Mit tehetünk csontritkulás esetén?

Ha megadjuk a sejtjeinknek amire szükségük van akkor teszik a dolgukat mi pedig meggyógyulunk.

Csontritkulás nem csak egyszerűen megtörténik. Általában az ülő életmódot, korunk előrehaladását az elhízást emlegetik okként, azonban nem ezek a valós okok. Sőt újra elő kell hoznom,hogy a stressz és a sok beszedett gyógyszer is közrejátszik a csontritkulás kialakulásában.

A csontritkulásban szerepet vállaló gyógyszerek közül csak a leggyakoribbakat említeném: ilyenek a savlekötők, a cukorbetegségre, a pajzsmirigyproblémákra felírt gyógyszerek, a fogamzásgátló tabletták az antidepresszánsok, vízhajtók, vérhígítók. Ezek a gyógyszerek hatással vannak a bélrendszer egészségére és minden ami serkenti az immunrendszer működését érinti a csontrendszert is. Azt már tudjuk, hogy az immunrendszerünk a beleinkben lakozik, tehát ha sérült a bélrendszer akkor sérül az immunrendszer ha pedig sérül az immunrendszer akkor a csontrendszer is károsul.

A kalciumnak sok funkciója van a szervezetben, azonban a csontritkulásban nem ez a legfontosabb. Továbbá azzal is tisztában kell lennünk hogy a tejből származó és a tejtermékekben lévő kalcium nem függ össze a csonttörések kockázatával. Ugyanis egyre több olyan bizonyíték és vizsgálat van, mely mely azt mutatja hogy a tejterméket fogyasztók esetében sokkal gyakoribb a csontritkulás. A csontritkulás jobban összefügg a kollagénnel, a csontokat ásványi anyagok és kollagén alkotja a kollagén több féle fehérjéből áll és azok pedig különböző aminosavakból. Az aminosavak a fehérjék építőkövei. Ha gyomorban nem termelődik elegendő mennyiségű sósav, akkor a szervezet képtelen ezeket megemészteni, pedig ezek a kollagének felépítésükben nagyon fontos aminosavak.

Hogy tudjuk ezt az egészet helyretenni?

Haladjunk visszafelé tegyük rendbe először is a beleket, hogyha a beleket meggyógyítjuk akkor erősödik az immunrendszerünk. A leggyakoribb gyulladáskeltő anyagok a glutén, a tej, tejszármazékok, a cukrok mindig sértik a érfalakat. Amikor ezeket el hagyjuk a táplálkozásunkból, akkor egyrészt jobb lesz a közérzetünk több lesz az energiánk, valamint folyamatosan időről-időre gyógyulnak beleink is jobb, ezáltal lesz az ellenálló képességünk az immunrendszer.

Nem elég csak ezt a tanácsot megfogadni hanem a rendszeres testedzésre és oda kell figyelni, hiszen az izmok erősítése egyúttal erősíti a csontrendszert, az ízületeket is.

ajánlott táplálékkiegészítő csomag: CSONTRITKULÁS STOP

Azt gondolom, hogy, mint mindig, most is több dolog kombinációja együtt vezethet eredményre.