NoCarb méteres kalács

A próbaverziót 10 perces piskótából készítettem.

10 perces piskóta: WP_20160323_06_47_04_Pro

kb. 20 cm-es mikrózható tálhoz:

  • 1 tojás felverve
  • 1ek olivaolaj (vagy kókuszolaj, vagy olvasztott vaj)
  • 2 ek víz
  • 1 ek eritrit
  • 1 kk sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 20gr NoCarb rost sütőmix

Ezt két kis tálba csináld meg, mindkettőbe ezt keverd el.

A fehérhez egy evőkanál vaníliás protein port, a barnához egy kávéskanál holland kakaóport tettem.

Mikrózás külön-külön 600-800W, 40mp, majd pihi 10mp, utána 40mp újra, aztán a másik tál ugyanez.

Kifordítod, kihűtöd és felvágod csíkokra. Majd most jön a gyerek-játék, hogy két csíkos formát kell összerakni belőle.

Krémek:

Az egyik a rózsaszín krém:

3-4 db eper aprókockákra vágra, mikróban 30 mp-ig melegítettem, utána villával összetörtem és  2 evőkanál mascarpone sajtot tettem hozzá. Ment még bele 1 kk. konjak liszt is. Ott hagytam, míg a piskóta hűlt.

A barna krém:

  • 2-3 ek. mascarpone,
  • 1 ek eritrit és
  • 1 tk holland kakaópor kikevertem.

Kenegetés a hagyományos módon:

Egy fehér piskóta – krém – egy barna piskóta – krém és így tovább.

Máz:

  • 40gr kókuszzsír olvasztva
  • 1 ek kakaópor
  • 2 ek eritrit
  • 1 ek tejszín

Kikevertem, bevontam és mehet a hűtőbe másnapig. Utána lehet szeletelni. A szeletelésnél figyelj oda, hogy ferdén vágd, mert csak akkor lesz ilyen csíkos a szeleted.

Persze lehet őzgerincben is csinálni, akkor használd a normál rost mix zacskóján lévő piskóta receptet. Süss két őzgerincet és készíts több krémet. Jó étvágyat!

További recepteket a receptkönyvemben találsz, amit az alábbi oldalon tudsz beszerezni:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.