Rólam

Szia!

Sebeők Sarolta vagyok. Nő, feleség, anya, motivátor, életmódtanácsadó, edző. Célom, hogy minél több sportos, tudatos és egészséges ember, gyermek, nő, vagy férfi éljen a Földön.

FB_20151101_12_53_37_Saved_Picture

Így lettem anya: 30 évesen mentem férjhez, meghozva ezzel életem legjobb döntését. Az esküvőt követően két fiúgyermekünk született, 31 és 33 éves koromban. Életkorom: sokan nem hiszik el, de 40+ Ezen az életkoron túl, már nem pontosít egy nő.

A lényeg, és itt most biztos, hogy nem fogsz olyat olvasni, hogy milyen versenyeket nyertem és milyen sportágakban volt kimagasló eredményem. Egyikben sem, és nem is tervezem. 36 éves koromban futottam először igazán úgy, hogy tudtam miért csinálom, ezt megelőzően csak olyan „himbi-limbi-alibi” edzésekre jártam a barátnőkkel.

Pont ugyanolyan nő vagyok, mint te. Semmi különös nincs bennem. Én is belenéztem a tükörbe és nem tetszettem magamnak. Egyszerűen egy anya vagyok, egy feleség, egy háziasszony, aki önmegvalósításra adta a fejét, és be akartam bizonyítani mindenkinek, nem mellesleg magamnak, hogy mire vagyok képes, hogy ez nrólam 1em genetika, igenis meg tudom csinálni, mindenféle szuper zsírégető bogyók, otocsilik és flabélosok nélkül is.

Teljesen egyedül, edző és életmód-tanácsadó nélkül. Közepes életszínvonallal, takarítónő és bébiszitter nélkül, saját kútfejemből állítottam össze étrendet, edzést magamnak.

Amit továbbra sem szeretnék: színpadra állni fitnesz versenyzőként.

Amit szeretnék: minél több nőt, anyát, tinédzser lányt meggyőzni arról, hogy a hamburger, a chips és a fagyi, a kóla, a kávé bizony nem jó dolog. Hogy arra van időd, amire szeretnéd, hogy legyen. Hogy te is meg tudod csinálni, mert nekem is sikerült! Szeretném elmondani minél több nőnek, azt, hogy nekem mennyi erőre volt szükségem ezPhototasticCollage-2015-10-14-15-31-55t véghez vinni, hogy mennyi mindent olvastam már és tanultam a témában.

Amit nem tudok: edzeni helyetted, főzni helyetted, megenni helyetted, elkezdeni helyetted, tervezni helyetted. Szóval, ami a te részed, neked kell megcsinálni.

Amit tudok: hiszek benned, melletted leszek, segítek, tanácsot adok, motivállak, ha nem jól csinálod, javítalak, elmondom százszor, ha kell ezerszer!

Írtam egy történetet az önmegvalósításomról, melyet itt olvashatsz. Annak a 4 évnek a története, amin végig mentem a tartós eredmény érdekében. Ugyanis ez nem egyiknapról a másikra megy, időt kell hagyni magadnak ahhoz, hogy elérd a célodat. Nem hiszek a turbó diétában, nem hiszek a 90 napos diétában, nem hiszek a pár napig tartó diétában, az életmód váltásban hiszek. A tisztítókúrák az más téma, nem diétának hívom, amitől azt várom, hogy lefogyjak és úgy maradjak, hanem az a tisztításról szól. Évente egy-két alkalommal javaslom.

Amire büszke vagyok még, azok az anyukák, akik  már elkezdték, vállalták, hogy küldenek nekem fotókat, amiket meg is jelentethetek és referenciaként, sikersztoriként felmutathatok.

Az életmódváltás folyamata

TANULMÁNYAIM, ÉS AKIK EZT TANÍTOTTÁK NEKEM:

Edzői gyakorlat: Berkes László – IFBB Testépítő Szakágvezetője, a Fitbalance-Berkes Team vezetője.

Életmód- és Táplálkozási tanácsadás: Haris Éva, Egészségügyi Szaktanár, Mentalhigiénés szakember „Legfontosabb feladatomnak tartom, hogy az életem során minél több ember tudásvágyát felkeltsem a saját teste iránt”

Soklevelekporttáplálkozás: Domonkos Zsolt táplálkozási tanácsadó, személyi edző. A Profiedzok.hu oldal, és a Fitness World magazin alapítója, tulajdonosa, 25 éves sportmúlttal és kiváló eredményekkel rendelkező szakember.

Étrend kiegészítők, vitaminok: Eszteró Zsolt – Goodwill Pharma termékmanager, egy lázadó, szókimondó, testépítő bajnok és a Nutella fan club hivatalos tagja.

Hormonrendszer, anyagcsere és minden, amit nem csak táplálkozás:  Bodywakes alapítói. Szántai Zsolt: Bodywakes egészségmentor, táplálkozási szakértő, fitnesz szakember az “Életmódváltás mesterfokon” c. könyv írója. Csonka Enikő: Bodywakes egészségmentor, táplálkozási szakértő, fitnesz modell világkupa győztes.

Természetes módszerek terén szerzett tanulmányaim:

Természetgyógyász-reflexológus lettem 2020. őszén, mert úgy döntöttem természetes módon szeretnék segíteni az embereknek a gyógyulásuk érdekében. 

HELICASTÚDIÓ – dr. Csomai Zita előadásaiban – Laborleletek kiértékelése, Inzulinrezisztencia kezelése, Hormonrendszer összefüggései, Mellékvese kimerülés kezelésének természetes módszerei, Lelki eredetű betegségek felismerése és kezelése. 

Az Etelem.hu oldal szakértőjeként, a rádió műsorból is ismert “BioGabi” csapattagjaként rendszeresen cikkeket írok az életmódváltással és az egészséges életmóddal kapcsolatban. 

MÉDIA MEGJELENÉSEK

A NoCarb Noodle riportját itt találod.

Az NSPPRESS.hu riportját itt találod.

A Veresegyházi Ridikül Álomból Valóság estjéről a cikket itt találod.13101538_1313839611976985_1264009745_n

A YouTube videómat az átváltozásról összeállított fotókból itt találod.

Az Echo TV Hídemberek Portré filmjét rólam, a mozduljanyuról itt találod.

A Magyar Szabadidő és Sportszövetség által meghirdetett Hétköznapok Bajnokai eredményhirdetésén II. helyezést értem el a szakmai zsűri véleménye alapján (Kathi Béla, Fejős Éva, Katus Tamás) cikk ITT

A Nézőpontváltó Egyesület által meghirdetett Életmódváltásom Története c. pályázaton a női különdíjat kaptam meg a szakmai zsűri véleménye alapján (Rippel Ferenc) cikk ITT

Az Etelem.hu oldal bemutatkozó riport cikkét itt találod.