Teremts egyensúlyt masszázzsal!

Az egyensúly megléte nagyon fontos az életmódban. Ugyanis – amiről már sokszor beszéltem – hogy az idegrendszerünk két részből áll, a paraszimpatikus és a szimpatikus oldalból. Nekem ugye a szimpatikus oldalam az erősebb, tehát ahhoz, hogy egyensúlyban legyek, a paraszimpatikus oldalamat kell erősítenem. A jóga órákra is ezért kezdtem el járni. Azonban, most a thai masszázs élményemről szeretnék nektek beszámolni, ami szintén segít nekem az egyensúly fenntartásában.

Sok helyen jártam már thai masszázson, de meg kell mondja, milyen helyen és ilyen élményben még nem volt részem. Ezért úgy gondoltam, hogy mindenképpen megosztom veletek is.
Az Ananya Thai Massage-nál voltunkananya4 a párommal Valentin-nap alkalmából. Már régóta szemezgettem a hellyel, mert gyakran járok Dunakeszire az Auchanba vásárolni. Nagyon csalogató hangulata van kívülről is a helynek. Amikor bejelentkeztünk telefonon, akkor először az olajos teljes, testmasszázst ajánljották, mert az nemcsak relaxáció és pihenés, hanem a test “feltérképezése” is. A tradicionális thai masszázs inkább egy “irányított jóga”, az átlagos, letapadt izomzatú testnek nagyon fájdalmas lenne. Először masszíroztassuk szét a görcsöket, az izomcsomókat, aztán próbálkozzunk a száraz, tradicionális technikákkal. Egyébként van még kimondottan sport és forró lávaköves masszázs is. Mivel mi már többször jártunk olajos és tradicionális thai masszázson is, így kértük, hogy a tradicionálisra adjanak időpontot.
És eljött a nap, amikor nem csak kívülről csodálhattam a szalont, hanem kitárult előttem az ajtó és végre megláthattam, mi is van odabent. Pazar látvány, annyira jól éreztem magam az első pillanattól, szinte ki volt éhezve a fejem és a testem is erre a hangulatra.  Valódi, thai masszőrök fogadtak, akik köszöntésként megmosták a lábunkat. Ők ugyan nem beszélnek magyarul, de megértetik magukat könnyedén és ami a legfontosabb, hogy belülről fakadó, nem megjátszott jókedv és vidámság árad belőlük. Mindig mosolyognak, ami nekünk furcsa lehet ugyan, de a keleti, buddhista alapokon nyugvó thai társadalom ilyen emberekből áll.
 Páros fülkébe kísértek minket, ahova mikor beléptünk azt hittük, hogy tükör van a falod, de nem, csak a két fülke teljesen tükörképe egymásnak. Érdekes érzés volt, nem is tudom ezt így leírva átadni nektek és fotózni sem tudtam, mert azt nem adja vissza, csak, ha ott vagy és látod a saját szemeddel. Nagyon igényes a környezet. Kellemes zene, pont eltalált hőmérséklet és esztétikus berendezés van a masszázs kabinokban.
ananya3
Maga a masszírozás páratlan élmény volt. A masszőr minden mozdulatán érződik, hogy érzi a testünket: csak annyira és ott érik a masszírozó mozdulatok, ahol pont jól esnek és ahol arra szükség van. Hihetetlen a precizitás és átgondoltság! Látszik, hogy gondosan eltanult, begyakorolt és megélt ez a tudás.
Rengeteget sportolok, edzek, mozgok. Ahhoz, hogy ez valóban hatékony legyen, szükséges a regeneráció, a nyújtás, a relaxálás, a pihenés is. Egyrészt nyújtok minden edzésem után, járok jógára és most úgy döntöttem, hogy két hetente igyekszem beilleszteni az életembe a thai masszázst is. Erre én a Dunakeszi Auchanban lévő masszázs-szalont, az Ananya Masszázst fogom igénybe venni, és ajánlom Nektek is jószívvel!
ananya5
Egyértelmű, hogy a thai masszázs nemcsak testi feltöltődést, hanem a lelki megnyugvást is elősegíti, legalábbis abból a szempontból, hogy hetente-kéthetente kell egy olyan alkalom, amikor ugyan a testünket éri a kényeztetés, de mentálisan töltődünk fel azáltal, hogy ellazulunk, relaxálunk.  A masszázs végére a testem egyértelműen megkönnyebbült, felfrissült és üde lett. Gondolataim letisztultak, úgy éreztem, hogy a sok stresszt, a negatív gondolatokat mind kitisztítottuk a fejemből. Még masszázs közben úgy döntöttem, hogy hamarosan bejelentkezem a következő alkalomra. Csak ajánlani tudom ezt a szalont!
Képek, amiket ott készítettem:
ananya6ananya7  ananya2

line 1

Életmód- és táplálkozási tanácsadás hormontípus szerint >>>>> Konzultációk

Élj Élhető Életmódot tudásanyag és receptgyűjtemények >>>>> Letölthető

élj élhető életmódot kép