„Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”
» »

Tornázz otthon a babával

Többen azért nem jutnak el a mozgásig, mert azt mondják, hogy kisbabával vannak otthon, vagy még szoptatnak és ezért nem megy az edzés. Ez ne legyen kifogás. A szoptatás nem betegség, az egy olyan állapot, ami mellett nyugodtan mozoghatsz.

Íme néhány feladat, amit akár együtt a babával is megtudtok csinálni.

Mehet időre vagy ismétlésszámra is. Legyen az egyszerűség kedvéért mindenből 20-20 aztán 30-30 és így tovább, érezni fogod, hogy mennyit bírsz. Végezz három kört belőle!

 1. Kisbabádat magad előtt tartva, háttal neked, széles terpeszben guggolás, felállásnál emeld őt magasba. Végezzétek tükör előtt, a végén még tetszeni fog neki.
 2. Öleld magadhoz a babát és (ha van kenguru vagy hordozó kendő használhatod azt is) és kitörésben sétáljatok. Nagyon jó comb- és farizom gyakorlat.
 3. Feküdj a hátadra, tedd a babát az öledbe, miközben talpad a földön, fogd meg a baba derekát, hogy nehogy eldőljön, te pedig emelgesd a csípődet.
 4. Fektesd a kicsit a földre, támaszkodj fölé tenyérrel és végezz fekvőtámaszokat, minden leereszkedésednél egy puszi jár neki.
 5. Állj kényelmesen vállszéles terpeszbe, picit hajlítsd a térded (nehogy a derekad meghúzódjon), fogd meg a babát hónaljnál és emelgesd a magasba. Egyet magad előtt, egyet jobbra, egyet balra.
 6. Ismét fektesd őt a földre, négy kéz láb támaszkodj felette, farizmodat megfeszítve emeld a lábadat hátra, és oldalra.
 7. Tolózkodj az ágy szélén, míg ő továbbra is a földön pihenget
 8. Egyik kezedben a babát fogd meg, a másik kezeddel az ajtó félfába kapaszkodj. Emelkedj azzal a lábaddal lábujjhegyre, amelyik oldalon a babát fogod, a másik lábad tedd a sarkadra. Egy lábon állva emelkedsz fel, ezzel a vádlidat dolgoztatod.
 9. A 6. hét után már végezhetsz hasizom gyakorlatokat is. Földön fekve hasprés. Ügyelj arra, hogy a kezed a füled mögött legyen, könyököd ne jöjjön előre, arccal a plafon felé. Ne a térdedet nézd!
 10. Alsó hasizom gyakorlat: a földön fekve, csípő alá tett kézzel, a földtől 10-20 cm-re lábemelgetéseket végezz.
 11. Plank tartás, azaz híd-tartás (alkartámaszban vagy földön, lábad nyújtva és lábujjad a földön) babád alattad fekszik. Tartsd minél tovább! Legyél lapos annyira, hogy akár egy tálcát tehessünk a hátadra. Hasadra feszíts rá, húzd be!
Egészségetekre! Remélem a baba és te is jól érezted magad.
Itt megnézheted, hogy csinálja Szandi ezt a 7 hónapos Miával.

 

A Mozdulj Anyu zárt csoportokban pedig szívesen látunk, ahol beszélgethetsz anyukákkal, akik szintén életmódváltásra adták fejüket. Vegyél részt edzéseinken, és gyere el teadélutánjainkra is!
 A Ye Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 15% kedvezményt kaphatsz!
A Best-Body-Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 5% kedvezményt kaphatsz!
A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!
Tags : , ,
Share This Post:

Related Posts

2 Comments

 1. quest bars says:

  Very quickly this web page will be famous among all blogging and site-building people, due to it’s good posts

Leave a comment

Name *

Email *

Website

Your comments *

Életmódváltó csomagok

Beszélgessünk az életmódról, ha megfogadod a tanácsaimat, egy hónap alatt akár 6 kilótól is megszabadulhatsz

nézd meg

INGYENES táplálkozási kérdőív

Töltsd ki és tudd meg milyen típusba tartozol!

Kitöltöm a kérdőívet!

Sikersztorik

Kinőtt nadrágok, eltűnt centik, és lefogyott kilót gyűjteménye.

Nézd meg!

Személyesen

Budapesttől mindössze 20km-re Veresegyházon várlak szeretettel. Tedd meg az első lépést az egészséges életmód felé!

Konzultációk