Találd meg a legjobb órád!

Ma a legtöbb ember mentális energiája olyan, mint egy hullámvasút. Biztosan észrevetted, hogy vannak bizonyos időszakaszok, amikor alapból tettre készebb vagy, mint máskor. Ez azt jelenti, hogy teljesen normális jelenség, amikor iszonyú jól megy az edzés, a munka, a szervezés, viszont ez a pillanat mindenkinél máskor van. A belső órádra tehát nem kis szerep jut, olyan tényezőkkel egyetembe, mint hogy mit eszel és hogyan aludtál előző nap. Szerencsére a csúcsidőszakod megközelítőleg mindennap ugyanakkorra esik, így a szakemberek szerint a teljesítményed maximalizálásáért megtervezheted a napi programod.

 mentális energia

ISMERD MEG MAGAD!

Figyeld meg, mikor érzed azt, hogy kedved van olyan részletekre kiterjedő, könnyen teljesíthető feladatokhoz, mint az outlook postád helyrerakása, tisztogatása. Amikor ilyen dolgok jutnak eszedbe, ez annak a jele, hogy a motivációs-szinted emelkedőben van. Pár napig jegyezd le, hogy ez mikor van, milyen mintát követ a tested.

 sok munka

EGYSZERRE EGY FELADAT

Sokkal hatékonyabb lehetsz, ha csak egy olyasvalamire összpontosítasz, ami az energiádat és a fókuszodat is elviszi. Az, hogy belekényszeríted magad egy igazán nehezen sikerre vihető helyzetbe, sok előnnyel is jár. Nem engedheted meg magadnak, hogy félvállról vedd, és azt se, hogy idő előtt elfogyjon a lelkesedésed. Pluszban, ahogy a céljaidat egyenként éred el, a termékeny időszakra az agy olyan teljesítményt párosít, amivel még hatékonyabb leszel.

joga

KÉSZÜLJ FEL A FELADATRA!

Munka előtt, mint egy tennivalólista vagy egy rövid séta – erősíti az agyat és természetes módon segíti, hogy még jobban tudj az adott feladatra koncentrálni. Miután hetekig ugyanazt ismétled, a tevékenységről felismeri az elme azt, hogy egy produktívabb időszaka jön. A sport erre a feladatra kifejezetten alkalmas. Az agy összpontosítási képessége már egyetlen 50 perces edzés után két és fél órás javulást mutathat. Ha a csúcsidőszakod előtt nem tudsz edzeni menni, végezz el pár jógapózt, guggolást, menj ki a levegőre 10 percet sétálni.

pd_2

PROGRAMOZD MAGAD!

Mielőtt hozzálátnál egy feladatnak, a projekt elemeit oszd fel lépésekre. Mikor a motivációd elhagy, hajlamos lehetsz időt, energiát vesztegetni felesleges dolgokra. A legfontosabb előkészítő munkák elvégzésével máris a dolgok közepébe vághatsz, és már nincs visszaút. 

Konzultációs lehetőség velem egy órában, mentális segítség, gasztronómiai tanácsadás, gyakorlati tanácsok személyre szabva! KLIKK!