Így leszel elégedett végre…

Úgy érzem, hogy sokan messze nem elégedettek az életükkel, mindig hasonlítják magukat valakihez, ami elégedetlenséget okoz.

Mit jelent számodra az alábbi pár szó?

– szép, csinos

  • – biztonságos
  • – gazdagság
  • – lelki nyugalom
  • – jó párkapcsolat

Ezeket a fogalmakat magaddal kell tisztáznod, hogy elégedett lehess, ami a békéhez vezető út.

Nézzük, mit kell tenned:

Értékelned kellene a napjaidat! Értékeld a munkanapodat, sorold fel, hogy még abban a rossz napban is mi volt az a pár jó dolog. Mi zárult sikerrel. Milyen az, hogy sikeres napot zártál. Nem kell mindig a lottó ötöst megnyerned, és a milliárdos megrendelést várni, csak érezd meg azt, hogy „ez sikerült”

Beszéld meg magaddal, hogy mit jelent számodra az egészséges életmód, milyen a jó házasság, milyen az egészséges önértékelésed. Nem kell itt sem áloméletre gondolni és a magazin címlap szerinti testre vágyni, csak a saját szinteden „álmodozz” , képzelődj.

Az életmódváltás folyamata

Ha ezek meg vannak, akkor lesznek számodra olyan kézzel elérhető, szemmel már látható célok, melyekért kell tenni, de nem kell beleszakadni, így lesz motiváció, és viszonylag közeli cél. Ez az út a célig legyen kalandos, élvezetes, és kihívásokkal teli.

Ha nem jól ítéled meg a te szinteden az elégedettség fogalmát, akkor a magazinok, a média, a világháló, a többi ember fogja meghatározni számodra ezeket a dolgokat. Szinte azokat akarod majd utánozni, nekik akarsz megfelelni. Pedig ezt nem fogod tudni teljesíteni, és innentől jön az ördögi kör, ami miatt sokan feladják az életmód váltást. (az életmódváltás, nem csak az étkezésre vonatkozik!!!).

Olyan dolgokat csinálj, melyek jó érzéssel töltenek el, jó kedved lesz tőle. Ha mások kedvében akarsz folyamatosan járni, akkor nem fogod jól érezni magad, egy állandó kényszerben leszel. Nem a saját, hanem más célját fogok elérni.

Hozz egy döntést, ne legyél bizonytalan a döntésedben, hiszen te csak jó döntést tudsz hozni. Fogalmazd meg, hogy ez az, ami neked elég és ebben a helyzetben érezd jól magad! Nem baj, ha másnak ez nem tetszik… Lesz olyan, akinek sokkal jobban fogsz így tetszeni, jobban fogod őt vonzani, szívesebben lesz a társaságodban.

Hihetetlenül jó lesz, amikor jár jössz, hogy a munkából ennyi pont elég, és nem kaptál idegösszeomlást sem. Amikor felismered azt, hogy kik a barátaid, és kik nem, és egy kapcsolat mitől jó, és mi az, ami csak külsőség, amire nincs is szükség, ahhoz, hogy jól érezd magad. Csodás, amikor a hétköznapokban meglátod a különleges pillanatokat! Ez az a szint, amikor már nem próbálsz megfelelni.

Mindennap, minden apró dologra tudsz igazi értékként tekinteni, és elkezdesz hálás lenni. Meglátod, hogy tulajdonképpen milyen sok csoda van az életedben, aminek lehet örülni, amit eddig nem is vettél észre. Végre nem egy mókuskerékben élsz. Nem utánozol senki, nem akarsz megfelelni, nem akarsz rohanni, nem akarsz görcsösen tenni dolgokat, mert azt úgy tanultad, mert azt úgy kell, mert az úgy szokás. Én például nem mostam ablakot húsvét előtt, és nem is sütöttem süteményt, se kalácsot.

Jelentkezz személyes konzultációra!

Ha rájössz, mit jelent számodra az, hogy elég, felismered az elégedettséget, akkor békés és boldog életet élhetsz.

Szeretettel: Saci