„Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”
» » »

Rizsfelfújt helyett

hajdinás süti

Rizsfelfújt gluténmentes verzióban

Ezt olvastam a hajdináról, ezt neked is tudnod kell:

A hajdina egy remek tulajdonságokkal rendelkező gluténmentes növény: gazdag magnéziumban, mangánban és rézben, a B-vitamincsoport legtöbb tagja megtalálható benne.A hajdinát elődeink sikerrel alkalmazták magas vérnyomás kezelésére. Székrekedés elleni étrendhez (élelmirost-tartalma miatt), de ugyanígy a nőknél gyakori candida albicans fertőzés étrendi kezeléséhez is használják. Magas metionintartalma miatt a hajdinát előszeretettel alkalmazzák gyógyétrendekben – a krónikus májbetegségeknél, vagy a máj elzsírosodásának megelőzésében hasznos, de nagy eséllyel elkerülhető fogyasztásával a vastag- és végbéldaganat, és egyéb daganatos megbetegedések is. Érdemes közelebbről is megismerkedni a hajdinával, amely nemcsak értékes vitaminforrás, de igen magas az élelmirost tartalma és kedvező élettani hatású biológiai anyagokkal is bír. (napidoktor.hu)

Recept:

  • 300gr hajdina megfőzve
  • 4 tojás
  • 4 ek édesítő
  • 50gr mandula
  • 1 kupaknyi mandula aroma

170 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt átsült. Nyolc óriási kocka lett belőle.

Hozzá erdei gyümölcsöt Totukrémet lehet készíteni, de önmagában is finom.

Share This Post:

Related Posts

Leave a comment

Name *

Email *

Website

Your comments *

Életmódváltó csomagok

Beszélgessünk az életmódról, ha megfogadod a tanácsaimat, egy hónap alatt akár 6 kilótól is megszabadulhatsz

nézd meg

INGYENES táplálkozási kérdőív

Töltsd ki és tudd meg milyen típusba tartozol!

Kitöltöm a kérdőívet!

Sikersztorik

Kinőtt nadrágok, eltűnt centik, és lefogyott kilót gyűjteménye.

Nézd meg!

Facebook oldalam

Kövess a Facebookon is!

Facebook