Bélflóra regenerálás

Támogasd a bélflórádat, hogy egészséges maradj!

A szervezetünk akkor tud megfelelően védekezni, ha a bélflóránk rendben van. A két legfontosabb feladata, hogy elegendő mennyiségben tartalmazza a jótékony bélbaktériumokat és a megfelelő vitaminok se hiányozzanak.

Mi károsítja a bélflóránkat?

Első és legfontosabb a HELYTELEN TÁPLÁLKOZÁS, ugyanis emésztőrendszerünk az egyetlen külvilág felé nyitott szervünk, itt minden bejut és igen csak érzékenyen reagál a külső ingerekre. A rendszertelen evés, a gyors evés a leggyakoribb kiváltó oka a gyomorproblémáknak. A rossz tápanyagok bevitele, a puffasztó hatású, túl zsíros, túl fűszeres, nehéz fogások, rostszegény ételek, a szénsavas üdítők, a magas cukortartalmú élelmiszerek mint irritálják a tápcsatornát, így felborítva a bélflóra egyensúlyát.

Válassz a csomagok közül!

A következő a listámban a STRESSZ. A rohanó életmód, a maximalizmus, a feszültségek által okozott gyomorfájás, emésztési zavarok kialakulása (émelygés, hasmenés, székrekedés…). A stressz miatt kialakult kapkodásban lezajló étkezések szintén negatív hatással vannak ránk. Stresszhez sorolom továbbá azt is, amikor nem a testünknek való táplálkozást folytatjuk, ha olyat eszünk, amit nem tudunk rövid időn belül energiává alakítani, vagy épp egyáltalán nem eszünk (fogyni szeretnénk koplalással). Ez olyan, amikor a dízel autóban benzit töltesz, vagy úgy szeretnél az autóval menni, hogy nincs benne üzemanyag.

Hatással van a tápcsatornánkra a sok GYÓGYSZER, az ANTIBIOTIKUMOK. Az antibiotikumok a jótékony baktériumokat is elpusztítják egy kúra alkalmával, ezzel puffadás, hasmenés, gombásodás alakulhat ki.

Jelentkezz személyes konzultációra!

A káros szenvedélyek, mint például a DOHÁNYZÁS, a túlzott alkoholfogyasztás és minden olyan kemikália, mely a szervezetünkbe jut és nem lenne odavaló, károsan hat az emésztésünkre, így a bélbaktériumok sem tudnak megfelelően érvényesülni.

Az ülő életmód és a rohanó világ egyik következménye a MOZGÁS HIÁNY. A nap nagy részét ülve töltjük, rohanásunkban időnk nincs az étkezésre és a mozgásra sem. Ha ezt a kettőt nem műveljük és nem figyelünk oda a testünkre, akkor hiába ülünk szép irodában, jó fizetésért, ha a testünk szenved és előbb-utóbb be fogja dobni a törülközőt. Használjuk ezt a törülközőt edzéseinken. Végezzünk hetente 3-4 alkalommal izzasztó edzéseket, erősítéseket és kardio jellegű mozgásokat is. Az izmokat és az érrendszert is alaposan tornáztassuk át egészségünk érdekében. Ezáltal felgyorsul az anyagcserénk és edzésben marad az emésztőrendszer is.

A mozgás nem csak a bélflórádat teszi rendbe 😉

A tápcsatornát is érintő betegség elszaporodása a fentiek következménye. A bélflórád károsodására úgy tudsz ráismerni, hogy elhúzódik, felborul az emésztési folyamat. Ilyenkor a fentiekben érintett tünetek mind előfordulhatnak. Ebben az esetben hiába szedünk vitaminokat, táplálékkiegészítőket, ha azok nem tudnak felszívódni a sérült bélflóra miatt.

MEGOLDÁSOK

Először is azt kell végig gondolnunk, hogy jelenleg melyik stádiumban vagyunk, hiszen hiába kezdünk el élőflórás készítményeket szedni, ha azok, mint fentebb említettem nem tudnak felszívódni. Így azt javaslom, hogy vezess egy étkezési naplót, melyben azt is figyeled, hogy mely ételekre, milyen reakciót produkálsz. Így el kezdheted kizárni azokat az ételeket, melyek negatívan hatnak az emésztésedre. Étkezési naplóról bővebben ebben a cikkemben olvashatsz.

Jelentkezz személyes konzultációra!

Ha úgy érzed, annyira nem vészes a helyzet, akkor ajánlom a terápiás csont leves fogyasztását oly módon, hogy a lefőtt levest (recept itt), naponta egyszer mint egy teát langyosan fogyasszuk el. Ez legjobb lenne üres gyomorra, étkezés előtt reggel, vagy akkor nem esik jól, akkor valamelyik étkezést követően 3 órával. Elfogyasztás után hagyjunk 40 percet még, és csak utána együnk.

Végül pedig mind emellett fogyasszunk táplálékkiegészítőket: Omega 3 halolajat, D vitamint, C vitamint, Probiotikumot Pro15 (blnce.hu), inulint csicsókasürítmény formájában (blnce.hu), valamint borsmenta olajat vagy kapszulát.

További olvasni való a témában: gyomor, mint szemétégető