Sonkás puffancsok

Sonkás “sajtos” puffancsok

 

Hozzávalók:

200g ANYAsüti házi fehér kenyér lisztkeverék

200g víz

20g olivaolaj

10g almaecet

100g fekete erdei sonka

20g sörélesztő pehely

1 csipet oreganó vagy 1 csepp doTERRA oragano olaj

1 tojás szétválasztva (sárgája majd a tetejére)

Elkészítés:

A hozzávalókat a tojássárgája kivételével összegyúrjuk. Először a lisztet, az apróra vágott sonkát, a sörélesztő pelyhet tettem a tálba, majd a nedves hozzávalókat. Az összegyúrt tésztát pihentetjük kb. 15-20 percig. Ez alatt az idő alatt a sütőt hagyjuk felmelegedni 180 fokra.

A kész tésztát enyhén lisztezett felületen, ehhez én rizslisztet használtam kinyújtjuk kb. fél – egy centi vastagságúra és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenegetjük a pici vízzel higított tojássárgájával.

A sütőbe toljuk és 20 perc alatt készre sütjük.

A sörélesztő pehely ad neki egy kis sajtos ízt.

 

Kérd az E-book-ot! Csak 1.990 Ft-ért!

 

Válassz a csomagok közül!