Rizsfelfújt helyett

Rizsfelfújt gluténmentes verzióban

Ezt olvastam a hajdináról, ezt neked is tudnod kell:

A hajdina egy remek tulajdonságokkal rendelkező gluténmentes növény: gazdag magnéziumban, mangánban és rézben, a B-vitamincsoport legtöbb tagja megtalálható benne.A hajdinát elődeink sikerrel alkalmazták magas vérnyomás kezelésére. Székrekedés elleni étrendhez (élelmirost-tartalma miatt), de ugyanígy a nőknél gyakori candida albicans fertőzés étrendi kezeléséhez is használják. Magas metionintartalma miatt a hajdinát előszeretettel alkalmazzák gyógyétrendekben – a krónikus májbetegségeknél, vagy a máj elzsírosodásának megelőzésében hasznos, de nagy eséllyel elkerülhető fogyasztásával a vastag- és végbéldaganat, és egyéb daganatos megbetegedések is. Érdemes közelebbről is megismerkedni a hajdinával, amely nemcsak értékes vitaminforrás, de igen magas az élelmirost tartalma és kedvező élettani hatású biológiai anyagokkal is bír. (napidoktor.hu)

Recept:

  • 300gr hajdina megfőzve
  • 4 tojás
  • 4 ek édesítő
  • 50gr mandula
  • 1 kupaknyi mandula aroma

170 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt átsült. Nyolc óriási kocka lett belőle.

Hozzá erdei gyümölcsöt Totukrémet lehet készíteni, de önmagában is finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.