Ridikül Szalon – Álmok és valóság

Egy asztalnál velük:

Madarász Zsuzsi www.greenwedding.hu, www.madaraszzsuzsi.hu

Gecsey Enikő www.ezerkincs.hu

Sárosdi Virág www.gyereketeto.hu

Nagyon köszönöm a meghívást a szervezőknek.

Az összefoglaló cikk nagyon jól sikerült.

Azoknak, aki nem élik az életüket a Facebookon, ide bemásolom:

8. Ridikül Szalon Veresegyház – Álmok útján a valóságig – női szemmel
Áprilisi Ridikül Szalonunk nagyszerű alkalom volt arra, hogy tudatosítsuk magunkban: érdemes álmodni! Ezért az érzésért volt érdemes a hideg, esős idő ellenére kilépni a komfortos otthoni melegből és eljönni egy közös töltődésre.13115370_1313839558643657_2038716404_n
„Mindenkinek van egy álma!”- szól a jól ismert sláger. És, mint ahogyan ez tegnap este kiderült, ezt már kiskorban körvonalazzuk. Ha nem is pontosan, de nagyjából megfogalmazódik bennünk a gondolat, hogy mit is szeretnénk az életünkkel kezdeni.
Madarász Zsuzsi az amerikai filmekben látott romantikus esküvőket szerette volna már pici korban is rendezni, de ennek akkor még nem volt semmi realitása. Sokkal inkább volt annak, hogy elvégzi a jogi egyetemet és jogász lesz. A diploma megszerzése után viszont mégis “véletlenül” a rendezvényszervezés felé sodorta az élet. Két gyermeke születése után döntött úgy, hogy mégis megvalósítja gyermekkori vágyát. Elment egészen New Yorkig egy neves esküvőszervezőtől tanulni, majd így lett esküvőszervező. Nem is akármilyen! (www.greenwedding.hu, www.madaraszzsuzsi.hu)
Gecsey Enikő félénk kislányként arról álmodozott, hogy táncol, és maga köré gyűjti az embereket. Az, hogy vonzotta az embereket, mindig is megvalósult. A tánccal gyes alatt kezdett foglalkozni és csak azért lett ez a hastánc, mert ez volt elérhető, amikor a gyermekek mellől el tudott menni egy-két órára. Már az elején kiderült, hogy nagyon tehetséges, így az egy órából több is lett, majd versenyekre is eljárt. Veresegyházra való kiköltözésük után a férje támogatásával utazási irodát nyitottak, majd 8 évvel ezelőtt egy valós álom után kezdett el azon dolgozni, amit mi ma Ezerkincs Életmódcentrum néven ismerünk.(www.ezerkincs.hu)
13115361_1313839585310321_216569158_n
Sárosdi Virág anya szeretett volna lenni mindig is. Gyermekként is csak babázott, majd felnőttként hat gyermek születése után is vágyik a gyermekekre. A gyermekekkel való törődés töltötte ki a mindennapjait, nemcsak a saját gyermekeivel, hanem más szakértelmére szoruló gyermekekkel is foglalkozott. Saját munkájának megkönnyítésére kezdett el blogot írni, és gyógypedagógusi, logopédusi munkájához maga gyártotta a segédanyagot. Mára, amikor már gyermekei nagyok lettek a „cége” is kinőtte magát, 2015-ben az év anyavállalata lett. (www.gyereketeto.hu)
Sebeők Sarolta, az elmondása alapján duci kislány, a „Mi leszel kislányom, ha nagy leszel?” kérdésre azt válaszolta, hogy vagy gyerekorvos, vagy tanár. Rendezvényszervezői kitérővel gyermekei születése után döntött úgy, hogy másképpen szeretne élni. Megváltoztatja a táplálkozását és mozogni fog. Olyannyira jól sikerült neki, hogy egyre többeknek kezdett edzést tartani, segíteni. Megfogalmazódott benne a gondolat, hogy ezen túl ezzel fog foglalkozni, így ez irányban tovább tanult és elkezdett blogot vezetni. Így nőtte ki mára magát a „Mozdulj Anyu”, ahol szinte “tanár” és “gyermekorvos”. (www.mozduljanyu.hu)
Mi az, amitől sikeresek meghívottaink? Egyértelműen az, hogy lelkesednek azért, amit tesznek. Nem készítettek és nem készítenek üzleti tervet, amikor egy újdonságot kitalálnak. Végigvezetik ezt a gondolatot az aprócska szikrától a kész „termékig”, és hagyják, hogy ezentúl magától éljen. Mindegyikük megkapja azokat a visszajelzéseket, ami fenntartja bennük a nagyon pozitív életszemléletet. A buktatókat nem buktatóként kezelik, hanem tanulópénzként. Munkájukban feltöltődnek, amiből utána a család profitál. Ha anya boldog, boldoggá teszi apát, ha apa is boldog, akkor boldog gyerekeket nevelnek. Persze mindenki a saját vérmérsékletének és igényeinek megfelelően. Lehet úgy, hogy a gyermekeket nagyszülőre, barátokra hagyva olykor-olykor, és lehet úgy is, hogy a gyermekek igényeihez hangolva végezzük el a teendőinket. A lényeg az időbeosztásban rejlik. Ami fontos arra kell az időt szánni, ami nem fontos, arról még beszélni is fölösleges. A lelkesedéssel végzett munka nem fáraszt. A nap mindenkinek csak 24 órából áll, ezt kell mindannyiunknak úgy kihasználni, hogy legyen idő az álmainkra. Mert azokat feladni nem érdemes! Engedjük a flow érzést megvalósulni!13101538_1313839611976985_1264009745_n
Meghívott beszélgetőtársainknak, minden vendégünknek és minden álmodónak kívánjuk a következőt:
„Két dolog létezik, ami megakadályozhatja az embert álmai megvalósításában: az egyik, ha eleve nem hisz bennük, a másik, ha egy váratlan sorsfordulat könnyebben elérhetővé teszi őket.” Paulo Coelho
Köszönjük szépen a képeket Lethenyei Lászlónak. Vadász Anettnak azt, hogy nemsokára egy kis videós összefoglalással is jelentkezhetünk.
Erzse Imola és Nyárády Zsuzsa