INZULINREZISZTENCIA ÉS A CUKORBETEGSÉG KEZELÉSE ILLÓOLAJOKKAL

 

Az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség olyan állapotok, melyek változtathatóak, de vissza is fordíthatók, azonban ez tudatosságot igényel a táplálkozás és az életmód területén is. A cukorbetegségen, az inzulinrezisztencián javíthatunk például az esszenciák alkalmazásával.

Fontos, hogy az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség esetében is támogassuk a szervezet anyagcsere folyamatait, ezzel együtt a máj és a hasnyálmirigy működését. Amennyibe a cukorbetegség már egyéb tünettel is párosul azokra külön figyelmet érdemes fordítani ( például: alvásproblémák, magasvérnyomás, elhízás). Az aromaterápia ezekre is jó megoldásokat kínál.

 

Az egyik leghatékonyabb esszencia keverék a doTERRA által összeállított Smart&Sassy keverék, amely kimondottan az anyagcsere helyreállítását szolgálja. Ebben a gréfruit, a citrom, a borsmenta, a gyömbér és a fahéj olajokat keverték össze, melyek önmagunkban is alkalmasak arra, hogy akár az inzulinrezisztencia, akár a cukorbetegség esetén használjuk őket, ezek az esszenciák fokozzák az inzulin érzékenységet, így együtt a tudatossággal, a kontrollált táplálkozással segítik a cukorbetegség és az inzulinrezisztencia állapotának javulását. Általánosságban ez a keverék az anyagcsere folyamatok támogatására való, valamint a fogyókúrákat is támogatja.

 

 

Miket tartalmaz?
A grapéfruit segít a testsúly kontrollálásában, mivel gyorsítja az anyagcsere folyamatait és mérsékli a vér cukorszintjét is. Kitűnő a stressz tüneteinek enyhítésére. Belélegezve olyan üzeneteket küldünk az agy limbikus területére, melyek további üzenetek által, kiegyensúlyozzák az idegrendszer működését és csökkentik a vérnyomást. Csökkenti a nassolás és az édesség utáni vágyat.

 

A fahéj is sokat tud segíteni, finom édes ízével. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha a fahéj esszenciából minimális mennyiséget teszünk az ujjunkra, majd a nyelvünk közepére kenjük és a nyelvünkkel feldörzsöljük a szájpadlásra, akkor elillan a vágyunk arra, hogy valami édességgel kényeztessük magunkat.

 

Ez a két olaj magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, megszüntethetik a gyulladásos folyamatokat, serkentik az immunrendszer működését, tehát fogyasztássukkal nem csak a cukorproblémák rendeződéséért tehetünk, hanem javíthatjuk általánosan is egészségi állapotunkat. 

 

A koriander esszenciával kapcsolatban pedig számos kutatás bizonyítja már, hogy a koriander esszenciája segíti a hasnyálmirigy működését és az inzulin kiválasztását, de sejtszinten javítja az inzulinra adott válaszreakciókat és a cukor felhasználását, s így a vércukorszint csökkentését. A koriander esszencia egyébként a pajzsmirigy egészséges működését is támogatja.

Belégzésre: diffúzorba 3-4 cseppet tegyünk;

Belsőseg 120ml folyadékba 1-2 cseppet igyunk meg;

Külsőleg: kókuszolajjal keverve 1-2 cseppet a kívánt testrészt masszírozzuk be (bőrtesztet végezzünk!!!)

Az itt leírtak nem minősülnek terápiás útmutatásnak, csupán ismeretterjesztő jellegűek. 

 

DoTERRA olajok