„Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.”
» » »

Ezért kerüljük el a cukrot, a glutént és a tejtermékeket

A rendszeres glutén tartalmú élelmiszerek és tejtermékek fogyasztása lehet az oka a lyukas bél szindrómának, vagy béláteresztő szindrómának.

Mit jelent, hogy áteresztővé válik a bélfala?

Áteresztő BélNekem így magyarázták el, te is csináld velem. Fondd össze az ujjaidat és fordíts magad felé a kifordított tenyeredet. Amit látsz az nagyjából olyan, mint amikor nagyító alá tesszük a bélfalat belülről. Ahol az ujjaid összefonódnak, az a sejtkapcsolódás, ez képezi a bélrendszer bevonatát.

Amikor bizonyos ételeket eszel, például glutén tartalmú ételeket, vagy akár kazein tartalmú ételeket tejtermékekből, vagy ha megbomlott a jótékony flóra a bélrendszerben vagy valamilyen bélfertőzés vagy parazita fertőzés áll fenn, akkor ezek olyÁteresztő Bél 2an  stressz források a bélrendszer számára, amelyek azt idézik elő, hogy ez a szoros sejtkapcsoló struktúra megbomoljon a bélrendszerben. Most kezdd el szétcsúsztatni az összefont ujjaidat… Látod a kisnyílásokat, ott keletkeznek a lyukak.

 

Eredetileg a szorosan illeszkedő sejt struktúrának az a feladata, hogy az emésztetlen ételeket a bélrendszeren belül tartsa és ne engedje átjutni a véráramba őket. Ha ezek a struktúrák sérülnek, vagy valamilyen bélfertőzésünk van, talán nem is tudunk róla, de akkor ez a szorosan illeszkedő struktúra kinyílik, és emiatt a bélrendszerből emésztetlen darabkák jutnak át a véráramba, és a véráramból pedig olyan anyagok a bélbe, aminek ott nincs helye. Amikor a vérbe ezek az emésztetlen kis darabok bejutnak, akkor az immunrendszer észleli ezeket és cselekedni kezd, meg akarja tisztítani a vérrendszer a számára idegen, nem odavaló anyagoktól. Ezek az emésztetlen részecskék felszíni molekulái ugyanúgy, vagy legalábbis nagyon hasonlóak bizonyos testi szövetek fehérje molekuláihoz, amiket mimikrinek nevezünk. Az immunrendszer nem tud különbséget tenni az emésztetlen részecskék felszíni molekulái és a testi szövetek fehérje molekulái között, így minden ilyet megtámad. 

hasfájás

 

Ha épp a pajzsmirigy fehérjéje hasonlót ahhoz az eltévedt részecskéhez, akkor azt fogja támadni az immunrendszer > Hashimoto betegség alakulhat ki.

Ha az idegrendszer fehérjére hasonlít, akkor Scelorsis Multiplex alakulhat ki.

Ha a hasnyálmirigy fehérjére hasonlít, akkor 1-es típusú cukorbetegség alakulhat ki.

 

Sajnos sok esetben a táplálkozási változások önmagában nem elegendőek a béláteresztő szindróma helyreállításában. Meg kell győződni, hogy nincs-e tünet nélkül meghúzódó bélfertőzése az illetőnek. A méregtelenítés sem lehet minden esetben hatásos, hiszen a fertőzött bélrendszer olyan toxinokat termel, mely leblokkolja a szervezet méregtelenítő kapacitását. Meg kell vizsgálni az egyéni étel érzékenységeket. A stresszt csökkenteni kell, mert a kortizol szintén romboló hatással bír a bélrendszerre. A hormonrendszer teljes átvizsgálása is szóba kerülhet a gyógyulás érdekében.

5 jó tanács neked, hogy ezt elkerülhesd:

  • Csökkentsd a stresszt az életedben!
  • Ne fogyassz gyógyszereket, antibiotikumokat!
  • Táplálkozz adalékanyagmentesen!
  • Ne dohányozz, ne fogyassz alkoholt!
  • Egyél lassan, tudatosan és megfelelő adagokat, kerüld cukrot, a tejet és a glutént!

 

Ahhoz, hogy ne kerülj ebbe a helyzetbe, már most kezdj el egészségesen élni. Mivel nem vagyunk egyformák, kérj tőlem személyre szabott segítséget, hogy megtaláljuk együtt neked melyek az egészséges életmódhoz javasolt és kerülendő élelmiszereid.

Életmód- és táplálkozási tanácsadás hormontípus szerint >>>>> Konzultációk

Élj Élhető Életmódot tudásanyag és receptgyűjtemények >>>>> Letölthető

élj élhető életmódot kép

 

Share This Post:

Related Posts

1 Comment

  1. […] Egyre többen térnek át a gluténmentes étrendre, melyet csak támogatni tudok, ugyanis a gluténmentes étkezést nem csak a gluténérzékenyeknek kell betartani, de az amúgy arra nem érzékeny egyéneknek is javaslom. Ebben az esetben persze nem kell teljesen kizárni a glutént, de ha csökkentjük, és kerüljük azzal már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében. (A glutént ezért kerüljük el – olvasni való) […]

Comments are closed.

Életmódváltó csomagok

Beszélgessünk az életmódról, ha megfogadod a tanácsaimat, egy hónap alatt akár 6 kilótól is megszabadulhatsz

nézd meg

INGYENES táplálkozási kérdőív

Töltsd ki és tudd meg milyen típusba tartozol!

Kitöltöm a kérdőívet!

Sikersztorik

Kinőtt nadrágok, eltűnt centik, és lefogyott kilót gyűjteménye.

Nézd meg!

Személyesen

Budapesttől mindössze 20km-re Veresegyházon várlak szeretettel. Tedd meg az első lépést az egészséges életmód felé!

Konzultációk