A vegán vaj így készül nálam:
Hozzávalók:
- 80g kókuszzsír
- 20g olivaolaj
- 3 ek csicserilé (a konzervből öntöm ki)
- 1 kk. almaecet vagy frissen facsart citromlé
- csipet kurkuma
- csipet só
A kókuszzsírt langyosítom, de csak épp annyira, hogy megolvadjon, hozzáöntöm az olívaolajat.
A csicserilevet, az almaecetet, a sót, a kurkumát botmixerrel turmixolom, közben nagyon vékony sugárban öntöm hozzá a zsiradékot. Mindig úgy kell kinéznie, mint a majonéznek. Ha hozzáöntötted mind, akkor készen vagy. Tedd a hűtőbe pár órára, de fontos, hogy nyitott dobozba tedd, ne fedd le!
A hozzá való zsemlék receptjét pedig itt találod:
Életmód- és táplálkozási tanácsadás hormontípus szerint >>>>> Konzultációk
Élj Élhető Életmódot tudásanyag és receptgyűjtemények >>>>> Letölthető