Energiaszintem titka

A leggyakoribb kérdések tőletek:

Téged mi motivál? Hogy tudsz így pörögni mindig? Neked honnan van ennyi energiád? Téged mi tölt fel?

Érthető, hogy ezekre a kérdésekre érdeklődéssel várjátok a válaszokat, én pedig mindig csak egy mosollyal oldom meg a választ 🙂

Most már lassan egy éve – kisebb megszakítással – minden egyes online edzést megtartottam. Amit éppen nem, azt másnap pótoltam, és erre egyszer volt példa, mert én is emberből vagyok… de erről kicsit később. Azért attól, hogy nincs közös edzés és nem találkozunk hetente többször, még sokatokkal összefutok, találkozom, beszélek telefonon, vagy chaten. Hálás vagyok ezért a sorsnak, hogy néha odasodor titeket a tánciskolához, mert tudjátok, hogy mikor vagyok ott 🙂 Egy mosoly és egy ölelés nekem újra sok erőt ad.

Az elmúlt egy évben sok-sok előadást meghallgattam, továbbképzéseken vettem részt, szakmai könyveket olvastam táplálkozás témájában, több vizsgát nagyon szép eredménnyel megcsináltam, így természetgyógyász-reflexológus lettem. Közben végig dolgoztam, a gyerekeim kitűnő tanulók, felvételire készültem velük, magántanár nélkül. Jó sportolók, versenyekre készülnek, súlykategóriát tartva, mindezt felnőtteket meghazudtoló önuralommal és tudatossággal.

Ez a magas energiaszint elérése mindenki számára egy lehetőség.

Nekem sem volt mindig, de lehetőségem volt rá. Sok minden befolyásolja az energiádat, de ehhez kell a motiváció. Itt függ össze a kettő. Ugye, jól gondolom, hogy az edzésről és a táplálkozásról még szót sem ejtettem, csak a motivációról és az energiaszintről? Jó, akkor innen megyek tovább.

Tehát az, hogy én így élek, az nem más, mint egy erős motiváció, egy akarom-szint.

Persze vannak olyan tényezők, melyeket nem tudok befolyásolni, vagyis néha úgy érzem, hogy még azt is tudom.

Olyan embereket követek a csatornákon, akik pont olyan hatással vannak rám, mint én rátok, de ez a folyamat. Olyan, mint a tápláléklánc. Én táplálkozom valakikből, ti pedig belőlem. Én nyerem az energiát másokból, ti pedig belőlem. Ti tovább adjátok a családotoknak.

Képzeljétek el, hogy egyikőtökkel találkoztam, aki tornázni is jár hozzám, táplálkozási tanácsadáson is volt nálam. Azt mondta, hogy rájött valamire…

Amit mondott nagyon boldoggá tett engem. Örültem, hogy rájött a TITOK-ra 🙂 , ami a megoldás kulcsa. Arra jött rá, hogy amíg ő rendbe nem teszi magát fejben, addig teljesen mindegy, hogy mit eszik és mit edz, mert a fejben van a gond. Igaz, hogy ehhez adtam segítséget, hiszen az online kapcsolattartás által minden héten adtam mentális feladatokat is, melyek által rájött a titokra.

Jó, hogy ezt a kulcsot ő egyedül nem biztos, hogy megtalálja, de kellett hozzá ő is nagyon. Ugyanis, átadtam egy tudást neki, nem étrendet, nem is recepteket, hanem egy iránymutatást, melyet ő alkalmazott. A tudás pedig nem állt meg ott, hogy egy alkalom után úgy érezte most már sínen van, mindent tud, hiszen volt nálam, a nagy megmondónál, és akkor oké. Hiszen innentől kellett az, hogy csinálja is! Cselekedjen és akarja a változást, a fejlődést.

Nem könnyű legyőzni a paradigmákat, de a folyamatos kapcsolattartás során ezeket is felismertük és tudatosan változtattunk, új szokásokat vezettünk be a régiek helyére, hogy könnyebb legyen ledobni a rosszul berögzült tevékenységet.

A változás is kulcs…

Én folyamatosan változom, a környezeted is változik, ami változtatja a belső harmóniát. Hogy értsd, egy költözés megvisel téged is, ami egy külső környezeti hatás, stressz-faktor. Tehát lehet, hogy több energiára van szükséged, jobban kell tolerálnia a szervezetnek, hogy az egyensúlyt fenntartsa.

Volt idő, amikor nem edzettem, és nem is ettem helyesen, de még az értékrendem is más volt. Már nem emlékszem, de mondjuk azt tudom elképzelni, hogy a bulizás és a kajálás volt az első helyen. Aztán volt olyan, hogy az volt az első helyen, hogy nagyon fitnesz testem legyen.

Ma ez már nem így van. Óriási hősnek érzem magam, hogy már tudok nemet mondani, amit régen sose tudtam. Most sem könnyű, de már sokkal jobban megy 🙂 Jelenlegi fontossági sorrend listámon én magam, a saját mentális és fizikai egészségem, belső egyensúlyom áll az első helyen! Önző vagyok? Nem! Csak tudatos, és csak ebben az állapotban tudom az energiaszintemet megtartani, vagy irányítani. De mivel nem vagyok robot, nekem is vannak rosszabb napjaim, van, hogy úgy érzem, elfáradtam. Ilyenkor kihagyok egy edzést, a pihenésre is kell időt szánni. Így tudom irányítani saját energiaszintemet. Hagyni kell töltődni, az egészséges életmód része a regenerálódás, a pihenés is, csak erről keveset hallani. Az is előfordul, hogy olyan ételt eszem, ami nem tesz jót nekem, de ettől nem dől össze a világ, tudom, hogy nem fogok visszahízni húsz kilót, hanem megyek tovább másnap a helyes úton. Másrészt olyan rosszul tudok lenni a rossz ételek fogyasztásától, hogy a lehető legkevesebbszer „lépek félre”.

Az egészség nem egyenlő a tökéletes testtel, és a tökéletes test, nem biztos, hogy egészséges lényt hord magában.

A motiváció pedig… mi az én motivációm?

Engem a család és a biztonság, az egészség, a fitt-öregkor motivál.

Most azért élek így, mert így ebben az állapotomban tudok a tinédzser gyerekeimmel minőségi időt tölteni. Tudjak nekik adni mindennap. Tudjunk együtt ebédelni szinte mindennap és átbeszélni a fontos dolgokat, meghallgatom őket, tudunk együtt tanulni, ha arra van igénye, együtt sétálni a kutyával haza a suliból. Hálás vagyok, hogy ezeket az apróságnak tűnő dolgokat megtehetem. Ezt az életformát én hoztam létre. Időt, pénzt nem sajnálva tanultam és képeztem magam, hogy a magam főnöke lehessek, hogy én oszthassam be az időmet. Nem dolgozom sokat, hiszen a fontossági sorrendemben a munka előtt ott vannak a gyerekeim, a családom. Ha nem lennék egészséges, akkor nem tudnék dolgozni, ha kiégek (burnout), akkor nem lesz kedvem dolgozni, ha túl vállalom magam, nem jut minőségi idő a családomra. Ez egy vissza nem hozható kor. Három vagy tíz év múlva más lesz a helyzet. Most úgy érzem, erre van szükségük, és szükségem.

Azt pedig már oly sokszor elmondtam már… az, hogy tudom milyen fontos szerepe van egy fitt nagymamának a gyerekei életében. Sokat számít, hogy majd 30 év múlva az én – akkor már majd felnőtt gyerekeim – hova tudják „lepasszolni a gyerekeket”.

Az, hogy te mire használod a tested, a te dolgod, csak gondolkodj el, hogy MIRE HASZNÁLOD? Kihasználod esetleg? Túl hajszolod? Csak szólok, hogy a vár össze fog omlani, mely előbb-utóbb fizikai síkon is meg fog jelenni, aztán pedig mentálison is.

Jelentkezz személyes konzultációra!

Változtatásra van lehetőség mindig. Nem kell hozzá egy újabb hétfő 🙂