Arcod titkai

Arcvonásból olvasható betegség. Nem csak a korunk, de egészségi állapotunk is az arcunkra van írva. Vizsgáljuk meg alaposan arcvonásainkat, és figyeljük meg, hogy látunk e rajta árulkodó jeleket, amelyek akár későbbi vagy már meglévő betegségekre utalhatnak.

Szem alatti táskák

Ha ezen a területen lilás, esetleg duzzadt a bőrünk, akkor leggyakrabban a fáradtságra hivatkozunk. Pedig nem csak erre utalhat, ha a szem alatti rész megduzzadt, hanem a vesék alul működésére is gyanakodhatunk, főleg ha az elváltozás huzamosabb ideig fennáll.

Halánték elváltozása

Ha a halántékunkon kisebb-nagyobb foltok, pattanások jelennek meg, az az emésztőrendszerünk változására enged következtetni. Emellett viszont gyakori az is, hogy a menstruáció előtt néhány nappal itt jelenik meg rendszeresen egy-egy gyulladt pattanás. Ebben az esetben persze felesleges az emésztőrendszerünkre gyanakodni.

Áll

Az állunk alsó része arról árulkodik, hogy nők esetében a méh, míg férfiak esetében a prosztata hogyan működik. A felette lévő rész, vagyis az áll többi része a nemi szervek működéséről általánosságban fest képet számunkra.

Tovább a talpmasszázshoz

Homlok

Ha elképzelünk egy fektetett ellipszist, amely az orrunk tetejétől a hajvonalunkig ér, akkor máris meghatároztuk arcunkon azt a területet, amelyen az idegrendszer állapotát és változásait követhetjük nyomon. Fontos, hogy megfigyeljük a változó bőrszínt, az esetleges újonnan megjelent pigmentfoltokat vagy pattanásokat. Persze ne keverjük össze az egyéb környezeti hatások, például a napsütés okozta elváltozásokkal.

Homlok közepe

Az idegrendszer ellipszisének közepe a szívünk területe. Ha elváltozást tapasztalunk ezen a területen, akkor a szívünket éri meg alaposabban kivizsgáltatni.

Felső ajak

A felső ajkunk a gyomrunk állapotára utal. Nehezen beazonosítható bármiféle változás ezen a testtájékon, mivel az ajkaink – különösen a hideg és szeles időjárásban – érzékenyen reagálnak minden környezeti hatásra, és nem csupán a gyomrunk állapotának változásaira. Ha azonban olyan jelet, elváltozást észlelünk, ami nem megszokott, akkor érdemes alaposabban utánajárni a változás okának.

Jelentkezz személyes konzultációra!

Alsó ajak

A belek leképeződése. A helyzet nagyon hasonló a felső ajkakkal, vagyis az elváltozások nehezen be azonosíthatóak, de ettől függetlenül érdemes figyelni az alsó ajkunk szokatlan elváltozásaira is.