Így étkezz a strandon!

 

Nyáron a napon, a melegben lassabban működik az emésztőrendszer, kevesebb ételre, és leginkább könnyen emészthetőre van szükségünk.

Az emberek többsége az alábbiak szerint él a strandon, nyaralás közben:

Eleve nem tudják megkülönböztetni az éhséget és a szomjúságot. Ilyenkor hamarabb jut eszükbe az, hogy egyenek valamit, ahelyett, hogy innának egy nagy pohár vizet. Hiszen ki vannak száradva, fekszenek, napoznak, vagy csak az árnyékban pihennek, de melegük van, párolog a folyadék a testükből, illetve izzadnak is. Éhséget éreznek, ezért beállnak a sorba egy jó lángosért, ami további vizet von a szervezetüktől, ezt egy jó pohár hideg sörrel, fröccsel leöblítik, ez megint vizet von el tőlük. A szénsavas cukros üdítők szintén nem hidratálnak.

Jobb lenne, ha tiszta vizet innánk, étkezés előtt és után egy- egy óra eltéréssel. Ezzel azt is tesztelhetjük, hogy valóban éhesek vagyunk-e, vagy csak szomjasak voltunk.

Azt merem gondolni, hogy ezzel az életmóddal az emberek több, mint fele dehidratált állapotba kerül délutánra a nyaralás alatt.

Na, de mit is együnk akkor a strandon?

Vigyünk magunkkal hűtőtáskát, amibe tegyünk gyümölcsöket, akár fagyasztott turmixolt erdei gyümölcsöket, banánnal, zabpehellyel, kókusztejjel. Egy szuper jó jégkásás smoothie biztosan jól fog esni és az emésztőrendszert sem terheli. Nyersen fogyasztható zöldségeket, répát, retket, saláta leveleket, esetleg magokat, de ne sokat. Konzerves tonhalat szoktam még vinni magammal, amit kis kanállal tudok fogyasztani a zöldségek mellé.

Kerüljük a tejes dolgokat, azaz az fagyit, a jeges kávét. A kávét amúgy is, mert szintén vizet von el tőlünk. A tej pedig teljesen leblokkolja az emésztőrendszert. Ha fagyira áhítozol, jól fog jönni a jeges smoothied, amiről az előbb írtam.

De íme egy szuper recept hozzá:
1 banán felkarikázva lefagyasztva
100g erdei gyümölcs fagyasztva
2dl kókusztej
2 dl víz
2 ek. puffasztott amaránt vagy zabpehely
20g Blnce Pro3 protein blnce Ételem.hu

A hozzávalókat tedd smoothie gépbe és finom jeges turmixot kapsz, ezt tedd a hűtőtáskába, jól pakold körbe jégakukkal és irány a strand.

Mindenkinek szép nyarat, és jó pihenést kívánok!

Személyre szabott táplálkozási program:
www.mozduljanyu.hu – az élhető életmód

Receptek neked LETÖLTÉS

 

Jelentkezz személyes konzultációra!