Egészségmegőrzés 9 alappillére

Az, hogy sejtjeid nem azokat a tápanyagokat, nem olyan arányban, és nem olyan mennyiségben kapják meg odavezet, hogy nem lesznek elég erősek különböző betegségek leküzdésére. Többek között a szív- és érrendszeri betegségek, a daganatos betegségek, a cukorbetegség és a „hétköznapi” meghűléses, felső légúti betegségek, az influenza. Változtass! 10% genetika, 10% nem befolyásolható környezeti hatások, 80% életmód. Az életmódod pedig 50% pozitív TUDATOS gondolkodás, 30% étrend és 20% rendszeres testmozgás.

betegség kialakulása

1. A cukor kiváló táptalaja a betegségeknek. A rák különösen kedveli a cukrot. Ha az étrendedből eltávolítod a cukrot, a rák legfontosabb táplálékát vetted el. A cukor egyébként is ártalmas a szervezetedre, ezért sokkal jobb, ha valami természetes és egészséges édesítőt használsz helyette, például steviát, eritritet.

2. Nem csak a cukorra, de a sóra is érdemes odafigyelni. Használj himalája sót!

KONZULTÁCIÓ

3. A tej arra ösztönzi a tested, hogy nyálkát termeljen, különösképpen a bélrendszert terheli meg. A bélfalakat tönkre teszi. Helyettesítsd édesítetlen mandula vagy kókusztejjel. Amennyiben mégis maradnál a hagyományos tej fogyasztásnál, akkor korlátozd napi 1dl-re a mennyiséget.

tej

4. A betegségek és a rák is savas környezetben fejlődik és él a legkényelmesebben. A sok hús, a sok belsőség savas környezetet csinál a testedben. Ezért van az, hogy a betegség elkerülése végett halat és csirkét javaslok, de ezek közül is igyekezz minél „tisztábbat” beszerezni, mert a nagyüzemben tenyésztett állatok hormonokat és szteroidokat kapnak, melyek nem tesznek jót az emberi szervezetnek.

Válassz a csomagok közül!

5. Kerüld a kávét, zöld és fekete teát, csokoládét, kakaóport, mert ezeknek nagyon magas a koffeintartalma. A finom szárított gyümölcstea, a citromos víz, a szűrt víz jó választás lehet. Ha van rá mód, tiszta filterrel szűrt vizet igyál, mert ez nem savas.

víz kéz

6. Csinálj lúgos környezetet a testedben azzal, hogy a napi táplálékmennyiséged 80%-át friss zöldségekből és gyümölcsökből viszed be, s csupán a maradék 20%-ot főtt ételekből. A friss zöldségek leve élő enzimeket termel, mely az elfogyasztása után 15 perccel már növekedésre és fejlődésre bírja az új sejteket a sejtkárosodás helyén. A gyorsabb felszívódás érdekében zöldséglevet is fogyaszthatsz. De ne feledd minden étkezésed tartalmazzon megfelelő arányban fehérjét és zsírt is. A zöldségek és a gyümölcsök szénhidrátok, de egy kis avokádóval (zsír) és növényi fehérjével fogyasztva komplett étkezésnek minősül.

7 A vitaminok is fontosak. Kiemelném a hétköznapi C-vitamin mellett az Omega 3-at, az E, K2, D3 vitamint, valamint a Calciumot és Magnéziumot. A BCAA és az L-Glutamin is hasznos aminosavak, melyek betegség esetén segítenek a gyógyulásban, emellett a megelőzésben, az immunrendszer fenntartásában is nagy szerepük van. Magnéziumos cikkemet itt tudod elolvasni.

magnesium_magok720

8. A legyengült, betegeskedő sejteknek friss levegő kell! A testmozgás és a mély levegők vétele megtölti a tüdőt oxigénnel, így gyorsabb a vérkeringés, oxigén dús vér áramlik a testedben, a sejtek gyorsabban cserélődnek.

9. A pozitív és aktív gondolkodás segíthet elkerülni a betegségeket, míg a stressz, a rohanó élet növeli a betegség kialakulásának kockázatát. Figyelj oda magadra, a táplálkozásodra, hogy boldog, kiegyensúlyozott és egészséges életet élhess!

lifestyle-changes-title-image_tcm7-211644