» » »

NoCarb kenyér

nocarb kenyér2

A múlthéten kétszer életmódtanácsadást és NoCarb termék-kostolót tartottam a veresegyházi Biokikötő Boltban. A keddi napon az egyik kóstolható finomság a NoCarb kenyér volt.

Vajjal és magkrémmel kentem meg.

A magkrémet így készítettem:

Kávé- (vagy mák-) darálóba tettem szezám-, napraforgó- és lenmagot. Daráltam amíg teljesen porállagú lett. Nem mertem tovább, mert féltem, hogy leég a daráló motorja. Kikanalaztam és olvasztott kókuszzsírt tettem hozzá. Fűszerként himalája sót és fekete borsot használtam. Nagyon finom, kenhető krém lett belőle.

A NoCarb kenyér receptje pedig, most az eredeti:
125 g NoCarb Rost sütőmix
210 g tojás (ez nálunk 5 kicsi tojás volt)
7g élesztő minimális tejben és épphogy cukorral futtatva
70 g olvasztott kókuszolaj
75 g langyos víz
1 csomag sütőpor
Só (nálunk egy csapott mokkáskanál Himalája só -a só mennyisége nagyban függ az ízlésünktől)

nocarb kenyérAz élesztőt futtatjuk, majd az összes hozzávalóval jól összegyúrjuk.
Cipócskát formázunk belőle, sütőpapírra rakjuk, tetejét bevagdossuk és sütőzacskóba tesszük, melyet jól lezárunk, hogy a sütés során a gőz ne szökjön ki.
A sütőt akkor kapcsolombe 200 fokra, amikor beteszem a kenyeret és 1 órát hagyom bent. Végig zacsiban sütöm. A végén ha akarom még levehetem a sütőzacskót és piríthatom a tetetjét, de nekem mindig pont jó lesz így.

Vacsorámhoz pritaminpaprikába túrót töltöttem és ezzel a kenyérrel ettem meg. Jó étvágyat!

A Mozdulj Anyu zárt csoportokban pedig szívesen látunk, ahol beszélgethetsz anyukákkal, akik szintén életmódváltásra adták fejüket. Vegyél részt edzéseinken, és gyere el teadélutánjainkra is!
 A Ye Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 15% kedvezményt kaphatsz!
A Best-Body-Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 5% kedvezményt kaphatsz!
A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!

Share This Post:

Related Posts

1 Comment

  1. NoCarb magos kenyér – Mozdulj Anyu! says:

    […] Minden hozzávalót elkevertünk, összegyúrtunk, akkor mehet a sütőbe, sütőzacskóban. Sütőzacskóban történő sütés: A kenyeret egy kisebb tepsibe teszed sütőpapírral, majd az egészet tepsivel együtt sütőzacskóba teszed és lezárod a zacskót, így a kenyered a saját gőzében fog megsülni. Bekapcsolással egyidőben tegyük a sütőbe és hagyjuk bent 1 órán keresztül. 200 fokon sütöttem. A magok másnapra, igazán a napraforgó és a tökmag bezöldül, ettől fura lesz a kenyér, mikor szeleteled, de semmi baja. Napokig nagyon finom. Elég konyharuhába tekerve tárolni. A sima kenyér receptjét itt találod. […]

Leave a comment

Name *

Email *

Website

Your comments *

INGYENES táplálkozási kérdőív

helyes táplálkozás beállításának alapvető szempontja, hogy nem vagyunk egyformák! Különbözünk idegrendszeri, emésztőrendszeri, hormonális beállítottságunk és egyéni érzékenységeinkben is. Ahhoz, hogy megtaláld a helyes utat, érdemes ismerned tested egyedi genetikai kódját és sajátosságait. Ennek egyik egyszerűsített formája a típus-kérdőív.

Kitöltöm a kérdőívet!

Sikersztorik

Kinőtt nadrágok, eltűnt centik, és lefogyott kilót gyűjteménye. Elégedett anyukák néhány mondata olvasható itt. Igazi motiváció neked is!

Nézd meg!

Ingyenes tudásanyag

Neked írtam a leggyakrabban előforduló kérdések alapján. Kalóriaszámolás, tápanyagok, arányok, mintaétrendek. Minden, amit tudnod kell az egészségedért!

Nézd meg!

Életmódváltó csomagok

Beszélgessünk az életmódról, ha megfogadod a tanácsaimat, egy hónap alatt akár 6 kilótól is megszabadulhatsz

nézd meg