Karácsonyi bejgli

Szeretem az adventi vasárnapokat, mert ez már majdnem karácsony. A hangulat hozza magával, hogy karácsonyi sütit kell sütnöm.

Ezen a vasárnapom bejglit készítettem.

Meggyes mákos töltelékkel:

  • 100gr darált mák
  • 300gr kinyomkodott meggy
  • 50gr édesítő

Cukkinis diós töltelékkel: bejgli

  • 60gr darált dió
  • 30gr édesítő
  • 100gr kinyomkodott vékonyan reszelt cukkini
  • fahéj, szerecsendió, citromhéj

Bejgli tésztája

  • 90gr NoCarb sütőmix
  • 3 tojás
  • fél zacsi sütőpor
  • 55gr 3%-os natúr joghurt
  • 50gr édesítő
  • pici só
  • 1 ek libazsír, vagy kókuszzsír

A hozzávalókat összegyúrjuk. Két felé osztottam, kinyújtottam és az egyikbe a mákos meggyes tölteléket, a másikba a diós cukkinis tölteléket tettem.

A tálcán a harmadik süti szintén ez a tészta, de abba NoCarb kakaós puding van töltve és mivel nem maradt henger alakú, így inkább rombusz formára vágtam.

Puding így készül:

  • 1tk. konjak liszt
  • 1 kk. holland kakaópor
  • 2,5dl víz
  • 1 ek kókuszzsír
  • 30gr édesítő
  • az egészet összefőzzük és hagyjuk kihűlni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.