Kávéfogyasztás és a narancsbőr

Nem is gondolnád, hogy a kávé rendszeres és gyakori fogyasztásával mit érsz el!

Egy jó bögre kávé elfogyasztása reggel felélénkíti a szervezetet és az agyat, energiával tölt fel, elősegíti az ébredés folyamatát. Sokan elképzelhetetlennek tartják a nap indulását kávé nélkül illetve a mindennapjaikat koffeinmentesen, de ha Te is azok közé tartozol, akik küzdenek a narancsbőrrel, érdemes lenne megfontolnod, hogy kedvenc italodból kevesebbet fogyassz mivel a nemkívánt “gödröcskék” kialakulásában nagy szerepet játszhat. Emellett a kávé okozhat egyéb problémákat is, ezért tartsunk mértéket a kávé fogyasztásakor! kavezacc

A kávé hatásai

A kávé fő hatóanyaga a koffein, a kozmetikai iparban szívesen alkalmazzák zsírbontó és bőrfeszesítő hatása miatt, ezáltal a narancsbőr sima és feszes bőrré alakul. A koffein az egyik legrégebben használt élénkítő hatóanyag, vízhajtó és vérkeringés fokozó hatása révén a szervezetben felgyülemlett salakanyagok, a zsír és a felesleges folyadék is könnyebben távozik a szervezetből. A koffein éberebbé tesz, csökkenti a fáradtságérzést ellenben felgyorsítja a szívverést, ekkor a légzés szaporább és nyugtalanná, ingerlékennyé válhat az embert. Mint a legtöbb drog, a koffeintől is függővé válhatunk és kávéfogyasztás nélkül megjelenhetnek különböző “elvonási tünetek”, mint a fejfájás és a fáradékonyság. A kávé nem mellesleg vízhajtó hatású, ami azt jelenti, hogy igen intenzíven dehidratálja a szervezetet, ezért az elvesztett vízmennyiséget mindenképpen pótolni kell!

A narancsbőr anatómiája

narancsborNarancsbőrről – más néven cellulit – akkor beszélünk, ha láthatóvá válik a kötőszövet rétegei közt felhalmozódott salakanyagok a szervezetbe. A bőrfelületen “gödröcskék” alakulnak ki, mivel itt gyűlik össze koncentráltabban a felesleges zsír és folyadék, ez okozza a bőr egyenetlenségét. Minél több a salakanyag, annál jobban kinyújtja a bőrt és annál látványosabbá válik a narancsbőr is.

A narancsbőr kialakulásának okai

A narancsbőr megjelenésének lehetősége a testen nagyban függ az öröklött hajlamtól, a testfelépítéstől, a nemtől, az életviteltől és az esetleges gyógyszerek szedésétől. A nők hajlamosabbak a narancsbőr kialakulására, mivel a kötőszövet lazább, így könnyebben tágul. Hormonális készítmények szedése megnöveli szintén a cellulit kialakulásának esélyét.  Amennyiben kevés vizet és sok koffeint és zsírt fogyasztasz még jobb esélyeid vannak a narancsbőr megjelenésére a bőrödön! A szervezet dehidratálása arra serkenti a testet, hogy tárolja a vizet, így felhalmozódik a felesleges víz, a zsírsejtek megdagadnak és láthatóvá válik a narancsbőr.narancsbor2

A narancsbőr kezelése

A narancsbőr elleni krémek, a cellulitcsökkentő tabletták, az otthoni narancsbőr csökkentő módszerek, a sebészeti beavatkozások mind azt ígérik megszabadulsz a narancsbőrtől. Sajnálatos módon így nem fog menni, életmód változás szükséges, és helyileg kell kezelni a problémát akár vákuumkezelés segítségével. A cellulit csökkentése igen hatékony a vákuumgép segítségével, mellyel cm-ben mérhető a fogyás mértéke. A napi rutinba beépíthetsz fél óra mozgást majd nyújtást és igyekezz napi 3 liter vizet fogyasztani és egészségesen étkezni, így a lehető legjobb eredményt fogod elérni!

Ezért ne fogyassz reggel kávét!

A túlzott kávéfogyasztás folyománya

A kávéfogyasztás ámbár felélénkíti a testet és a szellemet reggelente, de a bőrre nincs jó hatással és hangsúlyosabbá teszi a narancsbőrt is. Minél több kávét iszol, annál jobban dehidratálod a bőröd, tehát a testet arra serkented, hogy tárolja a szervezetbe a felesleges vizet. Ezáltal a zsírsejtek megdagadnak és ettől kialakulnak a testfelületen a kaveszappan“göröngyök”, ami a narancshéj felületére emlékeztet, ezért nevezték el “narancsbőr”-nek. Ha nem tudsz úrrá lenni a kávé iránti szenvedélyeden, próbálj meg nagyon sok vizet inni két kávézás közt és egyél minél több gyümölcsöt, mivel ezek segítenek hidratálni a szervezetedet.

 KONZULTÁCIÓ 

forrás: http://www.kedvenckozmetikusom.hu

Egy gondolat “Kávéfogyasztás és a narancsbőr” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.