Blog

doTERRA Gyerekeknek

A gyerekeknek összeállított csomagban hat praktikus golyós (touch) higított olajat ajánl a doTERRA. Ezeket az olajokat azonnal lehet bőrön használni, vállon, tarkón, csuklón, fül alatt, vagy mögött. Gyermeked a táskájában is hordhatja, így akár a dolgozat írás előtti szünetben a csuklójára kenve gyors hatás tud elérni. Jobban megy  a felelés, jobban megy a tanulás. A nap végére pedig megnyugtató olajokat is tartalmaz a csomag. Osztozhattok is az olajokban, hiszen biztosan találsz olyat, ami neked is beválik a munkahelyen. Kávé helyett egy jó koncentrációt fejlesztő, figyelmet segítő olaj lehet a megmentőd. 

doTERRA Gyerekeknek részletei…

Mellékvesék támogatása illóolajokkal

Ha a stressztől fogyni lehetne, akkor a nők nagyrésze már modell lenne 😉 De sajnos nem így van! A stressz az egyik legveszedelmesebb ellenségünk. Azt tapasztalom, hogy nem is nagyon tudják a nők, hogyan kellene kezelni és mit tehetnek azért, hogy ne merüljenek ki teljesen. Szükségünk van rátok!Nem engedhetjük, hogy a stressz legyőzzön titeket, úgyhogy picit segítek.

Kezdjük egy kis biológiával, hormonismeretekkel. Mi is az a mellékvese? Köze van a veséimhez? Igyekszem most is mindenki számára érthetően, szakkifejezésektől és latin szavaktól mentes ismertetést írni 🙂

A mellékveséknek mindössze elhelyezkedés szempontjából van köze a vesékhez, ugyanis a vesék felső csúcsán foglalnak helyet. Szintén páros szerv. A mellékvesét az agyalapi mirigy és az idegrendszer szimpatikus oldala irányítja. A mellékvese legfontosabb hormonja a kortizol, ami már biztosan ismerős.

Mellékvesék támogatása illóolajokkal részletei…

Kezeld a stresszt!

Hatékony stresszkezelés már félEgészség!
A világunk kegyetlen, a stressz fizikai jólétünket veszélyezteti.
A mérhetetlen mennyiségű terhelés, amellyel nap, mint nap szembesülni kell. A mindennapi megélhetésért való harc, a maximális teljesítmény bármely szituációban, a krónikus betegségekkel való küzdelem. Vajon meddig lehet ezt tovább fokozni?
A tartósan fennálló stressz a mellékveséket folyamatosan kortizoltermelésre készteti. A véráramban megjelenő kortizol nevű hormon célja, hogy a szervek és az egész szervezet képes legyen megküzdeni a terheléssel, hogy egy vészhelyzet alkalmával a különböző szervek, szervrendszerek a leghatékonyabban működjenek. A kortizol egyes szervek működését felerősíti, másokét háttérbe szorítja, hogy a lehető legoptimálisabb válaszreakció jöhessen létre.
Mire van hatással a kortizol?
– gyulladásra
– vérzéscsillapításra
– idegrendszerre
– izomerőre
– vércukorra
– vérnyomásra
– anyagcserére
A kortizol termelésének „kiaknázása”, vagyis a folyamatosan jelen lévő fokozott stressz a szervezetben, a mellékvesék kifáradásához vezethetnek. Ez az állapot huzamosabb ideig nem tartható fenn. S fennállásakor igen komoly tünetek jelentkeznek, melyek sokszor már ijesztőek is lehetnek számunkra.
A teljesség igénye nélkül a következőket tapasztalhatjuk:
– állandó kimerültség érzése
– vérnyomásproblémák
– alvászavarok
– koncentrációs és egyéb mentális problémák
– zaj- és fényérzékenység
– menstruációs cikluszavarok
– meddőség

 

A helyes életvitel és a mozgás szerepe a hatékony stressz csökkentésében kulcsfontosságú. Azonban fokozott kimerülés és csökkent teljesítőképesség esetén érdemes jótékony gyógynövényekkel is megtámogatni a szervezetet. Sokszor nem elég az életmód megváltoztatása, hiszen a szervezet jóval nagyobb kimerüléssel küzd.

A megoldás a problémára Rózsagyökér Komplex lehet.
A komplex koncentrált formában tartalmazza azokat a hatóanyagokat, melyekkel megtámogathatjuk a mellékvesék működését és ezáltal elkerülhetjük a stressz okozta súlyos következményeket.
A Rózsagyökér komplex, bármely terápia részét képezheti, így orvosi vagy természetgyógyász kezelés mellett is jótékony hatású lehet.
Hatóanyagainak köszönhetően a következő pozitív hatásokra lehet számítani:
– Növekedhet a stressztűrő képességünk!
– Javulhatnak a gondolkodási funkcióink!
– Növekedhet a sejtek védelmi funkciója (antioxidáns)!
– Hosszabb kúra esetén a mellékvese funkciók normalizálódhatnak!
– Rendeződhet az alvászavarunk!
Amit a készítményről érdemes tudni
A rózsagyökér, ashwagandha és a szent bazsalikom kombinációja széles spektrumban támogatja a szervezetet. Az adaptogén gyógynövények egyedülálló tulajdonsága, hogy a szervezet a számára megfelelő módon hasznosítja. A sejtek védelmén keresztül a szív és érrendszer támogatását is képesek megvalósítani.
A nyugodt és kiegyensúlyozott mentális és lelki állapot megvalósulását szintén a gyógynövények kombinációja teszi lehetővé, amely a nyugodt alvás kialakításában is fő szempont. Az optimális relaxáció elengedhetetlen a nyugodt alvás megvalósulásában, amely a mellékvese érintettség esetében rendkívül fontos. A pihentető alvás az első lépés a gyógyulás felé vezető úton. E nélkül a tényező nélkül törekvéseink hiábavalóak és feleslegesek.
A mellékvese fáradtság esetében a fertőzésekkel szembeni tolerancia jelentősen lecsökken, ezért a komplex olyan fontos hatóanyagokkal támogatja a szervezetet, mint a hernyógomba kivonat, amely az immunrendszer optimális működéséhez járul hozzá.
A máj detoxikáló rendszerét pedig a kínai keserűfű erősíti. A gyógynövények csodálatos szinergiája, olyan széles spektrumban támogatja a szervezetet, amely a maximális hatékonyságot nyújthatja.
Biztosítsuk a kortizol megfelelő működését a szervezetben, hogy a többi hormonnal együtt, összhangban képesek legyenek az egészségünk megóvására.
Adj egy esélyt a természet erejének!Élj jól! Élj stresszmentesen!
Amennyiben az alábbi linken keresztül adod le rendelésedet, úgy minden elköltött 10.000 Ft után 1.000 Ft ajándékkártyát kapsz, melyet a következő vásárlásodnál felhasználhatsz 🙂

 

Felhasznált szakirodalom: [Ishaque 2012] – Ishaque S, Shamseer L, Bukutu C, Vohra S.: Rhodiola rosea for physical and mental fatigue: a systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine. 2012 Dec. 
[Spasov 2000] – A.A. Spasov, G.K. Wikman, V.B. Mandrikov, I.A. Mironova,V.V. Neumoin: A double-blind, placebo-controlled pilot study of the stimulating and adaptogenic effect of Rhodiola rosea SHR-5 extract on the fatigue of students caused by stress during an examination period with a repeated low-dose regimen. Phytomedicine. 2000 Apr.7(2):85-89. 
[Shah 2015] – Shah N, Singh R, Sarangi U, et al.: Combinations of Ashwagandha Leaf Extracts Protect Brain-Derived Cells against Oxidative Stress and Induce Differentiation. PLoS ONE. 2015.10(3) 
[Shankar], Shankar M, Varmab S.., Bamolaa V. D, S. N. Naikc et al: Double-blinded randomized controlled trial for immunomodulatory effects of Tulsi (Ocimum sanctum Linn.) leaf extract on healthy volunteers. Journal of Ethnopharmacology. 2011. 136(3): 452–456.

Ez a baj a nők diétájával

„Elkezdtünk együtt diétázni, ő már leadott 5 kilót, szuper jól néz ki, én meg még mindig semmit!”

Mi lehet az oka? Sok minden, de most nézzünk szembe magunkkal és legyünk tök őszinték. A pasik mit látnak a tükörben? A nők mit látnak a tükörben?

A pasik el vannak ájulva maguktól, azt gondolják, hogy de menők, jó a cucc, király az órám, az cipőm, a hasam is szinte kockás, mindegy, hogy nem 8, de legalább egy kocka, és dicsérik magukat.

A nők ezzel szemben mit gondolnak magukról? Lóg a mellem, ráncos a bőröm, nagy a fenekem, vastag a combom, lóg a karom, kócos a hajam, smink nélkül ki sem megyek az utcára, utálom az egészet, mindent megteszek, nem is eszem semmit, még sem sikerül lefogynom.

A férfiak pozitívan gondolkodnak, a nők negatívan. Eredmény: ők jobban érzik magukat, kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak, türelmesebbek a gyerekekkel, és megy a fogyás is.

Íme hét (csoda szám!) tipp, hogy javíts az önmagadon való ítélkezésen:

1. Mostantól mindennap dicsérd meg magad, hagyd el a negatív kommunikációt! Vedd észre, hogy mi a jó benne, mi az, ami szép, ami tetszik. Mi az, ami jót tettél ma is, vedd észre az értékeidet!

2. Vezess hála füzetet. Nem elég rá gondolni, hogy milyen jó, hogy egészségesek a gyerekeim, ezt le is kell írni. Emlékszel, amikor még iskolában tanultál az érettségire, ott is jobban megmaradt a tanulnivaló, ha le is írtad. Vegyél elő egy kis füzetet és írd le mindennap. Legalább három dolgot keress az adott napban, amiért hálás vagy! Pl. Hálás vagyok, hogy a teraszom gerendáin fészkel a kismadár, és reggel hangos madárcsicsergés ébreszt fel

3. Ne engedd, hogy uralkodjon rajtad a sekélyes-éned! A gondolataid nem biztos, hogy egyenlőek veled! Kérdezd meg, amikor negatív gondolataid támadnak, hogy ez valóban én vagyok, vagy valaki más van rám ilyen rossz hatással és ezért kerítenek hatalmukba ezek a gondolatok?

4. Őrülj meg! Legyél újra gyerek! Anyaként azokat a minőségi időket szeretem a legjobban a gyerekeimmel, amikor őrültek lehetünk. Abban a pár órában iszonyú jól érezheted magad! Engedd el a korlátaidat, nyílj meg! Ugyanezt tedd, ha a barátnőiddel vagy. Ott nem kell álarc, ott lehetsz te magad, ott engedd el, és ÉREZD NAGYON JÓL MAGAD! Kerüld el a negatív társaságot, mert átveszed tőlük a rossz energiákat és csak lehúznak!

5. Mozogj rendszeresen!
Sokszor írtam már, hogy a sportolás csodákra képes, szerintem termeli a magnebéhatot Szóval mozgásra fel! Ússz, kerékpározz, kocogj, sétálj, rollerezz, görkorizz, tornázz, menj edzőterembe!

6. Beszélgess magaddal!
Őrültségnek hangzik, de hidd el, nagyon jó terápia. Kérdezd meg magadtól, hogy valóban ennyi, ami tőlem telik, vagy még többre is képes vagyok? Lehet ez még annál is jobb, ami most van? Elértem valamit, tűzzek ki egy újabb célt? Mi legyen az?

7. A fekete-bárány szindróma
Igen, elképzelhető, hogy az új TE már nem úgy látja az világot, mint eddig. Ezt az ismerősök is észre fogják venni. Fogadd el, hogy te változtál, és ez jó neked, mert te így jobban érzed magad. Na nem ítélkezel magadról negatívan, akkor a kisugárzásod változni fog, hiszen te boldog és elégedett vagy Míg mások nem. Ez fel fog nekik tűnni, és a sok elismerést fogod tőlük begyűjteni, vagy a sok irigységet. Az utóbbival ne is törődj! Idővel rájönnek, hogy az az út sokkal szebb, amin te jársz, és a nyomodba erednek. Csodás vagy!

Az életmódváltás során három dologra kell figyelned:
Tudatos táplálkozás
Rendszeres testedzés
Pozitív gondolkodás
Segítségemre számíthatsz mindhárom területen!

Elérhetőségeim: ideirj@mozduljanyu.hu vagy telefonon: 06203313171

 

Életmódváltó Csomagok

Életmódváltásom folytatása – 8 év

Négy és négy éve!

Nem is tudom…, de igen, jó érzés ezeket a fotókat nézni. Ezek azok a képek, amik engem előre vittek, amikor végre elhittem magamról, hogy igen, meg tudom csinálni, hogy túl tudok lépni a határaimon, hogy valóban önmagam vagyok, és képes vagyok rá.

Azonban azt látom, hogy az emberek azt gondolják, hogy egyszer csak ilyen lettem, hogy arra gondoltam talán 40 évesen, hogy de jó lenne, szexi, bomba anyukának lenni, és hopp reggel felkeltem és máris kész volt a test. El kell, hogy keserítselek, bármennyire is hiszed vagy sem, de nem így volt. Tehát neked sem fog így sikerülni! Akkor mit is kellene tenni?

Kemény munka, befektetett idő, lemondások, alkalmazkodások árán sikerült. Az éveken át élt helytelen életmódomat 4 év alatt hoztam rendben és már 4 éve tartom be. Totál elégedett vagyok a 44 éves testemmel, a gondolkodásommal, a hozzáállásommal, és ez visz előre, mert elégedett vagyok! (ja, és mielőtt azt mondanád, hogy ez egoizmus, és beképzeltség, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek, ez csupán pozitív gondolkodás, és reális önértékelés, amit mindenkinek kellene napi szinten gyakorolni, hogy jól érezze magát a bőrében, és ne keseregjen, és ne másokat kritizáljon, minősítsen stb.)

De ezt nem két hét alatt, négy hét alatt, három hónap értem el! Voltak mélypontok, voltak lesüllyedések, amikor vissza kellett kapaszkodni, és még magasabbra feltörni, hogy utána ha újra leesem, akkor ne essek annyira mélyre! Azok a rossz táplálkozási szokások, negatív gondolatok, amik 30 év alatt rögzültek, azok nem tűnnek el pikk-pakk, folyamatosan kellett dolgozni azon, hogy mindig újabb és újabb célokat tűzzek ki magamnak, amit be is tudok tartani.

Nem volt könnyű, és egyetlen egy életmódváltómnak sem mondtam soha olyat, hogy egy hónap után szexi-bomba-nő leszel. Abban az ütemben jön az eredmény, amennyit te belefektetsz. Ellógott edzések, csak fél-gőzzel csinált edzések, le nem edzett edzések, ma is egy kis fagyi, holnap meg egy kis csoki, holnapután meg csak egy kis mogyi… ebben az ütemben lassabban lesz eredmény. De akkor tőlem ne kérdezd meg, hogy miért fáj a hasad, miért puffadsz, és miért nem látszik még hogy kerekebb a feneked. Ezekről én mind lemondtam, és szigorúan betartottam az étkezést, az edzést is. A fitnesz teremben mindig néztek minket a férfiak, hogy sokszor durvábban és keményebben edzettünk, mint ők. Igen, mert tudtam, hogy mi a cél, tudtam, hogy mit akarok elérni. Mindennap ott voltam, mindennap edzettem, és ha volt időm, még egy-egy csoportos órára is bementem, vagy kardióztam, vagy még este futottam. De mindent maximálisan megtettem azért, hogy legyen eredmény 4 év alatt! 4 év alatt, nem 4 hét alatt! Ennyi befektetett munkával 4 év alatt! És századszorra is hangsúlyozom, hogy mivel ez nem egy fogyókúra volt, hanem egy fokozatos életmódváltás, így 4 év alatt lett ez az eredmény!

Nem térített el senki, nem lazsáltam el, reggel azért könyörögtem, hogy ne essen az eső, hogy tudjak menni futni. És mentem, és mindent az edzéseim, az étkezéseim köré építettem, mindig ez volt a legelső, és főztem két felé, vagy három felé, ez sem érdekelt, mert tudtam, hogy ez kell ahhoz, hogy elérjem a kitűzött célt. Nem voltak kifogások, kiskapuk. Ez az én utam, ezt én járom, és megyek előre, faltörő kosként. (Ja, mert kos a horoszkópom)

Aztán, amikor rápillantasz egy régi fotódra, és látod mellette a mostanit, akkor azért úgy érzed, hogy megérte! 4 évet szántam rá az életemből, ha mondjuk 80 évet élek majd, de szeretnék többet, akkor az egy huszad részét szántam rá. Ez szinte semmi! A hátralévőt egészségesen tudom majd leélni. Eddig csak arról beszéltem, hogy mi történt 36 és 40 éves korom között a testemmel. A külsőm változásáról írtam.

Azonban most 44 évesen úgy érzem, hogy tudom tartani, mert már az utóbbi 4 évben, ami a külső változások elérése után történt, amikor már a belső változásokat is tanulom, tapasztalom, gyakorlom és tanítom, még jobban érzem magam! Ez az életmódváltás! Ez az, amikor folyamatosan vannak céljaid, amikor a belső egyensúlyod megteremtéséért mész előre, amikor tudsz pozitív lenni önmagaddal szemben, reálisan látod magad, nincsenek önértékelési gondok, akkor a legjobb és hidd el, hogy innen is van tovább! Ennek az útnak nincs vége sose, mert ha jó irányba mész, akkor mindig megnyílik előtted egy újabb és egy újabb ajtó, amin be fogsz lépni…

A lehetőség előtted is ott áll, a döntést neked kell meghoznod, az eszközöket átadom, támogatlak, elkísérlek, megtanítom, alkalmazd, gyakorold és neked is sikerülni fog! Az első lépést megtettem, most te jössz!

Itt tudsz velem kapcsolatba lépni:
Telefon: 06203313171
Email: ideirj@mozduljanyu.hu
Blog: www.mozduljanyu.hu
Életmód csomagok: www.mozduljanyu.hu/index.php/igy-csinald-anyu

Így étkezz a strandon!

 

Nyáron a napon, a melegben lassabban működik az emésztőrendszer, kevesebb ételre, és leginkább könnyen emészthetőre van szükségünk.

Az emberek többsége az alábbiak szerint él a strandon, nyaralás közben:

Eleve nem tudják megkülönböztetni az éhséget és a szomjúságot. Ilyenkor hamarabb jut eszükbe az, hogy egyenek valamit, ahelyett, hogy innának egy nagy pohár vizet. Hiszen ki vannak száradva, fekszenek, napoznak, vagy csak az árnyékban pihennek, de melegük van, párolog a folyadék a testükből, illetve izzadnak is. Éhséget éreznek, ezért beállnak a sorba egy jó lángosért, ami további vizet von a szervezetüktől, ezt egy jó pohár hideg sörrel, fröccsel leöblítik, ez megint vizet von el tőlük. A szénsavas cukros üdítők szintén nem hidratálnak.

Jobb lenne, ha tiszta vizet innánk, étkezés előtt és után egy- egy óra eltéréssel. Ezzel azt is tesztelhetjük, hogy valóban éhesek vagyunk-e, vagy csak szomjasak voltunk.

Azt merem gondolni, hogy ezzel az életmóddal az emberek több, mint fele dehidratált állapotba kerül délutánra a nyaralás alatt.

Na, de mit is együnk akkor a strandon?

Vigyünk magunkkal hűtőtáskát, amibe tegyünk gyümölcsöket, akár fagyasztott turmixolt erdei gyümölcsöket, banánnal, zabpehellyel, kókusztejjel. Egy szuper jó jégkásás smoothie biztosan jól fog esni és az emésztőrendszert sem terheli. Nyersen fogyasztható zöldségeket, répát, retket, saláta leveleket, esetleg magokat, de ne sokat. Konzerves tonhalat szoktam még vinni magammal, amit kis kanállal tudok fogyasztani a zöldségek mellé.

Kerüljük a tejes dolgokat, azaz az fagyit, a jeges kávét. A kávét amúgy is, mert szintén vizet von el tőlünk. A tej pedig teljesen leblokkolja az emésztőrendszert. Ha fagyira áhítozol, jól fog jönni a jeges smoothied, amiről az előbb írtam.

De íme egy szuper recept hozzá:
1 banán felkarikázva lefagyasztva
100g erdei gyümölcs fagyasztva
2dl kókusztej
2 dl víz
2 ek. puffasztott amaránt vagy zabpehely
20g Blnce Pro3 protein blnce Ételem.hu

A hozzávalókat tedd smoothie gépbe és finom jeges turmixot kapsz, ezt tedd a hűtőtáskába, jól pakold körbe jégakukkal és irány a strand.

Mindenkinek szép nyarat, és jó pihenést kívánok!

Személyre szabott táplálkozási program:
www.mozduljanyu.hu – az élhető életmód

Receptek neked LETÖLTÉS

 

Személyes konzultáció

Mi történik velünk étkezés közben?

 

Étkezés közben a tested feldolgoz és átalakít, még hozzá az élelmiszerből adódó glükóz bonyolult folyamatokon keresztül beömlik a véráramba, hogy a megfelelő helyre jusson, és ott energizáljanak, üzemanyagként szolgáljon. Ahhoz, hogy ez megtörténjen az inzulin nevű hormonra van szükség. Ez az inzulin az, ami utasítja a sejtjeidnek, hogy vegyék fel a glükózt, majd éljenek vele, és használják üzemanyagként. Ahogy elkezdesz enni a hasnyálmirigyhez megy egy inger, ami inzulintermelésre készteti. Azonban ha nincs elegendő inzulin, akkor a sejtek nem tudják felvenni a glükózt, így az ottmarad a véráramban (magas vércukorszint) és ezt a tested későbbre eltéve zsírként eltárolja.

Az inzulinrezisztencia az az állapot, amikor inzulin van, de a sejtek nem veszik fel az inzulint, tehát hiába jelez az inzulin nekik, ők hátat fordítanak. Ez pont olyan, amikor a gőzösbe pakoljuk a szenet, de az valamilyen oknál fogva nem akar gyorsabban menni, ezért még több szenet pakolunk, hogy jobban menjen. A sejtek nem engedelmeskednek. A hasnyálmirigy csak termeli a sok-sok inzulint (szenet), de kifárad, így alakul ki az inzulinhiány (elfogy a szén, és a gőzös nem megy), a cukorbetegség, illetve az inzulinrezisztencia.

Inzulinrezisztencia tünetek lehetnek:
• fáradtság
• hasi elhízás
• magasabb éhgyomri vércukorszint
• barna foltok a bőrön, aknék
• nőgyógyászati gondok (PCOS)
• zsírmáj
• édesség iránti vágy, farkasétvágy
• hajhullás, körömtöredezés
• megemelkedett vérnyomás
• vizesedés, bokatájéki, lábfej dagadás
• mentális fittség romlása

Sajnos ezek a tünetek ma már szinte mindennaposak. Nyilván nem mindenki inzulinrezisztens, de a rossz életmódvitel, a helytelen táplálkozási szokások miatt, a fenti tünetek nagy részét érezzük, kisebb-nagyobb mértékben. Fontos lenne időben elkapni az inzulin problémával járó betegséget.

A hagyományos orvoslás megengedi a szélesebb tartományt a labor eredményben, többen még normálisnak tekintik, még akkor is, ha a beteg a fenti tünetek akár mindegyikét produkálja. A legtöbb orvos – és tisztelet a kivételnek – csak akkor kezel, ha már a tartományon kívülre esik az érték. Mi laikus emberek is addig nem foglalkozunk vele, míg nincs tele csillaggal a laborleletünk. De azért kell visszamenni a beutaló belgyógyászhoz, háziorvoshoz, mert nem tudhatjuk, hogy ő az összes adat alapján milyen következtetést von le. Lehet, hogy észreveszi az emelkedett, de még értékhatáron belüli eredményt, és elkezdi a megelőző kezelést, iránymutatást.

A funkcionális táplálkozási tanácsadáson, a természetgyógyászatban nem az értékhatárok alapján hozunk döntést, és javasolunk terápiát, hanem a tüneteket és a labortesztet együtt vesszük figyelembe. Ezek alapján mutatunk irányt a páciensnek, hogy miként tudja jobb és egészségesebb útra terelni életét.

Személyes konzultációra tudsz jelentkezni:
telefonon: 06203313171
e-mailen: ideirj@mozduljanyu.hu

 

Életmódváltás személyre szabva!

Így szabadulhatsz meg az úszógumidtól!

 

Tanulj meg az árral szemben úszni, tanulj meg a vízen fennmaradni és lebegni, akkor nem lesz szükséged az úszógumira!

Az emberek nagy része, köztük a régi énem is, mindig azzal foglalkozik, hogy mit gondolnak róla mások. Vajon elítélik-e őt egy meghozott döntésért? Miként vélekednek róla cselekedetei miatt? Azt mondjuk erre, hogy engedd el és élj tovább, ne nézz hátra és így tovább. De ez nem könnyű, sőt nagyon is nehéz. Sokkal nehezebb az életmódváltásnak ez a része, mint egy étrendet tartani.
Amit én gondolok zárójelben, hogy azok, akik így elítélik embertársukat olyan döntések, tettek miatt, melyek őket egyáltalán nem is érintik, azaz semmi közük hozzá, azoknak elsősorban saját magukkal van gondjuk.

Beszélgettem ma egy barátommal, akinek akadtak gondjai.
Mi történt? Irányt mutattam, támogattam, meghallgattam, együtt gondolkodva megoldást találtunk és végül rájött saját magától a megoldásra! Bízom benne, hogy ez a beszélgetés segít neki valóban abban, hogy elhagyhassa az úszógumiját és sikerül a napi meditációjában egy kicsit lebegni a vízen.
Aztán úgy folytatódott, hogy kinyomoztuk, mi az ami miatt védekezésben van a teste, mi az, ami őt bántja, de nem is veszi észre. Rájöttünk, kielemeztük, átrágtuk.

A végső megoldás akkor született meg, amikor úgy fejeztük be a beszélgetést, hogy visszatértünk az elejére „Jó, jó, de akkor már csak ettől az úszógumitól kéne megszabadulnom!”
Erre mondtam én azt, hogy „Akkor nem lesz szükséged úszógumira, ha megtanulsz úszni, akár árral szemben is úszni!”
Erre ő: „Vagy csak úgy lebegek a vízen, azt jól tudnám vizualizálni!”

Mi történt? Irányt mutattam, támogattam, meghallgattam, együttgondolkodva megoldást találtunk és végül rájött saját magától a megoldásra! Bízom benne, hogy ez a beszélgetés segít neki valóban abban, hogy elhagyhassa az úszógumiját és sikerül a napi meditációjában egy kicsit lebegni a vízen.

Próbáld meg te is, hogy a nap 24 órájából 10 percet arra szánsz, hogy kicsit magad legyél, figyelj a belső hangodra, és vizualizálva, behunyt szemmel elképzeld, ahogy háton fekve lebegsz a vízen. Ebben a pár percben jól fogod magad érezni és ekkor a testedben megszületik egy belső egyensúly, ami egy öngyógyító folyamat. Ehhez nem kell betegnek lenned, nem erről van szó, hanem a lelki békédről, arról, hogy el tudod képzelni, milyen úgy az élet, hogy te jól érzed magad. Mivel ebben az állapotban a testednek jó, folyamatosan arra fog törekedni, hogy újra ezt érezze. Rendszeres gyakorlással egyszer csak azt fogod észre venni, hogy valóban úgy élsz, mintha lebegnél a vízen, és a dolgok csak úgy áramolnak körülötted. Ha megerősödsz, akkor árral szemben is fogsz tudni úszni

Sok sikert hozzá!

Személyesen is beszélgethetünk, elérhetőségeimen tudsz időpontot kérni:
Telefon: 06203313171 (viber is)
E-mail: ideirj@mozduljanyu.hu

 

Életmódváltó Csomagok