Ropogós gluténmentes zsemlék

Maglisztmentes, tojásmentes, tejmentes, gluténmentes diétába illeszthető igazi ropogós héjjal, mellékíz nélkül. Nem titkolom, hogy nagy rajongója vagy Monának, akinek a blogján találtam ma egy sós kifli receptet, ici picit alakítottam rajta.

Hozzávalók: 

  • 200g barna rizsliszt
  • 50g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 100g kölesliszt
  • 100g tápióka keményítő
  • 40g útifűmaghéj IMG_4107
  • 5,5 dl szobahőmérsékletű víz
  • 1 ek só
  • 15g alma ecet
  • 12g foszfátmentes sütőpor

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hagyjuk 15 percet pihentetni a tálban.  Kb. 8-10 db zsemlét formázunk a tésztából enyhén lisztes kézzel dolgozzunk és lisztezett munkafelületen. Ezeket a zsemléket helyezzük sütőpapírra és 50 percet 180-200 fokon sütjük. 

Jó étvágyat hozzá!

 

                    Válassz a csomagok közül!