Edzésterv nőknek 3 napra_2.nap

Az edzésterv 1. napját ITT találod.

A mai napon mellizmot, bicepszet és hasizmot fogunk edzeni.

Két gyakorlatot szuperszettben végezd:

1/Bicepsz állva súlyzóval 4x 10-10

bicepsz súlyzóvalHogyan?

Állj egyenesen, kezedben a súlyzó, tenyér kifelé néz. Kicsit döntsd előre a törzsedet, hogy a kar ne tudjon megtámaszkodni, de figyelj arra, hogy a felkar és a könyök végig mozdulatlan maradjon! Hajlítsd a könyöködet, emeld a súlyzót és a mozdulat végén közelítsd a kisujjadat a válladhoz, vagyis kissé csavard kifelé az alkarodat. Majd engedd vissza a súlyzót a kiinduló helyzetbe!

2/Tárogatás ülve gépen (mell izom) 3×14

Hogyan?

Ülj a tárogató gépbe, állítsd be a terhelést. Fogd meg a gép fogantyúit vállmagasságban a vállad vonalában. Innen zárt a karokat mellső középtartásban úgy, hogy a könyököd végig maradjon fent, a váll vonalában. Ezután engedd vissza a kiinduló helyzetbe a karokat!

Pihenj, igyál!

bicepsz rúddalSzuperszettben a következő két gyakorlat

1/ Fekvőtámasz térdelve, akinek megy rendesen, az rendesen 4×15

2/ Bicepsz állva rúddal 4 x 12

Hogyan?

Állj kis terpeszbe. A karok nyújtva, kezedben magad előtt tartsd a rudat. Enyhén előre döntheted a törzsedet is. Hajlítsd a könyöködet és emeld a rudat addig, amíg a könyököd engedi. Figyelj arra, hogy a felkar ne mozduljon.

HASIZOM EDZÉS

Három gyakorlat egymásután pihenő nélkül

1/Hipernyújtás állványon 4x 20 (lehet súllyal is!)

Hogyan?

Állítsd be a támasztó párnát megfelelő magasságba úgy, hogy a csípőd hajlítását ne zavarja. Állj a gépbe, a kezedet teheted tarkóra, vagy akár kulcsolhatod a hátad mögött is. Döntsd előre a törzsedet a vállak előre húzásával, majd egyenesítsd és emeld fel törzsedet a váll hátrafeszítésével amíg a hátad a lábad meghosszabbítása lesz. A gerincmerevítő izomra hatékony gyakorlat.

2/ Római padon (ferde padon) felülés 4 x 20side-plank-300x300

Hogyan?

Feküdj a Római padra, akaszd be a lábaidat a párnákba. A karodat teheted tarkóra is, ahogy tetszik. Emeld a törzsedet úgy, hogy görbítsd a hátadat és a mellkasod közeledjen a térdedhez, majd gördülj vissza a kiinduló helyzetig. Figyelj arra, hogy a hátad ne legyen merev és a hasizmod dolgozzon, ne a csípőhorpasz izmod!

3/ Oldalt fekve alkartámaszban (oldalsó plank) csípő feltolás oldalanként 4×20

Újabb szett következik, úgyhogy, most pihenj és igyál!

1/ HASPRÉS (váltott lábtartásokkal) 5×50 (videóhoz klikk ide!)

Hogyan?

Ez az egyik legkedveltebb, leggyakrabban alkalmazott hasizom gyakorlat, ám sokan végzik rosszul és így nem is érnek el eredményt vele! A gyakorlathoz feküdj hanyatt, emeld meg a lábakat, hogy a csípőhorpasz izmot kiiktasd. Tedd a kezed a tarkódra (bár lehet különböző kartartásokkal végezni, aki már nagyon hardcore, az nyújtsa a karokat fej mögött magas tartásba)!. Emeld meg a lapockákat úgy, hogy az állad és a mellkasod között folyamatosan elférjen egy nagy alma. Nézz végig felfelé, könyökök hátrafeszítve! A préselő mozdulatnál fújd ki a levegőt, a visszaengedésnél szívd be. Ne engedd vissza teljesen a törzsedet. Ha megfelelő a technikád, akkor 20-30 ismétlés tökéletesen le tud fárasztani. Ne rángasd a törzsed, lassan, koncentráltan végezd a gyakorlatot! alsó csigáról lábemelés alsó hasizom (1)

Melyik izomra?

A hasizom minden részére dolgozol, de főleg az egyenes hasizmokat erősíted a haspréssel!

2/ VÁDLI gyakorlat egy lábbal (lehet kézi súllyal a kézben!) 5x 20-20 lábanként

Hogyan?

Az egylábas vádli gyakorlatot millióféleképpen lehet variálni. A lényeg, hogy a törzs és láb egy vonalban legyenek, mert így van a legnagyobb terhelés a vádlin. Tehát ne nyomd ki a fenekedet, vagy ejtsd be a csípődet! A vádli feszítésével emelkedj lábujjhegyre, majd engedd vissza a testsúlyodat. Ha egy kézzel támaszkodsz, a másikban foghatsz egy súlyzód. Végezheted magasabb eszközön is, így jobban be tudod engedni a sarkad és nyújtani a vádli, hogy az összehúzódás maximális legyen.

Nagyszerű módszer például, ha felváltva szünet nélkül csökkented ötösével az ismétlések számát, tehát 30-25-20-15-10 ismétlés és minden ismétlés tetején feszíts rá!

KARDIO: bármi 20 perc

A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!

logo3

BEVÁSÁRLÁS ITT!

One thought on “Edzésterv nőknek 3 napra_2.nap”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.