták fejüket. Vegyél részt edzéseinken, és gyere el teadélutánjainkra is!
 A Ye Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 15% kedvezményt kaphatsz!
A Best-Body-Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 5% kedvezményt kaphatsz!
A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!
Tags : ,
Share This Post:

Related Posts

Leave a comment

Name *

Email *

Website

Your comments *

Életmódváltó csomagok

Beszélgessünk az életmódról, ha megfogadod a tanácsaimat, egy hónap alatt akár 6 kilótól is megszabadulhatsz

nézd meg

INGYENES táplálkozási kérdőív

Töltsd ki és tudd meg milyen típusba tartozol!

Kitöltöm a kérdőívet!

Sikersztorik

Kinőtt nadrágok, eltűnt centik, és lefogyott kilót gyűjteménye.

Nézd meg!

Személyesen

Budapesttől mindössze 20km-re Veresegyházon várlak szeretettel. Tedd meg az első lépést az egészséges életmód felé!

Konzultációk