TOjásTUro, a tejmentes túró

Mi az a ToTu? Tojásfehérjéből készült túró.

Miért jó? Mert nem tejtermék, tehát eheti az is, aki tejcukor érzéken, laktózérzékeny, vagy egyszerűen kihagyja az életéből a tejes dolgokat.

Én így csináltam meg 10 perc alatt:

A tojásfehérjéket én a fagyasztóban tárolom, így előtte éjszaka már kitettem a konyhapultra.

Van 8 tojásfehérjém szoba hőmérsékeleten, ehhez kellett még:

  • 1 kk himalája só
  • 1 normál citrom leve (kb. 3-4 ek.) WP_20170113_14_41_33_Pro
  • 20g kókuszzsír
  • víz a főzéshez mély edényben

 

A vizet feltesszük forrni, beletesszük a zsiradékot és a sót. A tojásfehérjét egy villával elkeverjük, majd a forrásban lévő vízbe öntjük és újra felforraljuk.  Közben párszor átkeverjük és a végén szitával, vagy szűrővel, vagy gézlappal leszűrjük. Ebből a mennyiségből egy ilyen tálkányi kb. 20 dkg totum lett. Boltban ez többszáz forint.

Használhatod a NoCarb tésztára, használhatod süteménybe, palacsintába, fánknak.

Ha tetszett, kérlek a megosztás gombot használd 🙂

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.