Különbség az életmódváltás és a gyors diéták között

Az életmódváltás egy olyan élményekkel, új tudással, új ismeretekkel teli módszer, mely célja a civilizációs betegségek megelőzése, a testi-, lelki ártalmak csökkentése. Célom, hogy segítsek neked az általam tanított elveket alkalmazni, hogy az életedben egy tartós javulást érhess el. Cél az egészség megőrzése, illetve a már kialakult betegségek, egészségkárosodások helyreállítása.
Figyelembe veszem a szervezetedben zajló folyamatok összességét, ehhez azonban nagy szükségem van arra, hogy te aktívan vegyél részt az életmódváltásban.

A gyors diéták csupán arról szólnak, hogy minél előbb minél többet fogyjál, de kérdés az, hogy vajon
megtarod-e még évek múlva is az álom súlyt?
jól érezed-e magad, energikus vagy-e?
mi lesz a pizzával, ha megeszed, vissza fogsz hízni?
tényleg nem eszel többé fagyit?
továbbra is mozogsz rendszeresen?
formás lettél, vagy lelaposodtál?

Egyre több olyan ismerősöm van, aki 1-2 éve szuper jól valami szuper jó diétával lefogyott, hozzám járt edzésre közben. Aztán nem jár edzésre, mert jött egy nyári szünet, egy karácsony, egy húsvét, egy ballagás, egy esküvő, egy influenza … és visszatérni olyan nehéz. Ezzel együtt jött a lelkifurdalás, hogy nem tudott elmenni edzeni. Esténként pedig megtörtént nála is az “olyan mindegy, együnk valamit, akkor legalább abban legyen öröme, ha már a mozgás öröme nem adatott meg neki”. És újabb találkozásunkkor látom, hogy …., majd megkérdezi: “Te tényleg mindig betartod a diétát? “

Nem, nem tartom be a diétát, én nem diétázom, így élek.

Eszem fagyit, ha épp olyan kedvem van, és iszom spenótos banánturmixot is, ami nagyon ronda, de finom, és sütök magamnak pékárut, ami nem olyan, mint a “lidlis”, pihe-puha illatos. Azonban nekem sokkal fontosabb az egészségem. Nem azért csinálom, mert baromi menő, hogy jól nézek ki 44 évesen, hanem azért, mert még legalább 40 évig szeretnék egészségesen, fitten élni.
Nekem nagyon jó, hogy van egy fitt-nagyi (anyukám), akivel bármikor elmerem engedni a nagy mozgásigényű gyerekeimet több napra is a Balatonra, mert tudom, hogy a mama bírja erővel, energiával, fizikailag és mentálisan is. Én is ilyen segítség szeretnék majd lenni a fiaimnál.

Élhetsz te is így, lehet neked is ez a célod.
Segítek neked, ha együttműködsz velem, ha kérsz segítséget, ha szeretnéd a támogatásomat, a már sok-sok páciensnél bevált ötleteimet alkalmaznád te is.

Életmódváltással kapcsolatban az alábbi linken tudsz tájékozódni:
www.mozduljanyu.hu/index.php/igy-csinald-anyu