Így győzd le a betegségeket

Beteg vagy?
Gyógyszert szedsz?
Jobban leszel?
A betegség egy állapot, amit gyógyszerrel szuper jól lehet kezelni. Felületesen! Csak a tünetet enyhíted, de az okot nem szűnteted meg! Miért lettél beteg?
Megfáztál? Elkaptad valahol, valakitől?
Hogy történik az, hogy nem áll ellen a szervezeted, az immunrendszered egy náthára? Talán le vagy gyengülve? Mitől lehetsz legyengülve? Túl sokat sportoltál? Nem alszol jól? Sokat vállalsz?
Amikor beteg vagy, akkor melyik testrészed a beteg? Meg tudod állapítani?
A sejtjeid betegek! Minden ember testét, a te testedet is sejtek alkotják, melyek energiaszintje hol magasabb, hol alacsonyabb.
Ezt az energiaszintet mi befolyásolhatja:
– a levegő, amit belélegzel
– a környezeti hatások
– a gondolataid, érzéseid
– az elfogyasztott ételek
– a testmozgás, sportolás
– a pihenés, relaxálás, alvás
Van ezek között a tényezők között olyan, amiről most azt gondolod, hogy nem tudod befolyásolni, de majd idővel rájössz, hogy tudod. Ennek a posztnak most nem ez a lényege, hanem az, hogy mitől merülnek le a sejtjeid, és mitől gyengül az immunrendszered, mitől leszel beteg.
Amikor nem azt kapják a sejtjeid, amire szükségük van, akkor lemerülnek, vegetálni fognak, és még véletlenül sem a zsírpárnákat fogják energiaszolgáltatónak aktivizálni. A sok-sok kapott étkezési naplóból arra 

következtetek, hogy nagyon egyoldalú a táplálkozása az emberek nagy részének. Itt  nem azt értem, hogy mindennap zabkását eszik, hanem azt, hogy a három szükséges tápanyagból csupán egy, vagy jó esetben kettő szerepel a tányérján. Ilyenkor a sejtek nem jutnak elegendő, arányaiban megfelelő és jó minőségű táplálékhoz.
A sport és a mozgás sokszor túl van erőltetve, képesek sokan túlhajtani magukat edzés terén, a fogyás mielőbbi elérése érdekében. Nem ez a helyes út! Tele vannak negatív gondolatokkal, csak a rosszat látják sok mindenben, ez megint meríti a szervezetet, hisz az küzd a belső egyensúlyáért. Folytathatnám még tovább, de a lényeg az, hogy a sok jónak hitt tevékenység, nem is olyan jó, mert végül a sejtek vegetálásba kezdenek és jön a gyengeség, a fáradtság, az ízületi fájdalmak, a betegségek.
Erre valamilyen gyógyszerhez nyúlnak, Nyilván ez vagy paracetamol, vagy ibuprofen, vagy hasonló lesz. Az antibiotikum meg már végképp rossz. Mi történik most?
A gyógyszert tömi magába és elmegy dolgozni, mert nehogy kimaradjon a munkából, hisz nélküle a cég nem megy (amikor nyaralt is ment 🙂 ) A sejtek kapják a gyógyszert, ami még tovább ront az ő állapotukon, és a beteg, vegetáló szervezet tovább terhelődik a munkával. Teljesen kimerül, végül csak otthon marad.
Feladja a diétát, mert inkább csak mézet, citrommal, almával, banánnal, forró húslevessel fogyaszt, hasmenés esetén esetleg némi főtt burgonya is jöhet.
Továbbra is a sejtek éheznek, mert nem megfelelő a tápanyag, ami eljut hozzájuk, a gyógyulás lassú.
Ha mégis sikerül jobban lenni, akkor gyenge marad és időbe telik újra energiához jutni.
Hogy kéne ezt csinálni? Meg kell előzni a betegségeket!
A táplálékkiegészítők nem mérgek, szükség van rájuk. Ha több vitamint fogyasztanánk, akkor táplálnánk a sejtjeinket. Ha az igényeinknek megfelelően étkeznénk, akkor a sejtjeink egészségesek lennének, erősödne az immunrendszerünk. Élj egészségesen, táplálkozz tudatosan!