Mellékvese kifáradás és kezelése

Hogyan kezeljük a stresszt:

– Végy egy mély levegőt
– Számolj el tízig
– Egyél egy csokit.

Tünetek:

– álmatlanság, nem tudsz elaludni, ebéd után fáradt vagy

– memória romlás

– nehéz lábak a lépcsőn felmenés után

– éjszakai ébredések, nehéz légvétellel, orrdugulással

– szexuális vágy csökkenése

– szorongás

– koncentráció romlás, nem tudsz odafigyelni a dolgokra

– pajzsmirigy probléma, alul- vagy túlműködés

Stressz: hírek, gazdaság állapota, hétköznapi aggodalmaskodás, média, más emberek, fizikai és lelki traumák is.

Amikor nincs időd arra, hogy adaptálódj, regenerálódj a stressz helyzetek után, mert újra és újra bele kerülsz egy hullámba, akkor szinte folyamatosan kell a mellékveséknek dolgozniuk az egyensúly létrehozásán.

Az adrenalin után rövid időn belül jön a kortizol. A kortizol a regenerálódásra és az evésre ösztönöz, hogy az „elhasznált energiát” pótoljuk. A kortizolnak és az inzulinnak egyensúlyban kell lennie. Vércukor szintet emeli a kortizol, ezért a hasnyálmirigy inzulint termel. A sok vércukorral mi lesz? Ott marad a vérben, mivel fizikálisan nem használjuk el a megtermelődött vércukor szintet. A kortizol szinted növekszik, ha állandóan stresszben élsz. Kortizol hiány > progeszteron átalakítása kortizollá > progeszeron hiány > ösztrogén dominancia > petefészek problémák > agyalapi mirigy kifáradás > nincs ovuláció > nincs sárgatest hormon > meddőség > IR – pajzsmirigy probléma – mellékvese kifáradás

A oajzsmirigy a vérellátását csökkenti az emésztőrendszernek > pm autoimmun jellegű gyulladása erre az okra vezethető vissza, az emésztőrendszerben folyamatos erjedés van > candidázis.

A szerveink ilyen fajta hullámoztatása mindig kimerüléshez vezet.

MEGOLDÁSOK:

Táplálkozás és életmód megváltoztatása!

Hagyjuk el a KÁVÉT! Nincs rád már semmiféle hatással a kávé, ez is a mellékvese kimerültségét jelzi. Beviszed a koffeint, a mellékvesédben már nem termelődik adrenalin. A CUKOR szintén stresszként hat rád. Transzzsír, tartósítószerek szintén tiltólistára kerülnek.

VITAMINOK, ÁSVÁNYOK biztosítása. Növeld a C-vitamint, B12, B5, B6, folsav, az antioxidánsok bevitelét! (kókusztermékek, olívaolaj, spenót, kelkáposzta, mángold).

ILLÓOLAJOK: BALANCE nyugtató hatású, BAZSALIKOM a mellékvesére kenve, LEVENDULA alvás elősegítésére, CITROM a napközbeni koncentrálásra, ONGUARD az immunrendszer erősítésére, a DIGESTZEN az emésztőrendszer regenerálódásra.

Használj adaptogén GYÓGYNÖVÉNYEK: növelik a szervezet ellenálló képességét a stresszel szemben. Lassítják a túlműködő, és gyorsítják az alulműködő szerveinket. Ilyen adaptogén gyógynövények az ashwaghanda, a rózsagyökér, a szent-bazsalikom, a ganoderma gyógygomba. Méhpempő fogyasztása is hasznos, hiszen tele van olyan vitaminokkal, például B-vitaminnal, melyekre szükségünk van. Helyre állítja a hormonegyensúlyt.

Csökkents a STRESSZ hatásokat! A napi 10-12 óra heti hat napon át, az sok, túl hajszolod magad. Neked kell folyamatosan, lépésről lépésre átalakítani az életedet, amiben én támogatni tudlak, és ötletek tudok neked adni. Rendbe kell tenni az alvásodat, legyen a hőmérséklet megfelelő. Jó lenne még este 9 óra előtt lefeküdni. Írd le gondolataidat, nem kell mindent fejben tartanod.

Járj MOZOGNI, jógázni, kocogni, gyalogolni, úszni. Olyan mozgásformát válassz, melyek nem merítenek ki, de kellemesen átmozgatnak.

Az egészséged abból tevődik össze, amit a sejtjeid kapnak. Amikor ezeket megkapják, akkor ezek a sejtek jól működnek. Te úgy érezd magad, ahogy a sejtjeid érzik magukat. A sejtek összeállnak szervekké, szervrendszerekké. A megfelelő ételek fogyasztása, a megfelelő életvitel, a megfelelő mozgás, boldogító tevékenységek teszik az életedet stresszmentessé.