Illóolajokkal a normál pajzsmirigy működésért

A pajzsmirgyünk a testünk energiaközpontja, az általa termelt hormonok szabályozzák eneriaszintünket, anyagcserénket, emésztési folyamatainkat, izmaink és agyunk működését. A pajzsmirigy normál működése nélkül nem fogod jól érezni magad. Pajzsmirigy alulműködéssel lehetséges elhízás, állandó fáradékonyság, hajhullás, depresszió, dekoncentráltság. A pajzsmirigyünk akár túl- akár alulműködik a terápiának vannak közös vonásai. A mozgásterápia, a jóga terápia, a tudatos étkezés mindkét esetre biztos megoldást nyújt. Azonban van még valami. Tudnod, kell, hogy a pajzsmirigy abnormális működésének okét nem a pajzsmirigyünkben kell keresni, tehát a pajzsmirigy gyógyszerek csupán tünetet kezelnek, szabályozzák a hormontermelést.

Az illóolajok használatával segíthetjük a pajzsmirigy normál működését is.

Ilyenek a mirha, a szegfűszeg és a borsmenta

A mirha és a tömjén olaj túlműködés és alulműködés esetén is alkalmazható. Segítenek abban, hogy a pajzsmirigy normál szinten működjön. 

felhasznált forrás: rozsavolgyiregina.hu

A mirha szeszkviterpén tartalma igen magas (75%), ami jelentős segítséget nyújt a pajzsmirigy számára. Tömjénnel fokozhatjuk a hatását, mivel annak monoterpén hatóanyagával kiegészülve erőteljes támogatást adnak sejt, illetve DNS szinten. Hozzájárulnak az immunrendszer, illetve az idegrendszert normális működéséhez.

DoTERRA olajok

További támogatást jelent a szegfűszegolaj és bors-, illetve fodormenta alkalmazása. Túlműködés esetén a fenyőluc kifejezetten ajánlott.

Pajzsmirigy betegség esetén különösen fontos a tudatos életmód és a pajzsmirigyet támogató diéta betartása. A gyógyszerrel csak a tüneteket kezeled, de az okot nem szűntetted meg. Az életmódváltással gyökeresen változtathatod meg az életedet, így a további betegségek elkerülhetők, a már meglévők tünetei pedig folyamatosan csökkennek, így a gyógyszerek is feleződhetnek, egyes esetekben akár megszűntethetők. 

Válassz a csomagok közül!