A nem megfelelő étkezési szokások és a különféle ételallergiák 90 százalékban hatnak a testformára és a bőr – elsősorban az arcbőrminőségére. Az arcunk különféle pontjain megjelenő bőrpír, kitágult pórusok, duzzanatok, pattanások jelzik, hogy mi a probléma…
Bőrünk, akár egy hatalmas tükör, pontosan jelzi, hogy szervezetünk milyen problémákkal küszködik. Az orvos-természetgyógyász Nigma Taib négy általános példán keresztül érzékelteti, hogy mi a legnagyobb probléma az alkohol-, a cukor-, a glutén- és tejtermékek fogyasztásával, ha érzékenyek vagyunk rájuk.
1. Bor és alkohol érzékenység :
- Erős ráncok húzódnak a szemöldökök között. szem körüli bőrpír lelógó szemhéj kitágult pórusok, bőr korpásodása.
- Vöröses az arc és az orr, egyértelműen a túlzott alkoholfogyasztás okán alakul ki.
- Ennek következménye a dehidratált bőr, ami csak még inkább elmélyíti a ráncokat.
- Az alkoholban található cukor pusztítja kollagént – ami a bőr feszességéért, fiatalságáért felel.
2. Glutén érzékenység
- Feltételezhetően az emberek közel tizenöt százaléka gluténérzékeny.
- Duzzadt és vörös arc állkapcson lévő pattanások felpuffadt arc
- A puffadás és a bőrön megjelenő gyulladások, a szervezet válasz reakciói a gluténre.
3. Tej, hormon és laktóz érzékenység
- Duzzadt szem és szemhéj, szem alatti sötét karikák. kis fehér pattanások az arcon, főként az állon.
- Ezek mind jelezhetik azt, hogy allergiásak vagyunk a laktózra.
- Esetleg érzékenyek lehetünk olyan speciális hormonokra, amik szinte minden tejben és tejtermékekben megtalálhatók– joghurtban, sajtban és tejszínben.
4. Cukor érzékenység Szemben a többi érzékenységgel, a cukorra érzékenyek leggyakoribb tüneti:
- homlokon megjelenő mély ráncok puffadtság, szem kiszáradása, bőr elvékonyodása.
- Bőrkiütések az arc bármelyik területén.
- A glükóz molekulák a kollagénhez kötődve hatástalanítják azok hatékony működését, ezzel rugalmatlanná, merevvé, töredezetté tehetik bőrünket!
(Forrás: Tudnod kell) – (képek: printerest)