„Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”
» »

Mit teszel a célodért?

pozitiv

Elhatározod magad, megtervezed, így máris egy lépéssel közelebb vagy és többet tettél, mint mások. Amikor már nyakig benne vagy az életmódváltásban, akkor jön egy vélemény, ami elveszi a kedved, vagy nem támogató a környezeted, minden egyes családi eseménynél cikiznek, mert te mást eszel, aztán a sok-sok dobozolás, előre készülés miatt kicsúszik a kezedből az idő. Elbizonytalanodsz, vajon megéri ez a sok szöszmöszölés? Tényleg jó úton haladsz? lepcso-celokhoz

Mit lehet tenni, mit tegyél, hogy tovább haladj?!

Ne várd, hogy egyszer majd ajándékba kapsz még 24 órát napi szinten! Nem fogsz! Ne halogasd, hogy majd a jövő héten, majd a jövő hónaptól, majd januártól. Ha valóban el akarod érni, akkor MOST kell cselekedned!

Igen, igen, további önfegyelemre van szükséged. Szokásokat kell átváltoztatnod, időt kell tervezned előre magadnak a dobozoláshoz, az előre főzéshez. Ne halogass! Legyen saját időd, ilyenkor ne engedd, hogy bárki, bármi eltántorítson a teendőidtől. Le kell mondanod néhány időpazarló szokásról. Felesleges facebook görgetés, mobil lapozgatás, tévénézés. Tudom, ez most durva, de hidd el nem tudom megmondani, mikor néztem csak úgy TV-t vagy mikor görgettem csak úgy a facebookot. Hétvégén szoktam a családdal este egy-egy filmet megnézni. A facebookot munkára használom. Ritka a magán posztolás.

Fontos, hogy olyan embertől kérj segítséget, támogatást az életmódváltásod során, aki már megcsinálta, aki már járt azon az úton, amin te most haladsz. Ez a te esetedben, anyaként egy olyan másik anya, aki ugyanúgy éli az életét. Aki mögött nincs takarítógárda és bébiszitter csapat. Aki tudja milyen terhesnek lenni, aki tudja mennyit lehet összeszedni egy várandósság alatt, aki szintén éjszakázott a pici gyerekek mellett, aki tudja, mi az, hogy fáradtnak lenni, kimerültnek lenni, milyen rohanni a suliba fél 5-re, miközben dolgozott, bevásárolt, és ma még főznie kell, leckét ellenőrizni stb. sorolhatnám a végtelen hosszú anyai teendők listáját. Aki csak osztja, hogy mit hogy csinálj, és nem élte még meg, nem biztos, hogy életszerű életmódot fog kínálni. 

celom-azNem javaslom, hogy olyan csoportokba legyél tag, ahol sok a panaszkodás, és a szenvedés, az agyad sajnos tárolja a negatív élményeket és azt hiszi, hogy ez a valóság. Ezek az információk visszafognak téged az előre haladásodban. Ha viszont megoldásokat olvasol, megoldás információkat kapsz, jó ötleteket jó recepteket, jó edzéstervezeket olvasol, akkor az előrevisz téged is. Újabb motivációk jönnek és mész tovább előre.

Mit keresel? Kit keresel?

Példaképeket, akik segítőkészek, akitől ellesheted a megoldásokat. Olyan emberek társaságát, akik inspirálnak, akik előre visznek, sorstársakat (másik anyákat), akikkel azonos a célod, olyan közösséget, akik összetartanak.

Nem csak az a fontos, hogy mikor éred el a célod, hanem az is, hogy milyen volt az odavezető út. Legyen benne örömöd, sikered, élvezd az életet, élvezd az ételeket, élvezd az edzéseket és úgy sokkal könnyebb. Mindennap, amikor egy picit is teszel azért, hogy közelebb kerülj a célodhoz, légy megelégedve és mosolyogj egyet a varázstükrödnek.

További cikkek a témában:

Szokásaid  /  fontossági sorrend /  gondolkodj csapatban

A Mozdulj Anyu zárt csoportokban pedig szívesen látunk, ahol beszélgethetsz anyukákkal, akik szintén életmódváltásra adták fejüket. Vegyél részt edzéseinken, és gyere el teadélutánjainkra is!
 A Ye Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 15% kedvezményt kaphatsz!
A Best-Body-Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 5% kedvezményt kaphatsz!
A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!

Share This Post:

Related Posts

Leave a comment

Name *

Email *

Website

Your comments *

Életmódváltó csomagok

Beszélgessünk az életmódról, ha megfogadod a tanácsaimat, egy hónap alatt akár 6 kilótól is megszabadulhatsz

nézd meg

INGYENES táplálkozási kérdőív

Töltsd ki és tudd meg milyen típusba tartozol!

Kitöltöm a kérdőívet!

Sikersztorik

Kinőtt nadrágok, eltűnt centik, és lefogyott kilót gyűjteménye.

Nézd meg!

Személyesen

Budapesttől mindössze 20km-re Veresegyházon várlak szeretettel. Tedd meg az első lépést az egészséges életmód felé!

Konzultációk