Ez a baj a nők diétájával

„Elkezdtünk együtt diétázni, ő már leadott 5 kilót, szuper jól néz ki, én meg még mindig semmit!”

Mi lehet az oka? Sok minden, de most nézzünk szembe magunkkal és legyünk tök őszinték. A pasik mit látnak a tükörben? A nők mit látnak a tükörben?

A pasik el vannak ájulva maguktól, azt gondolják, hogy de menők, jó a cucc, király az órám, az cipőm, a hasam is szinte kockás, mindegy, hogy nem 8, de legalább egy kocka, és dicsérik magukat.

A nők ezzel szemben mit gondolnak magukról? Lóg a mellem, ráncos a bőröm, nagy a fenekem, vastag a combom, lóg a karom, kócos a hajam, smink nélkül ki sem megyek az utcára, utálom az egészet, mindent megteszek, nem is eszem semmit, még sem sikerül lefogynom.

A férfiak pozitívan gondolkodnak, a nők negatívan. Eredmény: ők jobban érzik magukat, kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak, türelmesebbek a gyerekekkel, és megy a fogyás is.

Íme hét (csoda szám!) tipp, hogy javíts az önmagadon való ítélkezésen:

1. Mostantól mindennap dicsérd meg magad, hagyd el a negatív kommunikációt! Vedd észre, hogy mi a jó benne, mi az, ami szép, ami tetszik. Mi az, ami jót tettél ma is, vedd észre az értékeidet!

2. Vezess hála füzetet. Nem elég rá gondolni, hogy milyen jó, hogy egészségesek a gyerekeim, ezt le is kell írni. Emlékszel, amikor még iskolában tanultál az érettségire, ott is jobban megmaradt a tanulnivaló, ha le is írtad. Vegyél elő egy kis füzetet és írd le mindennap. Legalább három dolgot keress az adott napban, amiért hálás vagy! Pl. Hálás vagyok, hogy a teraszom gerendáin fészkel a kismadár, és reggel hangos madárcsicsergés ébreszt fel

3. Ne engedd, hogy uralkodjon rajtad a sekélyes-éned! A gondolataid nem biztos, hogy egyenlőek veled! Kérdezd meg, amikor negatív gondolataid támadnak, hogy ez valóban én vagyok, vagy valaki más van rám ilyen rossz hatással és ezért kerítenek hatalmukba ezek a gondolatok?

4. Őrülj meg! Legyél újra gyerek! Anyaként azokat a minőségi időket szeretem a legjobban a gyerekeimmel, amikor őrültek lehetünk. Abban a pár órában iszonyú jól érezheted magad! Engedd el a korlátaidat, nyílj meg! Ugyanezt tedd, ha a barátnőiddel vagy. Ott nem kell álarc, ott lehetsz te magad, ott engedd el, és ÉREZD NAGYON JÓL MAGAD! Kerüld el a negatív társaságot, mert átveszed tőlük a rossz energiákat és csak lehúznak!

5. Mozogj rendszeresen!
Sokszor írtam már, hogy a sportolás csodákra képes, szerintem termeli a magnebéhatot Szóval mozgásra fel! Ússz, kerékpározz, kocogj, sétálj, rollerezz, görkorizz, tornázz, menj edzőterembe!

6. Beszélgess magaddal!
Őrültségnek hangzik, de hidd el, nagyon jó terápia. Kérdezd meg magadtól, hogy valóban ennyi, ami tőlem telik, vagy még többre is képes vagyok? Lehet ez még annál is jobb, ami most van? Elértem valamit, tűzzek ki egy újabb célt? Mi legyen az?

7. A fekete-bárány szindróma
Igen, elképzelhető, hogy az új TE már nem úgy látja az világot, mint eddig. Ezt az ismerősök is észre fogják venni. Fogadd el, hogy te változtál, és ez jó neked, mert te így jobban érzed magad. Na nem ítélkezel magadról negatívan, akkor a kisugárzásod változni fog, hiszen te boldog és elégedett vagy Míg mások nem. Ez fel fog nekik tűnni, és a sok elismerést fogod tőlük begyűjteni, vagy a sok irigységet. Az utóbbival ne is törődj! Idővel rájönnek, hogy az az út sokkal szebb, amin te jársz, és a nyomodba erednek. Csodás vagy!

Az életmódváltás során három dologra kell figyelned:
Tudatos táplálkozás
Rendszeres testedzés
Pozitív gondolkodás
Segítségemre számíthatsz mindhárom területen!

Elérhetőségeim: ideirj@mozduljanyu.hu vagy telefonon: 06203313171

 

Válassz a csomagok közül!