Maglisztmentes, tojásmentes, tejmentes, gluténmentes diétába illeszthető igazi ropogós héjjal, mellékíz nélkül. Nem titkolom, hogy nagy rajongója vagy Monának, akinek a blogján találtam ma egy sós kifli receptet, ici picit alakítottam rajta.
Hozzávalók:
- 200g barna rizsliszt
- 50g gluténmentes zabpehelyliszt
- 100g kölesliszt
- 100g tápióka keményítő
- 40g útifűmaghéj
- 5,5 dl szobahőmérsékletű víz
- 1 ek só
- 15g alma ecet
- 12g foszfátmentes sütőpor
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd hagyjuk 15 percet pihentetni a tálban. Kb. 8-10 db zsemlét formázunk a tésztából enyhén lisztes kézzel dolgozzunk és lisztezett munkafelületen. Ezeket a zsemléket helyezzük sütőpapírra és 50 percet 180-200 fokon sütjük.
Jó étvágyat hozzá!