Győzd le a náthát!

A nátha, a köhögés, az orrfolyás egy öngyógyító folyamat tulajdonképpen. A vírusok egy gyulladásos folyamatot indítanak el a nyálkahártyán. A felköhögés, a tüsszögés által távolodnak el a szervezetből ezek a kórokozók. Amikor folyik az orrunk, a váladék kiöblíti azokat.

Tehát a láz, a köhögés, az izzadás és az orrfolyás nem betegség, hanem a test reakciója a kórokozók elleni harcban. Ha ezeket a természetes folyamatokat gyógyszeres orrsprayvel, köhögés csillapítókkal, antibiotikumokkal elnyomjuk, akkor a megakadályozzuk, megnehezítjük a szervezet munkáját a saját védekező mechanizmusát, az öngyógyítás folyamatát. Ezzel meghosszabbítjuk a gyógyulást, és esélyt adunk az ismétlődésre is. Hiszen a tüneteket csillapítottuk, de a vírus ugyanúgy ott van, csak kicsit pihen. Majd jön egy mély pont, egy picit erősebb stressz – például az otthon tartott kisgyermek, aki kapta a gyógyszereket, jobban van, és visszamegy az oviba, az egy stressz neki, hiszen anya és nagymami szerető ölelése járt neki eddig, most meg a zsivaj újra – szóval a stressz hatására újra életre kel a vírus és pár nap múlva megint otthon marad a gyermek, mert aktív a vírus. Kérjük meg orvosunkat, hogy gyengéd módszereket ismertessen velünk az azonnali gyógyszeres kezelések helyett. Mi pedig szülőként legyünk türelmesek és gyógyítsunk ölelésünkkel, pihenéssel, sétáljunk a friss levegőn – amennyiben nincs magas láz.

Természetesen, ha már több, mint 7 napja fenn áll a kellemetlen állapot, már aludni sem tudunk a folytonos köhögéstől, akkor segítsünk, illetve az egyéb olyan különleges állapotok, mint a 40 fok körüli láz, a szív- és érrendszeri betegségben, diabéteszben, asztmás, vesebetegségben szenvedő egyénnek már nehezen elviselhető a helyzet, akkor azért tanácsos orvoshoz fordulni.

A sós vizes torok és orr öblítés is támogatja a kórokozót mielőbbi távozását, ugyanis segít a váladék kiürülésében.

Illóolajok: citromfű, a kakukkfű, az eukaliptusz, a fahéj, a szegfűszeg és a bors. A doterra olajok közül az AIR és az OnGuard komplex olajok, melyek segítenek leküzdeni a megbetegedéssel járó kellemetlenségeket. Az olajokat akár éjszaka vagy nappal is lehet párologtatni. Egy-egy cseppet a tenyerünkből inhalálni. (Gyerekek esetén 6 éves kor alatt az Air nem javasolt!)

DoTERRA olajok

Gyógynövény tea: 40 g földitömjéngyökér (Pimpinellae radix), 30 g kerti kakukkfű (Thymi herba), 20 g magyallevél (Ilicis folium) és 10 g ökörfarkkóró-virág (Verbasci flores) alkotja a keveréket. Egy teáskanálnyi teakeveréket öntsünk le egy csészényi forrásban levő vízzel, hagyjuk állni 5 percig és szűrjük le. Reggelente és délutánonként egy-egy csészével igyuk édesítés nélkül vagy házi mézzel. A kúra időtartama 3-4 hét legyen.

Szerezd be a legtisztább vitaminokat!

Táplálkozás: fogyasszunk sok zöldséget , ez védőgátat emel a kórokozókkal szemben. Készítsünk igazi sokáig főtt csontlevest és fogyasszuk naponta többször. A C-vitamin táplálékkiegészítő a gyümölcsök formájában is hasznos, ilyenek a narancs, a citrom, mangó, a kivi, a homoktövis. Továbbá fontos az A és a D-vitamin is, melyek védik és erősítik a nyálkahártyát. A csukamájolaj-kapszula kiváló erre, ebből naponta 2×1 kapszulát (1000mg) ajánlok. Továbbá hasznos a hagyma, a fokhagyma, a kakukkfű, torma, fekete retek és a zsázsa.