Blog

Pajzs a vírusok ellen

LEGYÉL TE A KIVÉTEL!
BÍZOM BENNE, HOGY EGY BOLOND SZÁZAT CSINÁL!

Ki akartam bírni, hogy egyáltalán nem hozom be az oldalamra a vírusról kialakult gondolataimat, mert ilyenkor általában elérem azt, hogy nem vagyok népszerű, és jönnek a kritikusok… De rájöttem már, hogy ez ilyenkor egy szuper szűrő. Nem az a célom ezzel, hogy a nézettségemet csökkentsem, vagy növeljem, hanem az, hogy néhány ébredezőt teljesen felébresszek!

A vírus van, volt és lesz is még egy ideig! A vírusnak szüksége van arra, hogy legyen egy gazdaszervezet és az éltesse őt. Ehhez olyan testre van szüksége, ami nem stabil, ami le van gyengülve, vagy nagyon könnyen kibillenthető az egyensúlyából. A terjedési sebességet lehet korlátozni a karantén – mindegy, hogy teljes, vagy részleges – bevezetésével. A cél az lenne, hogy az egészségügy túlélje, és minél kevesebb beteg legyen belőle. 

Ahhoz, hogy a vírus téged ne tudjon ledönteni a lábadról, ahhoz egy erős immunrendszerre van szükséged. Így ellen tudsz állni majd a vírusoknak, és az ő barátainak is. Ezt úgy tudod csinálni, hogy megváltoztatod az életmódodat.
- káros szenvedélyeidet elásod (cigaretta, alkohol, drogok)
- lemondasz a cukorról, a csokiról és egyéb édességekről
- pozitívan gondolkodsz – normális keretek közt, és nem kell azonnal a szemetet is virágnak látni, mert akkor pozitívan gondolkodsz… ez nem ezt jelenti. Ez inkább a hitet, azt, hogy hiszem, hogy képes vagyok elérni azokat a reális célokat, amiket kitűzök magam elé.
- igyekszel uralkodni a stresszen, elszámolsz 10-ig, vagy 20-ig… megoldáskereső funkcióba kapcsolsz és nem problémán rágódó funkcióban élsz. 

Természetesen az immunrendszer erősítését nem akkor kell elkezdeni, amikor a vírus már hetek, hónapok óta él és virul, hanem jóval előtte! A polcokról március közepén úgy fogytak el a vitaminok, mintha ingyen lettek volna kitéve… Miért? Mert azonnal mindenki táplálékkiegészítőket vásárolt, még azok is, akik eddig sosem vettek ilyet, mert feleslegesnek tartották. Amikor hónapokkal ezelőtt ajánlom egy életmódváltó javaslatban, hogy „… és akkor a javasolt táplálékkiegészítők…” - akkor az már minek, tuttira nem rendeli meg, mert az nem fontos. Csak akkor lesz fontos, ha már szorul a hurok. - A hurok szorulása pedig pontosan igaz az életmódváltásra és a járvány idején azonnali immunerősítésre is. 
A lényeg a lényeg, hogy így kéne élni évek óta, és akkor könnyen megbirkózna mindenki a vírusokkal.

Csak szólok, hogy a többségnek egyáltalán nincs immunrendszere. Az immunrendszer a belekben kezdődik. Tapasztalatból tudom, hogy minden második ember küzd a puffadással, a székrekedéssel, a hasmenéssel… tehát a bélrendszer egyáltalán nincs jó állapotban. Évek alatt kialakított és betartott helyet táplálkozás és tudatos életmód a kulcs az erős immunrendszerhez. 

Ezerszer mondom el, hogy mennyire fontos, hogy mit eszünk. Mit adunk a gyerekeinknek, a családunknak. Halkan jegyezném meg, hogy én gyerekeim nem hiányoznak betegség miatt a suliból, és még én sem mondtam le edzést az elmúlt három évben betegség miatt.  Nem voltak mindig ilyen makk egészségesek, de egy pici odafigyeléssel és tudatossággal sima liba az erős immunrendszer gyereknek és felnőttnek egyaránt.

Mi a megoldás?
Tegyél most egy picit másképp, mint eddig. Mindenképpen új napirendre lesz szükséged, hogy a megszorításokkal együtt tudj élni. (Megoldáskereső üzemmód!)
Ehhez ki kell jönnöd a komfortzónádból! A fejlődés pedig mindenképpen a komfortzónán kívül történik!

Az egészséged érdekében, az erős immunrendszered érdekében TENNED KELL VALAMIT! A lehetőség előtted is ott van, csak eddig nem éltél vele, mert más dolgokra koncentráltál, azt gondolván, hogy azok a dolgok fontosabbak mindennél. 
Ne pánikolj! És ne érezd magad most rossz helyzetben! A megoldást keresd, élj együtt a változással, mert csak így fogsz boldogulni. Tudod ezt a helyzetet kicsit ahhoz hasonlítom, amikor egyszer csak hazamész az újszülött gyermekeddel és onnantól kezdve MINDEN MÁSKÉPP TÖRTÉNIK. Akkor is a megoldásokat kerested, akkor sem pánikoltál, hanem egy új élethelyzetet alakítottál ki. Most is egy számunkra soha át nem élt helyzet van, nem tudjuk azt sem, hogy mi lesz 2 hét, 2 hónap múlva. Biztos, hogy már nem lesz ugyanolyan, mint előtte, mert ez az idő megtanít minket az új dolgokra. Amikor a pici babával mentél haza, akkor sem tudtad, hogy a sírást mikor hagyja abba, és aztán mi fog történni. Mentél az ismeretlen felé. De tele szeretettel és hitted, hogy ez majd elmúlik és másképp lesz. Most is hidd, hogy egyszer ennek vége lesz és másképp lesz, de addig ne pánikolj, hanem a megoldásra törekedj!

Ülj le egy picit, legyél más, mint a többiek. Hiszem, hogy egy bolond százat csinál és mások is rájönnek, hogy ezen a szinten a vírusok nem élnek meg. 

Segíteni is csak úgy tudsz, ha előre látsz, vagy legalábbis hittel elképzeled, hogy jobb lesz. Találd fel magad. Hozd le a padlásról a régi játékokat ha épp nem süt a nap. De ha süt a nap és jó idő van, akkor pattanj bringára és menj az erdőbe túrázni. Ezekkel a tevékenységekkel a saját energiaszintedet növeled azért, hogy életben maradj. Feltöltődsz és érzed a bizsergés a bőrödön, ahogy a nap süti. Erre szükségünk van! A szabadidős sport tevékenység pedig engedélyezett! Ez a kerékpár, a kocogás, a görkorizás, a túrázás mind lehet. 


Tudom, hogy nem könnyű ez a helyzet, és egyáltalán nem könnyű neki állni az életmódváltásnak, de bízom benne, hogy most már elhiszed, hogy milyen fontos az, hogy jól legyél, hogy tudatosan élj, és egészségesen táplálkozz, rendszeresen mozogj!

Tudom, hogy sok olyan dolog van, amin nem tudsz változtatni, de ezzel szemben nagyon sok van, amin viszont tudsz. Vegyél elő egy kis naplót és írd le, hogy melyek azok, amiken nem tudsz, és melyek azok, amiken tudsz változtatni. 
Aztán nézd át, hogy a megváltoztatható dolgaid közül melyek azok, amiket legelső lépések közt meg tudnál változtatni, át tudnál programozni. Keress helyette más szokást, úgy könnyebb. A CÉL A BELSŐ EGYENSÚLY elérése. Ezt nem egy nap alatt kell elérni, hanem hetek, hónapok alatt. Sőt nekem két évembe telt. Nem könnyű! De nem is áltatlak azzal, hogy ez pikk-pakk menni fog. 

A legfontosabb és általad megváltoztatható tényezők:
- alvás minősége, mennyisége (ezt mindig mindenki elfelejti)
- mozgás, edzés rendszeressége (most különösen fontos!)
- gyógyszerek (kontroll és csökkentés a cél)
- hang-fény-elektroszmog (tedd el a mobilod!)
- étkezés rendszeressége, minősége, mennyisége
- hőmérséklet (éjszakai alváshoz hűvösebb)
- gondolatok (megoldás központú gondolkodás)
- toxinok (műanyag, testápolók, hajfestékek stb.)

Alap, hogy a többség finomított lisztet, étolajat, cukrot fogyaszt, és ebből készült ételeket. Aztán a tej, a tejtermékek, a mesterséges édesítők, és műkaják … Ezek mind károsak nagy mennyiségben és állandóan fogyasztva. A beleidet teszik tönkre és ettől gyengül az immunrendszer. Amúgy a boltokból ezek a cuccok fogytak el a leghamarabb. Nem mindegy, hogy táplálkozol vagy eszel. Az evés nem táplálkozás! A táplálkozás az, amikor a sejtjeidet táplálod, hogy ők tudjanak energiát adni. Amikor egészségtelen ételeket fogyasztasz, akkor stresszként éli meg a szervezet és ahelyett, hogy energiához jutna, totál lefárad és lehangolt leszel. 

Itt jegyezném meg, hogy nem a fogyásról beszélek, és nem a fogyókúrákról. De meg kell említenem a fogyi tablettákat is (és a felvásárolt vitaminokat is) Ezek a készítmények nem tudnak hasznosulni és felszívódni rossz bélflóra mellett. A rossz bélflórát pedig szuper jól el lehet érni a rossz kajálással. Értitek, hogy minden ott kezdődik, hogy mit eszünk meg? Az immunrendszer, a fogyás, az egészség, a vércukorszint, a gyógyszerek, a vérnyomás, az alvás, a nem alvás mind mind ott kezdődik, hogy mit eszel!

Tehát most mi a teendő?
- napozz a kertben
- sétálj az erdőben
- mozogj rendszeresen
- aludj eleget
- megoldás központú gondolkodás
- naponta egyszer nézz híreket
- telefonodat tedd le néhány órára

Ha segítségre van szükséged, akkor ahogy eddig is tettem, most is állok rendelkezésedre online tanácsadással is. 

Online életmódváltás 20% kedvezménnyel május végéig.
Online edzések hosszú visszanézési idővel, akár a szabadban. 
Ahol még mindig van C-vitamin, D3+K2 vitamin:
 WiseTreeNaturals.hu

Egy idézettel zárom soraimat ma: 
„Rádöbbentem, hogy csak egyet nem lehet elvenni az emberiségtől: a belső biztonságát. Ez pedig hitből, fegyelemből, akaratból, tudásból, emberségből áll, és talán abból, hogy az ember amíg lélegzik, soha semmi rosszat nem fogadhat el véglegesnek.” - Székely Éva

Immunrendszer erősítése

Testünknek saját méregtelenítő rendszere van, mely feladata a káros anyagok kiszűrése és eltávolítása szervezetből. A méregtelenítésért felelős szerveink, szervrendszereink a máj, a vese, a bélrendszer, a tüdő és a bőr. Az, hogy vajon a káros anyag szennyeződéstől betegszünk-e meg, az nem bizonyított. Az viszont biztos, hogy ha szervezetedben felhalmozódtak a káros anyagok, akkor fogékonyabb vagy a betegségekre. A a krónikus szív- és érrendszeri, a légzőszervi vagy a vérképzési problémákkal küzdők jobban ki vannak téve a vírusok támadásának.

Immunrendszer erősítése részletei…

Amit a sörélesztőpehelyről tudni érdemes

A bioboltokban és reform élelmiszereket kínáló üzletekben egyre többször találkozhatunk a sörélesztőpehellyel, amelyet előszeretettel használ a vegán konyha. Először is szeretném leszögezni, hogy semmi köze a sörhöz 🙂

1. Magas fehérjetartalom

A sörélesztő pehely szelént, riboflavint, tiamint, niacint, rezet, káliumot és B-vitamint is tartalmaz, de folsavban is gazdag. Kimagasló fehérjetartalommal rendelkezik, és olyan aminosavakat is tartalmaz, amelyeket a szervezet nem tud előállítani.

2. Immunrendszer erősítő

Tény, hogy szeléntartalma kiválóan erősíti az immunrendszert és antioxidánsai a sejtek öregedési folyamatait lelassítják. A komplex B-vitaminok a szervezet több rendszerének működésére is jótékonyan hatnak.

3. Kiváló szépségvitamin

Amit talán elsőként tapasztalhatunk a sörélesztő rendszeres fogyasztásával, az nem más, mint az erősebb, egészségesebb haj és körmök. A bőr szintén élvezheti az alapanyag kedvező hatásait, ezért egyfajta szépségvitaminként is érdemes gondolni rá. Ha tehát természetes módon szeretnél megszépülni, akkor érdemes kihasználni a sörélesztőben rejlő lehetőségeket. A sokféle célirányos szépségvitamin helyett célszerű a sörélesztőpehely rendszeres fogyasztása.

Kedvezményes csomagok

4. B-vitaminokban gazdag

A sörélesztő jótékony hatásait a benne megtalálható B-vitaminoknak is köszönheti. Segítséget nyújt ahhoz, hogy a szöveteknek sikerüljön gyorsan regenerálódni, sőt, az izmokat is erősíti. A B-vitamincsoport elemei a krómmal együtt hozzájárulnak ahhoz, hogy a cukorbetegségben szenvedők vércukorszintje csökkenhessen és az inzulint jobban hasznosítani tudják. A króm egyébként azok számára is hasznos, akik fogyni szeretnének, hiszen a mikroelem szabályozza az éhséget. A már említett tiamin és riboflavin az antioxidánsokkal karöltve a szem egészségének megőrzésében is segítenek. Ha kínzó migrénnel küzdesz, akkor is érdemes lehet a sörélesztő készítményeket választani.

5. A vérszegénység ellenszere

A sörélesztő nem csak ez utóbbiak esetében javíthat a helyzeten, hanem javítja a vas felszívódását és hasznosulását a szervezetben. Már napi két evőkanál sörélesztő pehely kiváltja ezt a hatást.

6. Emésztésjavító hatás

Mivel a sörélesztő probiotikumként is számon tartott, ezért hozzájárul a bélflóra egészségének megőrzéséhez. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy biztosítható legyen a megfelelő emésztést, elkerülhetővé váljon a puffadás, és az immunrendszer erősítéseérdekében is tehessünk.

Ha pehelyként fogyasztanád, akkor kaphatsz egyfajta pluszt a konyhában, és remek finomságok készíthetőek a sörélesztő pehely használatával, melyek egyúttal egészségesek is.

Szerezd be a legtisztább vitaminokat!

7. Sajtos ízvilág

Az alapanyagot nem ismerők talán nem is tudják, hogy a sörélesztő pehely íze nagyon hasonlít a sajtéra. Nekem ez a kedvenc tulajdonsága 🙂  Ezt rendszerint kihasználják a vegánok, akik a sajt helyettesítésére választják. Sajtszószok, sajtos krumplipüré, tésztamártás is készíthető sörélesztőpehely felhasználásával.

Egy szuper receptet is találtam nektek hozzá:

  • 50g sörélesztőpehely
  • 100g olvasztott vaj (kb.60g kókuszolaj)
  • 200g sűrű tejföl (100g coconut cuisine)
  • só, bors
  • 2-3 ek. szárított gomba
  • A sörélesztőpehelyre csöpögtetem a vizet és addig kavarom, míg teljesen felszívja.
  • Belekavarom az olvasztott zsiradékot, majd a “tejszínt” is. Sózom, borsozom, kézi mixerrel felhabosítom.
  • Két részre osztom a pástétomot. Az egyikbe belekavarom a gombaport.
  • Pirítóssal, Szafi Ripsszel, csírákkal nagyon finom
Az életmódváltás folyamata

Forrás: https://tetovainyenc.cafeblog.hu/2017/01/17/sorelesztopehely-pastetom/

A gerinc és a betegségek összefüggései

A gerinc nagyon nagy jelentőséggel bír az egészségünkben – betegségeinkben, fontos hogy rendben legyen mindenkinél, mivel a csigolyák mentén idegek lépnek ki. A lelki megéléseinkkel, feszültséggel, traumákkal, stesszel, a felette lévő izmot – izületeket – göbösítjük be, ezért szinte állandóan kellene maszíroztatni; úszni; jógázni, hogy rendbe tartsuk.

A gerinc és a betegségek összefüggései részletei…

Stressz öröklődése

A múltheti hormonrendszer és összefüggései továbbképzésen is többször felemlegettük a stresszt. A stresszt, ami szerintem a legtöbb betegség, vagy egyensúlytalan állapot okozója.

A nagymamáink által megélt stressz sejtszinten már minket is érintett! Az anyukánk, aki még magzatként a nagymamánk méhében fejlődött. Az édesanyánk magzati petefészkében pedig azok a petesejtek, melyek egyikéből majd megszületünk. Ez a sejt már érzékelte a stresszhormonok megemelkedett szintjét. Bármi történt őseinkkel, érzéseiket a mi életünkben is felfedezzük. Érdekes a folyamat. A jelenlegi viselkedésünk, szokásaink, berögződéseink anyáinktól, nagyanyáinktól hoztuk.

Stressz öröklődése részletei…