Úton a klimax felé

Amennyiben nem termelődik elegendő progeszteron a nők szervezetében, úgy ösztrogéndominancia alakul ki. Az ösztrogéndominancia hatására pedig jön a nyüglődés, a szenvedés, a hőhullám, a rossz közérzet, a nem tudom mi a bajom – szindróma.

MI JÁR A FEJEMBEN?

Az járt a fejemben ma az edzésem alatt, és arról beszélgettem a barátnőmmel, hogy vajon ez a klimax téma miért olyan tabu mindenütt, miért nem beszélünk erről sokkal többet, és miért nem fogadják meg a nők azokat a tanácsokat, amiket mi mondunk nekik.

Nem lenne méltó segítőhöz, gyógyítóhoz és tanítóhoz (ezeket a szavakat azért használom, mert ma már mindenki tanácsadónak hívja magát. De mivel nem mindegyikkel vagyok hajlandó azonos szinten említeni magamat, kénytelen vagyok valami más szóval illetni a tevékenységemet…), ha most tényleg minden, ami ezzel kapcsolatban felmerült bennünk, le is írnám 😀

De igyekszem nektek néhány fontos dolgot elmondani, ami inkább kicsit olyan „mozduljanyu” helyett a „nyisd ki a szemed anyu” rovat 😉

– a hőhullámok nem normálisak és nem kell elviselned csak azért, mert a szomszédnőci is szenved tőle éjszaka (A japán nyelvben például nincs is szó a hőhullámra.)

– a hajhulláson természetes módon is lehet javítani, nem kell a reklámokat elhinned, hiszen az ott marketingelt cuccok nagy része további xenoösztrogéneket tartalmaz és csak ráteszel egy lapáttal a jelenlegi helyzetedre. (A xenoösztrogének egészségre káros anyagok, melyekkel meg kell küzdenie az immunrendszerednek és a hormondrendszerednek.)

Progeszteron krém neked!

– a szénhidrátcsökkentett cuccok nagy része lenmaggal és szójaszármazékkal dúsított, így csökkentik a széndhidráttartalmát, de növelik a fehérje tartalmat, ami nagyon kecsegtetőnek hangzik a fogyás szempontjából (Az emberi táplálkozásban is szerepet játszó fitoösztrogének leggazdagabb forrása a szója és a lenmag. A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, melyek befolyásolják a természetes ösztrogén termelésünket.)

– a sok menő arckrém, ránctalanító krém és egyéb kence-fice, amit magunkra kenünk, hogy szebbek, puhábbak, bársonyosabbak és még csoki barnábbak legyünk nagyrészt káros anyagokat tartalmaznak, nemesfémeket, tartósítószereket, állatokon tesztelt bigyókat, és xenoösztrogéneket (A xenoösztrogének a vegyipar által előállított kémiai vegyületek, amelyek képesek az női nem hormonhoz kapcsolódni, és azokhoz hasonlóan működni a testben. )

Válassz a csomagok közül!

– attól, ha koplalsz, vagy túl sokat eszel, biztos, hogy nem segítesz magadon.

– ha mindig megeszed a gyerekek maradékát, akkor előbb-utóbb túleszed magad, és többlet kalóriát viszel be, amit aztán nem használsz fel, így biztos út a hízáshoz

– ha mindig szenvedve, stresszelve, lelkiismeret-furdalást okozol magadnak, mert úgy éled a napjaidat, hogy állandóan számolod a szénhidrátokat, a zsírokat, a kalóriákat, akkor bele fogsz bolondulni

– ha nem érzed jól magad, mert te úgy érzed mindent megtettél, de nem hoz eredményt… mert egyik nap ketogén szerint eszel, aztán másnap lowcarb szerint, majd hirtelen átcsapsz vegán életmódba, akkor az nem vezet jó irányba.

KONZULTÁCIÓ

A klimax, a változókor normális folyamat, hozzátartozik az élethez, de ha hajlandó vagy tenni érte, akkor nem kell halásosan megélned, segíthetsz magadon

tudatos életmóddal

 egészséges táplálkozással

 rendszeres testmozgással

 pozitív gondolkodással

Mindenki el tudja dönteni, hogy mennyire érzi magát kellemetlenül az adott helyzetben! Mi arról beszélgettünk, hogy a többség ezt úgy éli meg, hogy ez a normális, mert más is így él. Továbbá ez nem fáj még eléggé, beletörődnek, és túlélnek. A kérdés az, hogy te is ebbe a csoportba szeretnél-e tartozni?

Akarsz-e élni, vagy csak túlélni?!

A nők a negyvenes éveikben érik el a szépségük és libidójuk csúcsát, hisz előtte nagyrészt a pici és a kicsi gyermek vitte el a nap huszonnégy óráját, most hogy a gyerekek nagyobbak végre tud önmaga lenni, tud újra nő lenni, erre jön a klimax-szakasz.

Ne hagyjuk, hogy ott legyen a sarkunkban a feledékenység, a hiszti, a fáradékonyság, a fejfájás, a bőrszárazság, a pocakosodás.

Megoldást vártok?

Igen van!

Olyan nincs itt sem, amitől úgy érzed majd, mintha újra húsz éves lennél, de a tüneteket lehet enyhíteni úgy, hogy nem a tüneteket kezeljük, hanem a gyökerekre hatunk természetes módon, gyógyszerek nélkül.

Szuper jó vitamin csomagokat, természetes, vegyszermentes táplálékkiegészítőket, progreszteron és yam gyökér tartalmú krémet találtok itt: Természetes progeszteron krém yam gyökér kivonattal

(a fenti link közvetlenül kedvezményre jogosít: 10.000 forintonként 1.000 forintos ajándékkártyát kaptok) Használatáról pedig a progeszteronos cikkemben olvashattok.

Szerezd be a legtisztább vitaminokat!

Szuper jó aromaterápiákat tudok javasolni nektek konzultációim során, ahol alaposan megismerkedünk a jelenlegi állapotoddal és kórelőzményekkel, tüneteiddel. Személyre szabott táplálkozási iránymutatás keretein belül kitérek az ajánlásomban arra is, hogy neked milyen illóolajok segítenek átvészelni ezt a nehéz időszakot. http://mozduljanyu.hu/index.php/eletmodvalto-csomagok/

A legfontosabb még most is az, hogy TE hogy szeretnél élni, TE akarsz-e szenvedni, TE mennyi szeretnél energikus lenni, TE mire szánsz időt, pénzt. A minap volt egy poszt, ahol több dolog mellett az is fel volt sorolva, hogy

Egészséges élelmiszerek bevásárlása 30e forint – túl drága.

vs.

Egy vacsora az étteremben 30e forint – megérdemeljük.

Válassz a csomagok közül!

Hát el lehet dönteni, hogy ki melyik utat választja, csak amikor 50-60 éves leszel, gondolj vissza arra, hogy a lehetőség előtted is ott volt, csak épp nem éltél vele.

Vedd fel velem a kapcsolatot az alábbi űrlap segítségével, kérj visszahívást, hogy együtt tegyünk a jobb közérzetért! 

KAPCSOLAT FELVÉTEL