Fogtündér meséje

Fontos, hogy már gyerekkorban odafigyeljünk az egészséges életmódra! Olvasd el ezt a kis mesét ovis, kis iskolás gyerekeidnek és beszélgessetek az egészség fogalmáról. Az egészség nem csak arról szól, hogy nem vagyok beteg és rendszeresen sportolok, hanem azt is, hogy jól érzem magam a bőrömben, sokat mosolygok, szeretem magamat és a körülöttem élőkkel barátságos vagyok.

Két kis fog Tündérországban

Hol volt, hol nem volt, a tündérek országában volt két tejfogacska. Mind a ketten nem rég estek ki, most hozta őket a fogtündér. Egyikük szép fehér volt, a másik viszont csúnya fekete és lyukas. Amint megérkeztek, elmesélték, milyen volt az életük.

fogtündér

A szép fehér kezdte:

– Az én gazdám nagyon vigyázott rám! Sok zöldséget, gyümölcsöt evett és evés után mindig megmosott. Ha nem tudott, elrágcsált egy almát, hogy tiszta legyek. Minden sportot szeretett és a fogorvostól sem félt. Gyakran látott és mindig megdicsért.

Ekkor a csúnya fog félbeszakította:

– Most már elég legyen! Én jövök! Az én gazdám minden finomsággal kényeztetett: cukrokkal, csokival, fagyival, colával, sütivel. Nem fárasztott a zöldségek és a gyümölcsök rágásával. Nem karcolt meg a fogkefével és a fogorvost nem is ismerem.

fogmosás

A tündérek csodálkozva kérdezték:

– Miért gondolod, hogy jobban szerettek téged, ha ilyen csúnya vagy? A Fogtündér is jobban szeret egészséges fogat találni a párna alatt, mert a lyukas, fekete fog sokszor fájdalmat okoz a gyerekeknek.

A kis fog elszégyellte magát és megkérte az Álomtündért, hogy látogassa meg az ö testvérkéit és a gazdáját. A testvérkéinek mondja meg, hogy milyen fontos feladat a rágás. A gazdájának pedig a testvérei épségére nagyon-nagyon kell vigyáznia, nehogy úgy járjanak, mint ő. Ha a rossz fog ezekre rá nem jött volna, az én mesém is tovább tartott volna.

KONZULTÁCIÓ