Megoldás duzzadt lábakra

Neked sem szereti a lábad a meleget? A lábad dagadásának több oka is lehet, ez az extrém meleg csak az egyik a sok közül. A hormonális ingadozások, a helytelen táplálkozás, a várandósság, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, azok, akiknek vese vagy máj problémája van mind érintettek a témában.

A meleg ugyanis lassítja a véráramlás, a vénák ugyan megpróbálják lehűteni a vért, de ezáltal ki is tágulnak a vénák, így pedig jóval nehezebb a vért visszanyomni a szívbe. Miután a vádlink, a bokánk, és a lábfejünk van a „legmélyebben” ott gyülemlik fel jobban a folyadék. Többen azt is tapasztalhatják, hogy a jegygyűrű nem jön le könnyen az ujjukról, itt is folyadék gyűlik, de mégsem olyan mértékben, mint odalent a lábunkban.

Tovább a talpmasszázshoz

Mit tehetünk?

Ülőmunka esetében álljunk fel gyakrabban, mozgassuk meg a lábainkat, lépcsőzzünk, vegyünk le a cipőnket, végezzük bokakörzéseket, ha megtehetjük egy picit helyezzük magasabb pozícióba a lábat, lehetőleg a szív magassága fölé.

Hazaérve hűvösebb vízzel zuhanyozzuk le, vagy vegyünk egy hűsítő lábfürdőt.

Mivel a magnéziumhiány is lehet oka a duzzadásoknak, görcsöknek ezért használom lábmasszázsaim során az ősi magnéziumot tartalmazó lábkrémet, mely a teafa hűsítő erejével frissíti fel a lábakat.

Tovább a talpmasszázshoz

A bőrön keresztül szívódik fel, ezáltal gyorsan hasznosul a szervezetben. Visszajelzések alapján az alvás is könnyebb és mélyebb egy-egy ilyen magnéziumos masszázst követően. Éjszakára nyugodtan párnázzuk alá a lábainkat, hogy reggel kipihentebben ébredhessenek.

Sajnos az elhízás és a túlsúly is probléma lehet a dagadó lábak esetében. A túlsúly terheli az ízületeket, a vér és a nyirok áramlást pedig megakadályozza. Igyekezzünk egészségesebben és tudatosabban táplálkozni. Nem kell mindenáron helyettesíteni az élelmiszereket a drágább „mentes” alapanyagokkal.

Táplálkozási ajánlásaim során mindig arra törekszem, hogy a páciens számára a legegyszerűbben kivitelezhető, az ő életminőségébe és ritmusába beilleszthető diétát állítsunk össze együtt, így biztosítva a nagyobb esélyt a sikerre.

Az életmódváltás folyamata