Életmódváltásom folytatása – 8 év

Négy és négy éve!

Nem is tudom…, de igen, jó érzés ezeket a fotókat nézni. Ezek azok a képek, amik engem előre vittek, amikor végre elhittem magamról, hogy igen, meg tudom csinálni, hogy túl tudok lépni a határaimon, hogy valóban önmagam vagyok, és képes vagyok rá.

Azonban azt látom, hogy az emberek azt gondolják, hogy egyszer csak ilyen lettem, hogy arra gondoltam talán 40 évesen, hogy de jó lenne, szexi, bomba anyukának lenni, és hopp reggel felkeltem és máris kész volt a test. El kell, hogy keserítselek, bármennyire is hiszed vagy sem, de nem így volt. Tehát neked sem fog így sikerülni! Akkor mit is kellene tenni?

Az első részt itt olvashatod el, azaz 36 éves koromtól a 40. szülinapomig!

Kemény munka, befektetett idő, lemondások, alkalmazkodások árán sikerült. Az éveken át élt helytelen életmódomat 4 év alatt hoztam rendbe és már 4 éve tartom be. Totál elégedett vagyok a 44 éves testemmel, a gondolkodásommal, a hozzáállásommal, és ez visz előre, mert elégedett vagyok! (ja, és mielőtt azt mondanád, hogy ez egoizmus, és beképzeltség, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek, ez csupán pozitív gondolkodás, és reális önértékelés, amit mindenkinek kellene napi szinten gyakorolni, hogy jól érezze magát a bőrében, és ne keseregjen, és ne másokat kritizáljon, minősítsen stb.)

De ezt nem két hét alatt, négy hét alatt, három hónap értem el! Voltak mélypontok, voltak lesüllyedések, amikor vissza kellett kapaszkodni, és még magasabbra feltörni, hogy utána ha újra leesem, akkor ne essek annyira mélyre! Azok a rossz táplálkozási szokások, negatív gondolatok, amik 30 év alatt rögzültek, azok nem tűnnek el pikk-pakk, folyamatosan kellett dolgozni azon, hogy mindig újabb és újabb célokat tűzzek ki magamnak, amit be is tudok tartani.

Nem volt könnyű, és egyetlen egy életmódváltómnak sem mondtam soha olyat, hogy egy hónap után szexi-bomba-nő leszel. Abban az ütemben jön az eredmény, amennyit te belefektetsz. Ellógott edzések, csak fél-gőzzel csinált edzések, le nem edzett edzések, ma is egy kis fagyi, holnap meg egy kis csoki, holnapután meg csak egy kis mogyi… ebben az ütemben lassabban lesz eredmény. De akkor tőlem ne kérdezd meg, hogy miért fáj a hasad, miért puffadsz, és miért nem látszik még hogy kerekebb a feneked. Ezekről én mind lemondtam, és szigorúan betartottam az étkezést, az edzést is. A fitnesz teremben mindig néztek minket a férfiak, hogy sokszor durvábban és keményebben edzettünk, mint ők. Igen, mert tudtam, hogy mi a cél, tudtam, hogy mit akarok elérni. Mindennap ott voltam, mindennap edzettem, és ha volt időm, még egy-egy csoportos órára is bementem, vagy kardióztam, vagy még este futottam. De mindent maximálisan megtettem azért, hogy legyen eredmény 4 év alatt! 4 év alatt, nem 4 hét alatt! Ennyi befektetett munkával 4 év alatt! És századszorra is hangsúlyozom, hogy mivel ez nem egy fogyókúra volt, hanem egy fokozatos életmódváltás, így 4 év alatt lett ez az eredmény!

Nem térített el senki, nem lazsáltam el, reggel azért könyörögtem, hogy ne essen az eső, hogy tudjak menni futni. És mentem, és mindent az edzéseim, az étkezéseim köré építettem, mindig ez volt a legelső, és főztem két felé, vagy három felé, ez sem érdekelt, mert tudtam, hogy ez kell ahhoz, hogy elérjem a kitűzött célt. Nem voltak kifogások, kiskapuk. Ez az én utam, ezt én járom, és megyek előre, faltörő kosként. (Ja, mert kos a horoszkópom)

Aztán, amikor rápillantasz egy régi fotódra, és látod mellette a mostanit, akkor azért úgy érzed, hogy megérte! 4 évet szántam rá az életemből, ha mondjuk 80 évet élek majd, de szeretnék többet, akkor az egy huszad részét szántam rá. Ez szinte semmi! A hátralévőt egészségesen tudom majd leélni. Eddig csak arról beszéltem, hogy mi történt 36 és 40 éves korom között a testemmel. A külsőm változásáról írtam.

Azonban most 44 évesen úgy érzem, hogy tudom tartani, mert már az utóbbi 4 évben, ami a külső változások elérése után történt, amikor már a belső változásokat is tanulom, tapasztalom, gyakorlom és tanítom, még jobban érzem magam! Ez az életmódváltás! Ez az, amikor folyamatosan vannak céljaid, amikor a belső egyensúlyod megteremtéséért mész előre, amikor tudsz pozitív lenni önmagaddal szemben, reálisan látod magad, nincsenek önértékelési gondok, akkor a legjobb és hidd el, hogy innen is van tovább! Ennek az útnak nincs vége sose, mert ha jó irányba mész, akkor mindig megnyílik előtted egy újabb és egy újabb ajtó, amin be fogsz lépni…

A lehetőség előtted is ott áll, a döntést neked kell meghoznod, az eszközöket átadom, támogatlak, elkísérlek, megtanítom, alkalmazd, gyakorold és neked is sikerülni fog! Az első lépést megtettem, most te jössz!

Itt tudsz velem kapcsolatba lépni:
Telefon: 06203313171
Email: ideirj@mozduljanyu.hu
Blog: www.mozduljanyu.hu
Életmód csomagok: www.mozduljanyu.hu/index.php/igy-csinald-anyu

Egy gondolat “Életmódváltásom folytatása – 8 év” bejegyzéshez

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.