Három szabály, amit be kell tartni az étkezésednél

A természet törvénye szerint a test elhasznált energiáit pótolni kell. A testnek szüksége van táplálékra. A természet úgy hat a testben, hogy ha a szervezetnek táplálékra vagy vízre van szüksége, akkor az emberben érzések és kívánságok keletkeznek, amit éhségnek és szomjúságnak neveznek.

ételek

Az éhség és a szomjúság táplálék- és italhiányt jelent, és az embernek kötelessége testét táplálékkal és itallal ellátni. Az evés és ivás a testben a vágyat kielégíti, a rend helyreáll, és ez örömteli megelégedettséggel jár. 

Az „éhség” a természet jelentkezése, ha a testnek pótlásra van szüksége. Az „étvágy” természetellenes, mert a célja a mesterségesen felizgatott ízlelőszervek kielégítése.

 

 

Amikor éhes vagy, az alábbiakra kell figyelned:

  1. Egyél természetben előforduló ételeket! Kerüld a tartósítószereket, ízfokozókat, finomított szénhidrátokat!
  2. A táplálék mennyisége legyen arányban a szervezet szükségleteivel. Nem eszi ugyanazt és ugyanannyit egy kemény fizikai munkás, mint egy irodai dolgozó. Nem eszi ugyanazt egy magas testzsírszázalékkal rendelkező ember, mint egy nagyon izmos, de ugyanakkora súllyal rendelkező alacsony testzsírú. 
  3. Étkezés közben az étkezésre figyelj! Ne telefonálj, ne nézz tévét, ne dolgozz közben! 

 

krom_cukorbetegseg_inzulinrezisztencia_inzulin_glukoz_zsir-2

Az első és a harmadik pont az, amit magad is meg tudsz oldani. Azt, hogy mi számodra a megfelelő mennyiség és összetétel, azt pedig megtudhatod! Segítek kiigazodni a diéták útvesztőjében! 

 

Jelentkezz online vagy személyes tanácsadásra!

Az életmódváltás folyamata         Válassz a csomagok közül!