„Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”
» »

Figyelj a kutyus étkezésére!

kutya-suti2

Sok kutyatartó tudja már, hogy a csokoládé mennyire veszélyes lehet és akár végzetes kimenetelű mérgezést is okozhat kutyában. Nyilván az elfogyasztott mennyiség nagyban befolyásolja a tüneteket és a bántalom bekövetkeztét.

Kevesen gondolnák viszont, hogy az egyre elterjedtebben használt édestőszer, a nyírfacukor, xilit, xilitol, xukor milyen komoly veszélyt jelent kutyák számára. A kristálycukor helyettesítőjeként használt nyírfacukorra ugyanis a kutyák egészen másként reagálnak, mint az emberi szervezte. Embernél esetleg hasmenést válthat ki egyesekből. Sebaj, elmúlik. Kutyák esetében azonban már igen kis mennyiség elfogyasztása után is hatalmas inzulin felszabadulás kutya-sutitörténik meg, ami szinte azonnal lebontja a vérpályában keringő cukor (glükózt) és mennyiségét szinte mérhetetlenül alacsony szintre lecsökkenti. így hamar előálla cukorbeteg emberek számára is rémálom hypoglikémiás állapot. Tünetei: komatúzus, bágyadt állapot, elfekvés, alacsony testhőmérséklet, Ez a kis mennyég egy 10kg-os kutya esetében 1 gramm elfogyasztása is lehet. Teáskanálnyi mennyiség súlyosan hepatoxikus, direkt májkárosító hatással rendelkezik és akár elhulláshoz is vezethet.

Forrás: Dr. Erdélyi Gábor állatorvos

 

A Mozdulj Anyu zárt csoportokban pedig szívesen látunk, ahol beszélgethetsz anyukákkal, akik szintén életmódváltásra adták fejüket. Vegyél részt edzéseinken, és gyere el teadélutánjainkra is!
 A Ye Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 15% kedvezményt kaphatsz!
A Best-Body-Nutrition oldalon a MOZDULJANYU kuponkódot használva 5% kedvezményt kaphatsz!
A Fittmarket-Shopba kérlek itt regisztrálj, nézz körül és vásárolj kedvedre NoCarb termékeket, gluténmentes, cukormentes, laktózmentes, paleo élelmiszereket!

 

Share This Post:

Related Posts

Leave a comment

Name *

Email *

Website

Your comments *

Életmódváltó csomagok

Beszélgessünk az életmódról, ha megfogadod a tanácsaimat, egy hónap alatt akár 6 kilótól is megszabadulhatsz

nézd meg

INGYENES táplálkozási kérdőív

Töltsd ki és tudd meg milyen típusba tartozol!

Kitöltöm a kérdőívet!

Sikersztorik

Kinőtt nadrágok, eltűnt centik, és lefogyott kilót gyűjteménye.

Nézd meg!

Személyesen

Budapesttől mindössze 20km-re Veresegyházon várlak szeretettel. Tedd meg az első lépést az egészséges életmód felé!

Konzultációk