A majoránna

egy olyan fűszernövény, mely jellegzetes lágy aromával, számos étel ízesítéséhez alkalmazható. De nézd csak, hogy még mennyi mindenre használhatod.

A majoránna enyhíti a puffadást, és a gyakori fokozott gázképződés ellen is hatásos.

A fájdalomcsillapító hatása is szuper, sikeresen használható izom-, és ízületi fájdalmak esetén, továbbá a stressz vagy a feszültség  okozta fejfájás ellen is tökéletes. A menstruációs görcsöket is enyhíti.

Ha a fájdalom csillapítására használnánk, akkor illóolajból 5-10 csepp majoránna illóolajat kell keverni, 3 evőkanálnyi vivőolajhoz (például édesmandula-, kókusz-, vagy olívaolajban), és ezzel kell megmasszírozni az érintett izmokat, és ízületeket, ha a fejfájást enyhítenénk, akkor a halántékok kell vele masszírozni. Enyhébb fejfájáson a belélegezése is segít, ehhez csak pár csepp majoránna illóolajat kell cseppenteni egy tiszta textilzsebkendőre, és időnként megszagolgatni. 

Ha az illóolaját meleg vízbe cseppentjük, és ezzel gargarizálunk, öblögetünk, erősíti az immunrendszert a különböző szájüregi fertőzések, de még a nátha, és az influenza elleni küzdelemben is.

A majoránnából készült teának olyan erős antibakteriális és antivirális hatása van, hogy külsőleg is használhatjuk. Ily módon segít a különböző bőrfertőzések ellen, például a sebes fejbőrön is. A fejbőrön használata eredményes a korpásodásra, a súlyos fejbőrviszketésre, vagy seborrheás dermatitiszre is.

A majoránna vízhajtó, illetve az elektrolit kiegyensúlyozó hatásainak köszönhetően normalizáló hatással van a vérnyomásra. 

Tenyérből inhalálva, lelkileg nyugtató hatása van.

Talpmasszázs során a bőrön keresztül felszívódó 100% tisztaságú majoránna illóolaj tökéletesen egészíti ki a masszázs egyébként is szuper relaxáló, harmonizáló, méregtelenítő, immunerősítő hatását.

Tovább a talpmasszázshoz