Álmok, célok, tervek

Mit gondolsz, hogy miért van az, hogy olvasgatsz az egészségről, a tudatos táplálkozásról cikkeket, nézegeted a sikertörténeteket, az előtte-utána fotókat, de mégsem jutsz el oda, hogy a szerint élj? Miért van az, hogy valami miatt mindig másképp alakulnak a dolgok? Mindig akad egy kifogás, mindig közbe jön valami és nem az történik, amit szeretnél, vagy ahogy szeretnéd? Miért hiányzik az erő minden egyes döntésedből, a szándékaidból?

Tudod miért?

Mert mindezek nem hatják át az egész lényedet, mert mindezeket nem azon a helyen szerepelnek az életedben, ahol helyük lenne. Nem vagy a fontossági sorrend elején! Minden más, azokat, amik közbe jönnek, megelőznek téged, a TE ÉLETEDET!

Van az agyadnak egy sekélyes oldala, ami mindig legyőz! Pedig a sok cikk, a sok sikertörténet, a sok előtt-utána fotó, amiket nézegetsz, olvasol, a tapasztalat a sikertelen fogyókúrákból megtaníthatna arra, hogy

“A siker létráját nem lehet zsebre tett kézzel megmászni.” (Arnold Schwarzenegger.)

Tulajdonképpen belőlem is úgy lett természetgyógyász, reflexológus, vagy táplálkozási tanácsadó, hogy tanultam, legyőztem magam, lemondtam dolgokról, küzdöttem, reménykedtem, hittem és megcsináltam. 10 évvel ezelőtt úgy változtattam meg az életmódomat, hogy nem kerestem kifogásokat, akkor is lemondásokkal, korai ébredésekkel, időbeosztás átrendezésével sikerült megvalósítanom, amit akartam, amit célként kitűztem.

Ha belül nem érzed fontosnak, ha még nem fáj eléggé, ha még nem diagnosztizáltak komoly betegséggel az orvosok, ha még nem undorodsz magadtól eléggé, akkor hiába minden. Sajnos a mai emberek ezen a téren gyakran sikertelenek, mert beletörődnek. Fáj itt-ott, hurkás itt-ott, feszül itt-ott, de a munkatársának is ugyanez a baja, az anyja is mindig ilyen volt, a sógornőjének is ez a baja, úgy hogy ez biztosan korral jár. Nem, ez nem jár korral, és ez nem genetika, illetve picit igen persze, de ne kezdjük elölről, és ne a kifogásokat, indokokat keressük arra, hogy miért is NEM.

Nézzük azt, hogy miként lehet ez IGEN!

Érezned kell belülről azt a belső motivációt, ami miatt képes leszel végig csinálni végre. Legyen komoly célod. Ezt fogalmazd meg, és írd le! Írd le mindenképpen! Beszélj vele a legjobb barátoddal, hisz egy legjobb barát mindig őszinte, és mindig noszogatni fog, vagy vond be őt is, és együtt induljatok el. Így lesz egy társ, aki számodra fontos és együtt változtattok. Lehet még sok cél, és lehet sok motiváció.

Jó ötlet szokott lenni, hogy a lakás több pontjára motivációs mondatokat teszünk ki, melyek segítenek abban, hogy mindig szem előtt tartsuk a célunkat. Fontos, hogy a motivációs mondatok mindig a célra irányuljanak és ne tartalmazzanak negatív szót.

Tehát helytelen: „nem ehetsz csokit” vagy a „ne add fel”. Helyette „rágcsálj egy kis karalábét, ha éhes vagy” vagy „sikerülni fog, menj el sétálni” illetve „tereld el a gondolataidat, olvass egy kicsit”

Vágyni valamire, arra, hogy csinos legyél idén nyáron, arra, hogy kevesebb gyógyszert kelljen szedned, arra, hogy te ne legyél idős korodra cukorbeteg, ne legyenek ízületi fájdalmaid, végre a pocakod lapos legyen este is és ne puffadj szinte mindentől – az a vágyás még nagyon könnyű, csak épp nem elég.

Jelentkezz személyes konzultációra!

De legyen a megvalósítás bármilyen nehéz, igényeljen az bármilyen energiát tőled és legyen benne akárhány kudarc, te mindig állj fel, és menj előre bármennyi időbe is telik!