Minden betegségnek oka van

“Ha egy fának levagdosod a leveleit, az a következő nyárra is zöldellni fog. Viszont ha a gyökerét megmérgezed, akkor menthetetlenül kipusztul. A betegséget a gyökerénél kell kezelni, ha az ember azt akarja, hogy ne csak tünetmentes, hanem egészséges is legyen.

A test feladata, hogy a benne lakozó léleknek segítséget nyújtson a fizikai valóságban, mégpedig ez úgy történik, egyértelmű jelzéseket mutat az embernek, ha a gondolatai, és érzelmei szintjén valami nincsen összhangban, avagy hibás. Mire gondolok?
Betegség. Ha valaki beteg, akkor az azt jelenti, hogy a teste tüneteket produkál.


A legkönnyebb dolog, amit ilyenkor az ember tehet az az, hogy elmegy az orvoshoz, és gyógyszert irat fel magának. Magyarán szólva a képlet így néz ki: Az érzelmi vagy a szellemi síkon az ember valamit eltévesztett, és a test jelez, hogy gond van. Ha a problémával orvoshoz megyünk, akkor az olyan, mint amikor egy gépben kivillan egy hibajelző lámpa, és nem a hiba okát keresnénk, hanem az égőt vennénk ki, hogy ne világítson. A hiba attól még ott marad, csak eltűnik a szem elől.


Tudom, tudom, most sokan vagytok, akik azt mondjátok, „de hát az orvosok meggyógyítják az embereket, meg amúgy is, hülyeség, hogy az influenza vírust azért kapom el, mert valami szellemi, vagy érzelmi problémám van…” Az igazság azonban az, hogy minden… várjunk csak, nem is úgy mondom, a fontosság kedvéért inkább így: minden betegség pszichoszomatikus eredetű. Nincs kivétel. A baleset sem kivétel.”


Szabó Gábor: Hétköznapi felismerések

Jelentkezz személyes konzultációra!