Változz Anyu! – én és a kalóriabázis

Ezen a héten már nem hagytam Anitát a határain belül. Kemény próba-tétel volt neki a két edzés velem, és a kalóriabázis oldalon is önállósulni kell…

Így ír Anita erről a hétről:

Jól tudja minden hobbi és nem hobbi túlsúllyal küszködő, fogyni vágyó, hogy a sikeres diéta 2 összetevője a megfelelő: mennyiségű és minőségű kalóriabevitel és a mozgás.  

edzés 0421A sportot, azt hiszem pipálhatom, soha életemben nem mozogtam ennyit, mint mostanság. A nagy mumus: az étkezés. Sokaknak talány, hogyan is működik ez a kalóriszámolgatás, méricskélés, rögzítés. Íme a saját tapasztalatom:

Nekem Saci mellett a legnagyobb segítségem a kaloriabazis.hu étkezés terén. Fontos! Mindenképp kell a segítség, egy szakértő aki, kikérdez, testre szab, felvilágosít, ellát jó tanácsokkal és ellenőriz, ha kell a fejemre koppint. Nem úri hóbort, tényleg szükséges.

A kalóriabázis egy ingyenes adatbázis, bárki használhatja előzetes regisztráció után. Több ezernyi alapanyag és készétel adattal, amiből csak válogatni kell és összerakni a napi menünket. Ha nincs fent egy recept, alapanyag, élelmiszer akkor minden gond nélkül mi is berögzíthetünk.

Sőt! Már táplálkozási szakértők (többek között Mozdulj Anyu!) segítségét is lehet kérni a megfelelő használathoz!

Én jelenleg 1800 kcal-t ehetek egy nap. Húúú, de magas, szisszentek most fel páran. Nem az, egy naponta 4-5 alkalommal szoptató anyának. Kevesebbtől végelgyengülnék és táplálni sem tudnám a babámat, nem is beszélve a súlyzós edzésekről.napi menü

Tudom, hogy melyik nap miből (fehérje-szénhidrát-zsír) hány grammot ehetek. Ennek megfelelően rögzítem be az étkezéseimet. Néhány napja egyedül csinálom és már lassan tökéjre fejlesztem.

A menete:

  • KITALÁLOM/megnézem mi van a hűtőben és mit ennék adott héten
  • berögzítem a KALORIABAZIS.HU-n, általában 1 hétre, de 3-4 napra biztosan előre TERVEZEK
  • nem sikerül, nem stimmel, mert túl sok a CH meg túl kevés a fehérje, a zsírról nem is beszélve. Átpakolom, átszervezem újra BEÍROM….mindezt addig amíg tökéletes nem lesz minden napom. Mindehhez használom a NoCarb finom pudingját és grízét, mert most ezek a kedvenceim.
  • FIGYELEM a napi tápanyag megoszlásokat, mert Saci a kis huncut 1 hete azt is variálja (hintáztatja a ch-mat vagy mit) Ha már nem ehetek több szénhidrátot, de még kéne ennem valamit, akkor újra jön a Joker NoCarb…
  • főzés közben KIMÉREK, mindent: húst-köretet-hozzávalókat! Ez kb plussz 1 mozdulat, na jó 2 főzés közben vagy tálalás előtt
  • vásárlás közben OLVASOM az apóbetűt
  • ha mindez kész, akkor főzök, tálalok v becsomagolom és MEGESZEM amíg a nap végére nem érek J ez a legjobb rész!
 
  • Egyszerű-e? Nem.
  • Időigényes-e? Még igen, de pár hét után már határozottan gyorsulok.
  • Megéri e? Persze. A legjobb kontroll, nincs csalás és melléevés.

Használjátok ezt vagy más felületet. Tényleg megéri a befektetett időt!

Így fest egy tökéletes tápanyag bevitel gramm-ban. A csíkok érjenek végig és a fejecskék mosolyogni fognak elismerően:

tápanyag jav

Ez pedig a %-os eloszlás, jelen esetben nekem 40-30-30 a napi fehérje-szénhidrát-zsír arány:

tápanyag eloszt

13046190_1151121654919774_1473434496_nA héten Anitához megérkezett a Best Body Nutrition csomagja. Kapott egy óriási zsák tejsavó fehérjét, multivitamin tablettákat, magával vihető tasakos proteineket, melyek jól jönnek kirándulások alkalmával is. És a low carb vital drink pedig szuper-anyu erőt biztosít neki akár a mindennapokban, akár edzésekkor. Olyan, mint egy szörp, egy üvegből 80 liter finom ital készíthető, ami tele van vitaminokkal, valamint cukormentes.

Ha ti is szeretnétek megkóstolni ezeket a termékeket, akkor a mozduljanyu kuponkóddal 5% kedvezményt kaptok! Itt rendelhettek!

Ezen  a héten Anita edzései: hétfőn – babakocsis kocogás a többiekkel. Kedden edzés Pannikával a VIDFit Sportcentrum “bababarát” tornatermében. Szerdán kocogás, csütörtökön lábedzés velem, bébimentesen, ellenben súlyzókkal és gépekkel a VIDFit Sportcentrumban. Pénteken egy szuper intervall, hétvégén szülinapi bulizás.

A szülinapozással, vendégvárással járó esetleges félrelépéseket átbeszéltük, és mentőövnek használjuk a NoCarb rost sütőmixet. Anita készül egy Mozdulj-Anyu-sütivel is vendégeknek! Hogy melyiket választotta? Hogy sikerül-e Anitának a szülinapozás félreevés nélkül?! Meglátjuk… a jövőheti bejelentkezéskor megtudhatod.

Figyeld Anita élményeit naponta a Facebookoldalán.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.