Életmódváltás könnyedén

Most, hogy már teljesen elvesztél a diéták labirintusában, és már mindenki is tud neked tanácsot adni, sőt már a google a legjobb táplálkozási szakértő, gondoltam rávilágítanék arra, hogy a kulcs nálad van!

Az első és legfontosabb kérdés az, hogy te mit szeretnél?

Szeretnél egészségesebb lenni? Az egészség az egészről szól, ezért nézem a te életmódváltásodat a te egészségi állapotodat teljes egészében.

Mi is tartozik ebbe az egészbe?

A táplálkozás, az üzemanyagod mindenképpen, hiszen ez az amivel az energiához jutsz.

Aztán jöhet a mozgás, hogy a megtermelt energiát fel tudd használni. Illetve, mert az izomzat megléte és trenírozása a fájdalommentes egészséges élethez szükséges.

Aztán jöhet az alvás, a pihenés, a regenerálódás is. Nagyon fontos momentuma az életmódváltásnak az alvás, a jó alvás! Meglátod, hogy az egész egy nagy ördögi kör. Ahogy elkezdjük rendbe rakni a táplálkozást, azaz jó üzemanyagot kapsz, úgy lesz szépen lassan minden egyre jobb.

A felborult hormonrendszer is egyensúlyra fog törekedni az öngyógyító mechanizmusoknak köszönhetően. Nem mondom, hogy ez egy gyors, és könnyű folyamat, de ha meg van a motivációd – ez a következő – akkor minden sikerülni fog.

Ne feledkezzünk meg a légzésről sem, amit majd a stresszkezeléshez, az alváshoz, a mozgáshoz is kapcsolunk.

Te sem gondoltad volna, hogy ennyi mindenre kell figyelned akkor, amikor életmódváltásra adod a fejed. De hidd el megéri, és nem kell mindent egyszerre csinálnod, csak lépésről lépésre haladva.

A kezdetekhez egy napirendre lesz szükségünk. Azt tapasztalom, hogy a legtöbben egy óriási káoszban, kapkodásban élnek. Ezt helyre tesszük és beillesztjük a napba a megfelelő tevékenységeket. Nem, itt nem kell óramű szerint élni, csak lesz egy szép kereted, amihez tudsz igazod, amivel tudsz tervezni, és ez nagyban megkönnyíti majd az életed, a bioritmusod.

Nagyon fontos, hogy itt most nem plusz stresszt teszünk rád, hanem pont azt vesszük le rólad. Bár így, ahogy ezt elolvasod valószínűleg azt érzed, hogy ez egy újabb feladat. Igen, ez egy feladat, de inkább kihívás, vagy egy célhoz vezető úton történő sétálás. Fontos még azt is megemlítenem, hogy a jelenlegi állapotodról indulunk. A képességeidet és a lehetőségeidet is figyelembe kell venni. Az együttműködés alapja a sikernek.

Nem kell alternatív lisztekből kenyeret sütnöd, nem kell trópusi országokban termő gyümölcsöket enned. Ha megtanulod más szemszögből szemlélni az ételeidet, akkor meg leszel pamelo nélkül is.

És még nem beszéltünk a lélekről, pedig minden konzultáción szóba kerül, hiszen a jelen állapotodat a lelki állapotod is mutatja, tehát muszáj róla beszélnünk, hogy tudjuk mit kell helyre rakni, hogy az egészség meglegyen.

Meddig vársz még arra, hogy elkezdjük?

Minél előbb vágsz bele, annál hamarabb leszel tisztában azzal, hogy melyek azok a lépések, amik könnyebbé és egészségesebbé teszik az életedet. Ne feledd ebből az életből csak egy van. Nem csak az a fontos, hogy meddig élsz, hanem az is, hogy milyen minőségben élsz.

Szeretettel várom jelentkezésedet